Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 25

A.Butkevičius – apie neįspūdingą „Ryto“ pasiūlymą ir naują konkurentą „Žalgiryje“

Arnas Butkevičius vienas pirmųjų atvyko į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą Palangoje, kurioje nacionalinė šalies komanda pradės pasirengimą pasaulio čempionato atrankos langui bei Europos pirmenybėms Vokietijoje. Krepšininkas papasakojo apie nebaisų persikėlimą iš Vilniaus „Ryto“ į Kauno „Žalgirį“ bei naują konkurentą komandoje Igną Brazdeikį.
Arnas Butkevičius
Palangoje renkasi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Iškovojęs pirmąjį karjeroje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulą su Vilniaus „Rytu“, sostinės komandos kapitonas Arnas Butkevičius staigiai juodai baltai raudonų aprangą iškeitė į žaliai baltus marškinėlius.

Nors praeityje tokie perėjimai keldavo pykčio bangas sirgalių gretose, šįkart tai buvo priimta atviromis rankomis.

Pirmiausia, 29-erių metų klaipėdietis stipriai prisidėjo prie 12 metų trūkusio „Betsafe-LKL“ titulų bado nutraukimo, antra – „Ryto“ pasiūlymas A.Butkevičiui buvo gerokai sumažintas, ką jis Vilniuje uždirbdavo ligi tol.

„Blogų reakcijų tikrai nebuvo daug. Žymiai daugiau buvo gerų palinkėjimų bei atsisveikinimo žodžių. Dėl to tikrai nepergyvenu. Žmonės nesudarė terpės pergyvenimui. Ačiū jiems. Ačiū tiems, kurie padėkojo už gerus metus „Ryte“ ir priėmė į „Žalgirį“. Viskas gražiai ir teigiamai, – sakė A.Butkevičius. – Kiekvienas persikėlimas yra skirtingas. Mes po ilgos pertraukos iškovojome titulą su „Rytu“. Tai irgi prisidėjo. O aš visada stengiuosi atiduoti visas jėgas, manau, kad žmonės tai vertina. Persikėlimas kitoks išėjo, nes „Ryto“ pasiūlymas nebuvo kažkoks įspūdingas ir labai svarstytinas. Komanda savo galimybes vertino pagal piniginę. Jie nesimėtė ir nesišvaistė pinigais. Pasiūlė tiek, kiek galėjo pasiūlyti. Visi supranta, dėl ko tai darau. Visos detalės lėmė, kad išėjimas nebuvo toks baisus.“

Nuo sosto nuverstas Lietuvos krepšinio karalius Kauno „Žalgiris“ lengvųjų krašto puolėjų grandį projektavo aplink Edgarą Ulanovą ir Arną Butkevičių, bet vėliau iš skrybėlės ištraukė netikėtą kozirį – Kanadoje gyvenantį NBA lietuvį Igną Brazdeikį.

„Manęs tai negąsdina, – apie naują konkurentą klube kalbėjo 29-erių A.Butkevičius. – Komanda ir treneriai komplektuoja tokius žaidėjus, kokie jiems reikalingi. Manau, kad visiems atsiras vietos, nes sezonas yra ilgas, o rungtynių yra daug, tad minutės bus paskirstytos. Visi turės rasti savo vietą komandoje. Visi žaidėjai komandai yra reikalingi. Jie nėra perkami tam, kad tik pirkti.“

Bet A.Butkevičius sutinka, kad tokio krepšininko atvykimas sustiprins ne tik „Žalgirį“, bet ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę.

„Mačiau dvejas Igno rungtynes, matosi, kad tai tikrai individualiai stiprus žaidėjas. Tokio žaidėjo rinktinei trūkdavo, kai reikėdavo sužaisti vienas prieš vieną ir prisiimti daugiau atsakomybės ant savo pečių. Norėtųsi pamatyti daugiau Igno rungtynių. Visi atvažiuojame dėl vieno tikslo – iškovoti kuo daugiau pergalių Lietuvai. Jeigu Igno meistriškumas pakels komandą į dar aukštesnį lygį, tuomet super“, – kalbėjo buvęs „Ryto“ kapitonas.

Tarp šešiolikos kandidatų, kuriuos į nacionalinės komandos stovyklą pasikvietė Kazys Maksvytis, patekęs A.Butkevičius spaudimo sau dėl būtinybės patekti į dvyliktuką nekuria.

„Visi atvažiavome su tikslu gerai startuoti ir patekti į pagrindinę sudėtį. Visų tikslas vienodas – gerai pasiruošti Europos čempionatui, o treneriai atsirinks tuos žaidėjus, kurie jam tinka labiausiai, – teigė krepšininkas. – Apie savo galimybes patekti į dvyliktuką net negalvoju. Visada atvažiuoju į stovyklą kaip tas, kuris nežino, ar pateks jis į rinktinę, ar nepateks. Iš patirties galiu pasakyti, jog kai apie tai nėra per daug mąstoma, o tiesiog žaidžiama ir vykdomi trenerių nurodymai, rezultatai ateina savaime. Taip vieta komandoje ir atsiranda. Taip ir dabar yra – per daug nieko nesitikiu, tiesiog dirbsiu, ruošiuosi ir atiduosiu visą save.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius