Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 04

44-erių M.Lukauskis – apie norą tęsti karjerą, susvilusį „Wolves“ sezoną ir Kurčio šūvius

Šilto ir šalto per karjerą matęs vyriausias visų laikų „Betsafe-LKL“ krepšininkas Mindaugas Lukauskis nelinkęs tirštinti spalvų dėl katastrofiško Alytaus „Wolves“ debiutinio sezono. „Niekas negimė viską mokėdamas“, – 15min sakė ir kitą sezoną žaisti planuojantis klubo savininko Gedimino Žiemelio svainis, kuris turėjo ką atsakyti ir į Rimo Kurtinaičio viešą kritiką.

Antras pagal dydį šalyje biudžetas ir dar didesnės ambicijos į pergales pirmajame Alytaus „Wolves“ sezone nekonvertavo.

Dar sezono starte Rimo Kurtinaičio auklėtiniai gavo į kaulus FIBA Europos taurės atrankoje Bulgarijoje, o vėliau liko ir be Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ir „Betsafe-LKL“ ketvertų.

Likus pusantro mėnesio iki šalies pirmenybių atkrintamųjų – „vilkų“ ėjimas žirgu, kai priėmė sprendimą atleisti R.Kurtinaitį, o šį pakeisti Kęstučiu Kemzūra, tačiau norimų rezultatų tai neatnešė. Ketvirtfinalio serijoje – itin skaudus gerokai kuklesnio Jonavos „CBet“ klubo antausis, galutinai išvertęs Alytaus klubą iš klumpių.

„Nepasakyčiau, kad mintys galvoje apie šį sezoną visiškai susigulėjo. Kažkiek – taip. Stengiuosi per daug apie krepšinį negalvoti, nes paprasčiausiai reikia poilsio galvai ir kūnui. Visiškai nuo krepšinio neatsiribojau, žiūrime rungtynes su visa šeima. Mums įdomi buvo tiek viena pusfinalio pora, tiek kita. Mes gyvename krepšiniu, bet stengiuosi apie tai per daug negalvoti, – 15min portalui sakė labiausiai patyręs „Wolves“ žaidėjas Mindaugas Lukauskis.

– Faktas, kad sezonas yra nenusisekęs. Nieko čia daugiau vertinti ir nereikia. Lūkesčiai ir norai buvo dideli, bet išėjo taip, kaip išėjo. Nieko nepadarysi, toks jau yra sportas, kuriame visiems gerai nebūna. Reikia daryti išvadas ir judėti į priekį. Pralaimėjome visur, kur galėjome, tai žinoma, kad sezonas yra nesėkmingas. Mes nepatekome į LKL pusfinalį, tad lūkesčių tikrai nepateisinome.“

Prieš kiek mažiau nei dvi savaites 44-ąjį gimtadienį minėjęs M.Lukauskis dar prieš beveik dvejus metus tapo vyriausiu visų laikų krepšininku. Kartelę veteranas žada kelti ir toliau, vildamasis gauti šansą žaisti ir kitą sezoną.

„Kūnas atlaikė gerai (nusispjovė triskart per petį – aut. past.). Traumų nebuvo, tik neryškūs tam tikrų kūno dalių raumenų patempimai. Nieko rimto nebuvo, nors krūviai tikrai dideli ir nelengvi. Kai mano kūnas prie tokio darbo pripratęs, jis viską atlaikė.

Dabar atėjo metas, kai kūnui reikia duoti poilsio, o tuomet žiūrėsime, po truputį grįšime į darbus, – 15min pasakojo M.Lukauskis. – Aš noriu dar metus pažaisti, o kaip bus, nežinau ir negaliu šiandien atsakyti. Noro yra, sveikatos – irgi, o kaip pavyks, tai reikia laiko viskam susigulėti. Pasibaigs sezonai ir matysime. Faktas, kad dar metus tikrai noriu ir galiu žaisti. Tikiuosi, kad pavyks išpildyti šį planą.“

Šį „Betsafe-LKL“ sezoną M.Lukauskis žaidė po beveik 15 minučių, per kurias rinko po 4,7 taško (72,4 proc. dvit., 43,2 proc. trit.), atkovojo po 1,1 kamuolio ir fiksavo po 4 efektyvumo balus.

Wolves nuotr./Mindaugas Lukauskis
Wolves nuotr./Mindaugas Lukauskis

15min portale – pokalbis su „Betsafe-LKL“ legenda jau tapusiu M.Lukauskiu apie prisvilusį pirmąjį „Wolves“ sezoną, kritusias minutes, Rimo Kurtinaičio asmeninę kritiką ir darbo metodus, klubo sprendimą keisti trenerį prieš atkrintamąsias, gerus klubo darbus ir vietą tobulėjimui, persikėlimą į Vilnių bei tikėjimą dėl augsiančios sirgalių bazės sostinėje.

„Niekas iškart netapo belekokia komanda“, – 15min portalui sakė Mindaugas Lukauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius