Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

A.Juškevičius – apie mažėjančią tautos neapykantą „vilkams“ ir susižavėjimą G.Žiemeliu

Permės „Parma“ klube įsitvirtinęs Adas Juškevičius vylėsi dar ilgai tęsti karjerą Rusijoje, tačiau Vladimiro Putino pradėtas karas Ukrainoje ne tik uždarė šio krepšininko karjeros etapą prie Kamos upės, bet ir pakeitė požiūrį į žaidimą užsienyje, prie kurio prisidėjo ir šeimos pagausėjimas. Adas nusprendė traukti namo bei ilgam susisieti su Gedimino Žiemelio projektu. „Žinant, kas stovi už šio klubo, manau, kad „Wolves“ ateitis yra šviesi“, – 15min prenumeratoriams skirtoje laidoje PIKENROLO KLUBAS sakė A.Juškevičius.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš išvyką į FIBA Europos taurės atranką Bulgarijoje visi Alytaus „Wolves“ žaidėjai gavo po naują iPad planšetę. Nors Gedimino Žiemelio inicijuotas projektas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, bet stengiasi dirbti aukščiausiu lygiu, o tokios smulkmenos palieka įspūdį „vilkų“ žaidėjams.

„Tai parodo dėmesį ir rūpestį, kad mes esame svarbūs. Netikėta, bet maloni dovanėlė. Visi mėgsta dovanėles, mums belieka atidirbti aikštelėje“, – 15min sakė Adas Juškevičius.

Svajoję apie Eurolygą, „vilkai“ pirmąjį sezoną pradėjo ketvirtojo pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyro FIBA Europos taurės atrankos pirmajame etape bei į pagrindinį turnyrą nepakliuvo.

Lengvų pergalių nebuvo ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), nors klubo pristatytas biudžetas – antras pagal dydį šalyje.

Komandai tiesiog reikia laiko, sako A.Juškevičius.

„Nereikia fantazuoti, reikia suprasti, kad esame projektas nuo nulio. Žaidėjai, treneriai ir administracija surinkta nuo nulio. Kad ir biudžetas lygos mastais yra nemažas, stebuklų nebūna, – sakė trijuose čempionatuose per karjerą su nacionaline Lietuvos rinktine žaidęs A.Juškevičius. – Manau, kad esame neblogame kelyje. Galbūt sudėtyje trūksta papildymų, bet esame neblogame kelyje. Sezoną pradėjome sunkiau, įsivažiuojame. Nors rungtynių pradžia su „Rytu“ buvo prasta, bet pabaiga – nebloga. Mes sunkiai dirbame, susirenkame pergales. Reikia kantrybės, mes jos turime, o su tokiu spaudimu, kokį gauna „vilkai“, mes viską neblogai dėliojamės.“

Pačiam 33-ejų metų A.Juškevičiui sezono startas irgi nebuvo klotas rožėmis, nors pastarosiomis savaitėmis jis įgavo pagreitį, per pastarąsias trejas rungtynes fiksavęs 19,3 pelnyto taško ir 4 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

„Naujas treneris, kuriam reikia suprasti mus, o mums jį. Nėra lengva nuo pirmų rungtynių viską perprasti. Galvoju, kad kiekvienas mūsų individualiai po truputį perpranta, ko treneris nori. Treneris pamatė mūsų stipriąsias puses, adaptavosi prie to, atsirado geresnis tarpusavio supratimas, o žaidimas gerėja. Aš pastarosiomis savaitėmis jaučiuosi neblogai. Būna duobelių, būna pakilimų, bet kažkoks stabilumas yra. Reikia laikyti formytę ir viskas bus gerai“, – sakė vienas „Wolves“ lyderių.

15min portale – pokalbis su Adu Juškevičiumi apie „Wolves“ projektą, sąlygas jame, susižavėjimą Gediminu Žiemeliu, veterano statusą, norą grįžti į Lietuvą, abejonę dėl žaidimo užsienyje, Mindaugo Lukauskio galimybes žaisti iki 47-erių, išskirtinius „Wolves“ mačus su Vilniaus „Rytu“, mažėjantį visuomenės negatyvą „vilkams“ bei kiekvieno komandos legionieriaus išskirtinumus.

LKL.lt nuotr./Adas Juškevičius
LKL.lt nuotr./Adas Juškevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius