Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 20

Į lenktynes su komandos draugais pasinėręs A.Butkevičius: „Esu nežinomybėje“

Arnas Butkevičius, Eimantas Bendžius, Evaldas Kairys ir Mindaugas Girdžiūnas dalyvauja simbolinėse varžytuvėse. Vienas kitą sportuoti, o ne ant sofos karantino laikotarpį leisti skatinantis Vilniaus „Ryto“ kvartetas seka trenerio paruoštu planu bei tarpusavyje lyginasi rezultatais. „Motyvacija iškart didesnė“, – 15min sakė A.Butkevičius.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos sezonas pasibaigė kovo 13-ąją dieną, tad nieko nelaukęs A.Butkevičius sugrįžo į namus gimtojoje Klaipėdoje ir pajūryje laiką leidžia jau mėnesį.

Neseniai įsigytame bute su privačiu žemės sklypeliu yra likę nepabaigtų, dar nuo žiemos užsilikusių darbų. Bet kiekviena diena prasideda nuo sporto.

Sportas mažai kuo susijęs su krepšiniu. Puolėjas kamuolį rankose, nuo tos lemiamos treniruotės kovo 13-ąją dieną, laikė vos dukart, bet to pilnavertėmis treniruotėmis jis pavadinti negali.

„Vis labiau pasiilgstu krepšinio. Norisi, kad visa tai pasibaigtų, kad pavyktų išeiti kur pamėtyti kamuolį. Laukiame geresnių laikų ir geresnių žinių“, – 15min sakė vienas „Ryto“ lyderių.

Bet aktyvaus laisvalaikio 27-erių krepšininko gyvenime netrūksta. Vilniaus komandos ketvertukas – A.Butkevičius, E.Bendžius, E.Kairys ir M.Girdžiūnas – vasaromis sportuoja pas tą patį trenerį iš Klaipėdos, kurio priežiūroje krepšininkai pagal specialią programą dirba ir dabar.

„Pasivaržymas vyksta daugiau juoko formoje. Esmė yra skatinime vienas kito judėti, kad niekas neatsiliktų ir neužmigtų per šį karantino laikotarpį. Pasilyginame rezultatais, patraukiame vienas kitą per dantį, bet tuo pačiu ir palaikome“, – teigė „Ryto“ krepšininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Laisvalaikis karpant tujas ir skaitant knygas

Kai treniruotė baigta, Arnas imasi ūkio darbų – nuo sandėliuko tvarkymo iki tujų kirpimo ir žolės tręšimo.

„Mėgstu lauke pasisukioti, atlikti nuo žiemos užsilikusius darbus, o laiko tam turiu daug“, – šyptelėjęs pasakoja 199 cm ūgio krepšininkas.

Kad diena neprailgtų atletas net žiūri serialus ir filmus, nors tai anksčiau nebūdavo jo hobis.

Jam labiausiai patinka skaityti knygas. Šiuo metu laiką leidžia krimsdamas Hanso Roslingo knygą „Faktų galia“.

„Viskas paremta faktais, kaip pateikiamas pasaulis ir kad viskas nėra taip blogai, kaip parodoma“, – skaitomos knygos rekomendacija dalijosi A.Butkevičius.

Viskas ir nėra taip blogai. Nors situacija sudėtinga, bet krepšininkas džiaugiasi artimųjų sveikata, kad paslaptingas koronavirusas jų dar nepasiekė.

„Visi griežtai laikomės karantino. Sėdime namuose, kaip ir dauguma žmonių. Žiūrime atsakingai. Tai atsiperka – susirgimų mano šeimos ir draugų rate nėra. Dėl to galime tik pasidžiaugti“, – sakė A.Butkevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Sezono įvertinimas ir duoklė treneriui

„Aštuonetas, – anksčiau pasibaigusį sezoną įvertino vienas Vilniaus komandos vedlių. – Šiemet aukščiau bambos iššokti nepavyko, bet viskas buvo gerai. Visi patenkinti, neskaitant to, kad sezonas baigėsi anksčiau laiko. Rezultatai iki tol buvo neblogi.“

„Rytas“ buvo arti to, kad antrą sezoną paeiliui žengtų į Europos taurės ketvirtfinalį, tam vilniečiams kelią užkirto prastas taškų santykis su „Monaco“.

Vietiniame fronte – antroji vieta Karaliaus Mindaugo taurėje bei sidabriniai apdovanojimai LKL pirmenybėse, kuriose paskutinę akimirką Dainiaus Adomaičio auklėtiniai aplenkė Panevėžio „Lietkabelį“.

Nors sezoną A.Butkevičius pradėjo iš lėto, jam jautėsi nuovargis po pirmosios patirties pasaulio čempionate su Lietuvos rinktine, bet jis įgavo pagreitį ir sezoną Europos taurėje užbaigė būdamas naudingiausiu „Ryto“ žaidėju.

Universalusis juodadarbis klaipėdietis rungtyniavo po 27 minutes, pelnė po 8,1 taško (57,7 proc. trit.), atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo, rinko po 14 naudingumo balų.

Atletas kepurę nukėlė prieš trenerį D.Adomaitį, kuris komandos vairą perėmė prieš dvejus metus.

„Rezultatai kalba patys už save – tikslai įgyvendinti arba viršyti, – mintimis dalijosi A.Butkevičius. – Nemanau, kad klubas gali tikėtis didesnių pasiekimų, nei tą padarė Dainius. Tai didžiausias įvertinimas, rezultatai atsako patys už save.

Treneris labai geras. Palaiko žaidėjus, randa su jais bendrą kalbą. Galiu apie jį atsiliepti tik geriausiais žodžiais. Dirbu daug metų – viskas man žinoma, o sistema aiški. Jokių priekaištų neturiu.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Arno Strumilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Vienoje valtyje su klubais ir legionieriaus duona

Krepšininkas nekvaršina sau galvos dėl karštai aptarinėjamo atlyginimų klausimo. Šiuos dalykus jis palikęs agentui, kuris žaidėją vis painformuoja apie susidariusią situaciją.

A.Butkevičius supranta į sudėtingą laikotarpį patekusius klubus, bet ir pats tikisi žmogiškumo.

„Tai turėtų būti kompromisų ieškojimas, vienareikšmiškai, – teigė 27-erių krepšininkas. – Visi supranta, kad laikai sunkūs, bet iš kitos pusės, tai klubai negali atsitverti tylos siena, nebendrauti ir neieškoti variantų. Tai nėra teisingas kelias. Esame visi vienoje valtyje, suprantame vieni kitus, tad į situaciją turi būti žiūrima žmogiškai.“

Derybų klausimai Vilniaus komandoje juda iš lėto, bet tai natūralus dalykas sudėtingoje situacijoje, sako „Ryto“ lyderis.

„Mes suprantame, kad nė viena pusė iki galo nebus patenkinta. Bet turi būti kalba, turi būti dialogas. Tuomet atsiras ir sprendimai. Viskas nevyksta taip greitai, nes klubai stebi situaciją, skaičiuoja pinigus, kokie biudžetai bus ateityje. Nežinau, kaip ši situacija išsispręs. Lyg ir yra kažkokie kompromisai, bet viskas kalbose ir iki galo nėra nuspręsta“, – teigė A.Butkevičius.

Nėra aiškus ir puolėjo likimas Vilniuje. Žaidėjas turi „pliusą“, bet didžiąja dalimi jis priklauso „Ryto“ klubui, kuris iki liepos 1-osios dienos turi apsispręsti, ar nori išlaikyti šį žaidėją.

„Esu nežinomybėje, – apie savo ateitį komandoje sakė A.Butkevičius. – Reikia žiūrėti, ką nuspręs klubas. Dabar spėlioti ateitį yra sudėtinga. Visi žiūri biudžetus ir stebi karantiną. Kiek visa tai truks? Kaip tai atsilieps ekonomikai? Daugiau klausimų, nei atsakymų.

Negaliu nieko pasakyti, kaip tikriausiai ir daugelis žaidėjų, neturinčių garantuotų kontraktų. Net ir su garantuotais kontraktais kiti nėra ramūs, nes klubai nori atrasti sprendimus. Reikia laukti ir tiek.“

Galbūt atėjo laikas žingsniui į aukštesnį lygį ir žaidimui Eurolygoje ar legionieriaus duonai užsienio klube?

„Nespjaunu į žaidimą užsienyje. Viskas priklausys nuo situacijos, kaip viskas pasisuks. Nėra taip, kad norėčiau likti tik Lietuvoje. Aš esu atviras visiems pasiūlymams, visus juos svarstyčiau“, – sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius