Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 02

2016-ųjų prognozės: kas taps LKL čempionu?

15min pateikia svarbiausių 2016 metų įvykių apžvalgą įvairiose srityse – nuo politikos ar ekonomikos iki sporto, pramogų ar mados. Penkeri metai iš eilės – tiek trunka Kauno „Žalgirio“ dominavimas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), ir, atrodo, ši tradicija neturėtų nutrūkti ir 2015-2016 m. sezone. Baigiantis 2015-iesiems kauniečiai yra akivaizdūs favoritai ir vėl užsimauti LKL aukso žiedus.
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“
Lietuviškoji krepšinio klasika: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Netgi tada, kai „Žalgiris“ Eurolygoje sugeba išvykoje įveikti „Barcelona“, o kitą savaitę sutriuškinamas namuose, „Lietuvos rytas“ vietiniame fronte nesugeba prilygti kauniečiams.

Šiame sezone „Žalgiris“ gana lengvai triumfavo abiejose iki šiol vykusiose reguliaraus sezono rungtynėse ir tai leidžia LKL čempionus vadinti aiškiais sezono favoritais.

Sunku pasakyti, kiek pagerinti savo žaidimą gali stringantis Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau sėkmingas žaidimas Europos taurėje rodo, kad uostamiesčio ekipa ginklų turi. Vis dėlto, 2015 metų sezono dalyje klaipėdiečiai LKL lyderiams dar kol kas neįkando.

Virginijaus Šeškaus vadovaujamas Prienų-Birštono „Vytautas“ gali įkąsti grandams vienose ar kitose rungtynėse, tačiau tai ne ta komanda, kuri gali sėkmingai žaisti prieš „Žalgirį“ ar „Lietuvos rytą“ visavertėje atkrintamųjų varžybų serijoje.

Trenerius kas sezoną keičiantis „Lietuvos ryto“ klubas pastarąjį kartą LKL čempionu tapo 2009-10 m., kai finalo serijoje kauniečius įveikė 4:3. Po to finale vilniečiai žaidė dar keturis kartus, o bendras šių mačų su „Žalgiriu“ rezultatas yra gėdingas – 1:15.

Kad ir kokios formos būna Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis ir kiti „tikrieji“ žalgiriečiai, rungtynėms su „Lietuvos rytu“ jie sugeba susikaupti ir pasirodyti geriau nei visi tikisi.

Akivaizdu, kad klubą vėl užklupusi trenerių kaita vilniečiams rasti lengvų kelių į pergales nepadėjo.

Pulti, o ne gintis sukurtai komandai, atrodo, pagaliau atrastas treneris, kuris vadinamas puikiu motyvatoriumi, o apie jo autoritetą ir griežtą ranką sklando legendos. Tomas Pačėsas prie Vilniaus klubo prisijungė po dviejų laikinųjų trenerių vadovavimo.

Žaidėjų meistriškumu vilniečiai nuo „Žalgirio“ stipriai neatsilieka, tad kautis gali. Vis dėlto čempionatai laimimi ne tritaškių lietumis, o gynyba, kuri „Žalgirio“ komandoje iki šiol sezone buvo geresnė nei „Lietuvos ryte“. Tad spėjimas dėl LKL čempiono gana lengvas – juo taps Kauno klubas.

VISAS 2016-ųjų PROGNOZES RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius