Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 10

8 mėnesiai po Sabo: savo darbus pristatęs Vydas Gedvilas įterpė punktą dėl Rusijos

Per Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinę konferenciją prezidentas Vydas Gedvilas pasakojo apie nuveiktus darbus ir idėjas, o taip pat pristatė nutarimą, kuris neleidžia mūsų šalies žaidėjams ir treneriams atstovauti Lietuvos rinktinėms, jei jie rungtyniauja ar treniruoja karą vykdančios Rusijos bei ją remiančios Baltarusijos klubuose.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Prieš aštuonis mėnesius išrinktas V.Gedvilas teigė bandantis pateisinti pasitikėjimą ir įvykdyti krepšinio bendruomenei duotus pažadus nuo tada, kai LKF prezidento poste praėjusį rudenį jis pakeitė šalies krepšinio legendą Arvydą Sabonį.

Buvęs moterų krepšinio treneris ir politikas V.Gedvilas teigė, kad kelio pradžioje būta duobių, bet kryptis nepamesta.

„Per 8 mėnesius padaryta daug darbo, mes einame gera linkme, – tvirtino V.Gedvilas. – Ateityje dar bus daug pergalių. O vizija – inovatyvi, progresyvi, moderni federacija. Tikiuosi, kad ateis laikas, kai iš valstybės nereikės pinigų. Einame tuo keliu – beveik 70 proc. surenkame iš rėmėjų, o 30 proc. iš valstybės.“

LKF/Lietuvos krepšinio federacijos biudžeto eilutės
LKF/Lietuvos krepšinio federacijos biudžeto eilutės

Šiais metais Lietuvos krepšinis mini šio sporto 100-metį, tad renginių numatyta labai daug – iš viso 101 renginys.

Vyksta 32 įvairūs čempionatai, startuos septynios įvairaus amžiaus rinktinės. „Kažkas tikrai parveš medalius – ar jaunimas, ar „3 prieš 3“, ar vyrai“, – tikino V.Gedvilas.

Pats buvęs Lietuvos moterų rinktinės, laimėjusios 1997 metų Europos krepšinio čempionato auksą, treneriu, jis teigė, kad ankstesnių federacijos vadovų „moterų krepšinis buvo pamirštas“.

Anot V.Gedvilo, dabar vyksta derybos ir darbai dėl Vilniaus „Kibirkšties“ sustiprinimo ir sugrįžimo į Europos taurės varžybas. Taip pat planuojama atidaryti mergaičių krepšinio centrus Klaipėdoje ir Druskininkuose.

Moterų krepšinio lygos direktore yra tapusi Rima Valentienė, o pastaruoju metu dėliojami taškai dėl naujo LMKL prezidento.

Tarp jau įsibėgėjusių darbų V.Gedvilas pažymėjo Regioninės krepšinio lygos sustiprėjimą finansiškai (3 kartus, anot LKF vadovo).

Jis akcentavo, kad dabar yra kitaip suformuoti rinktinių trenerių štabai.

„Jei anksčiau ateidavo treneriai iš LKL, dabar griežtai pasakėme, kad tai turi būtų jaunimo treneriai. Nes anksčiau būdavo, kad LKL treneriai nežinodavo jaunųjų žaidėjų vardų ir pavardžių“, – sakė V.Gedvilas. Be to, 15-20 proc. padidintas finansavimas jaunimo rinktinėms.

Anot V.Gedvilo, didesnė žvalgyba skiriama užsienyje gyvenantiems jauniems lietuviams. Taip siekiama užkirsti kelią tokioms klaidoms, kaip šį sezoną NCCA atsiskleidusio Simono Lukošiaus pasirinkimas atstovauti Vokietijos, o ne Lietuvos rinktinei.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Lukošius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simonas Lukošius

Nuo kitų metų planuojama turėti internetinę televiziją, per kurią būtų rodoma daugiau įvairių krepšinio rungtynių.

LKF/Lietuvos krepšinio federacijos biudžeto eilutės
LKF/Lietuvos krepšinio federacijos biudžeto eilutės

Konferencijos pabaigoje V.Gedvilas pasiūlė priimti nutarimą, kad dėl Rusijos vykdomo karo Ukrainoje mūsų šalies žaidėjams ir treneriams nuo birželio 1 dienos nebūtų leidžiama atstovauti Lietuvos rinktinėms, jei jie rungtyniauja ar treniruoja Rusijos bei Baltarusijos klubuose.

Nors šiuo metu Rusijoje ir Baltarusijoje nebėra nė vieno mūsų šalies krepšinio atstovo, bet Maskvos CSKA palikęs Marius Grigonis dar nėra išsilaisvinęs nuo trejus metus turėjusio galioti kontrakto su Rusijos klubu.

„Šis nutarimas padės jiems išspręsti kai kuriuos formalumus sprendžiant kai kurių Lietuvos krepšininkų reikalus teismuose, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Rusijos klubai sprendžia savaip, tad reikia papildomų argumentų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius