-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

A.Kulboka – apie svajonės išsipildymą, L.Ballo kirčius Lietuvai ir dėmesį iš Japonijos

Perskaitęs viešus LaMelo Ballo pasisakymus apie siaubingą gyvenimo patirtį Lietuvoje, Arnoldas Kulboka iš nuostabos kilstelėjo antakius. Marijampolietis krepšininkas šį sezoną praleido ir naudingos patirties sėmėsi „Charlotte Hornets“ organizacijoje, kurioje buvo ir garsieji praeityje Prienuose rungtyniavę broliai Ballai, o dabar jis viliasi įsitvirtinti nacionalinėje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.

Krepšininko Arnoldo Kulbokos gyvenime – daugybė reikšmingų įvykių.

2018-ųjų NBA naujokų biržoje jį 55-ųjų šaukimu pasirinko „Charlotte Hornets“, o praėjusį sezoną 24-erių atletas sulaukė progos debiutuoti stipriausioje planetos lygoje bei tapo 16-uoju lietuviu istorijoje, išbėgusiu ant NBA parketo.

Kitas nepamirštamas įvykis – praėjusį kovą A.Kulbokos šeimyną aplankė gandrai. Dabar iš Marijampolės kilęs krepšininkas viliasi įsitvirtinti nacionalinėje šalies komandoje ir sulaukti kvietimo į Europos čempionatą Vokietijoje.

„Daug kartų esu sakęs, kad kiekvieno lietuvio svajonė yra žaisti rinktinėje. Nesu čia pirmą kartą, – spaudos konferencijoje sakė A.Kulboka. – Visų čia esančių žaidėjų tikslas yra pakliūti į pagrindinę rinktinę. Aš bandysiu daryti tą patį.“

Didžiąją praėjusio sezono dalį A.Kulboka praleido dublerinėje „Charlotte Hornets“ komandoje „Greensboro Swarm“, kuri rungtyniauja G lygoje.

„Faktas, kad komandinis krepšinis labiau vyrauja Europoje, bet G lygoje galima atrasti ne vieną individualiai stiprų talentą, kuris žibėtų Europoje“, – komentavo trečioje ir ketvirtoje pozicijose rungtyniaujantis snaiperis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka (dešinėje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka (dešinėje)

G lygoje lietuvis sužaidė 30 mačų, per beveik 29 minutes rinkdamas po 14,3 taško (41,1 proc. trit.), atkovodamas po 5,3 kamuolio ir atlikdamas po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

A.Kulboka ant NBA parketo išbėgo du kartus – prieš „Sacramento Kings“ ir „Washington Wizards“ sužaidė iš viso penkias minutes, prametė vieną metimą ir kartą prasižengė.

„Man tai patiko, bet tikėjausi daugiau šansų NBA. Tai tikrai buvo svajonės išsipildymas, bet vis tiek rinktinė man yra didesnė svajonė. Niekada nebuvo tikslo žaisti NBA. Aišku, labai smagu ten būti ir išbėgti į aikštelę. Kažkiek daugiau šansų tikėjausi, bet išėjo taip, kaip išėjo, – į 15min klausimą atsakė A.Kulboka. – Metus vertinu tikrai labai pozityviai, nes pavyko pamatyti viską iš vidaus. Labiausiai pavyko sustiprėti. Ten vyrauja kitoks žaidimas. Reikėjo laiko prie to prisitaikyti. Manau, kad viskas buvo labai gerai.“

Puikiu metimu pasižymintis A.Kulboka daug laiko praleido ir su pagrindine „Charlotte Hornets“ komanda.

„Labai dažnai būdavau su pagrindine komanda. Išeidavo taip, kad keliauju su jais, bet pasėdžiu ant suolo. Treniruotės NBA nelabai egzistuoja. Tai yra labiau individualios pratybos ir lengvas pasižaidimas“, – sakė A.Kulboka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Kulboka

Pirmoje komandoje A.Kulboka dalijosi rūbine su lygos žvaigžde LaMelo Ballu, dublerių ekipoje – su LiAngelo Ballu.

Šie du broliai krepšininkai 2018-aisiais žaidė Prienuose, tad pokalbių tema dažnai vesdavo ir apie Lietuvą.

„LaMelo – fainas vaikinas. Tikrai gerai sutarėme su juo. Tiesa, dar geriau sutariau su LiAngelo, kuris šalia manęs sėdėjo rūbinėje“, – sakė A.Kulboka.

Arnoldą nustebino viešas LaMelo pasisakymas JAV žiniasklaidai apie patirtį Lietuvoje.

„Nuoširdžiai, po Lietuvos man buvo nusišvilpt, kas mane pašauks NBA naujokų biržoje, – žurnalui SLAM pareiškė 20-metis L.Ballas, atsidūręs Michaelo Jordano valdomame „Charlotte Hornets“ klube. – Lovos? Pasiverti į kairę – iškrenti, pasiverti į dešinę – iškrenti. Blauzdos, ne pėdos, blauzdos kabo ore, išlindusios iš lovos krašto. Buvo blogai, brolau. Kai tai patyriau, man nerūpėjo, kur aš atsidursiu. Kol tai bus JAV ir aš gausiu vandens – man bus gerai. Visas tas šūdas, brolau – tai buvo lyg viena siaubinga naktis. Tas šūdas buvo beprotiškas. Maistas – sunkiai valgomas. Velniškai šalta. Nieko aplink.“

„Aš nesuprantu, kodėl. Kai mes kalbėjome apie viską, tai jie buvo tikrai patenkinti. Sakė, kad Lietuvoje viskas buvo labai gerai“, – pečiais gūžčiodamas apie LaMelo šūvius Lietuvos link kalbėjo lietuvis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LiAngelo Ballas ir LaMelo Ballas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LiAngelo Ballas ir LaMelo Ballas

„Nesvarbu, kur būčiau žaidęs, jei būčiau žaidęs gerai, kvietimo į rinktinę būčiau sulaukęs“, – sakė A.Kulboka.

Krepšininkai atskleidė, jog su vyriausiuoju Lietuvos rinktinės strategu Kaziu Maksvyčiu yra menkai pažįstamas, su juo susidūręs tik kartą NBA Vasaros lygoje.

Pasaulio čempionato atrankos langą pasitinkantys lietuviai pirmiausia sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su Latvija ir Čekija, o tuomet lauks oficialūs mūšiai su Bulgarijos ir Čekijos atstovais.

„Savo sportinę formą vertinu tikrai puikiai. Pasibaigus sezonui iki dabar nebuvau sustojęs sportuoti. Atrodo, kad esu pasiekęs formą“, – komentavo A.Kulboka.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arnoldas Kulboka
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Arnoldas Kulboka

A.Kulboka dar turi dvišalę sutartį su „Charlotte Hornets“ klubu iki 2023-ųjų vasaros, bet kvalifikacinio pasiūlymo likimas paaiškėti turėtų jau kitą savaitę, iškart po NBA naujokų biržos.

„Žiūrėsime, ką nuspręs klubas. Viskas paaiškės po NBA naujokų biržos. Sunku kažką daugiau komentuoti. Kvalifikacinis pasiūlymas yra 30 dieną, bet viskas bus aišku po biržos, jau kitą dieną“, – teigė 206 cm ūgio puolėjas.

„Dabar galvoju apie rinktinę, o tuomet žiūrėsime“, – apie ateities planus išsiplėsti A.Kulboka nenorėjo.

Kaip teigė 15min šaltiniai, šiam krepšininkui didelį dėmesį rodo klubas iš Japonijos.

Ar 24-erių žaidėjas dabartinėje karjeros stadijoje įsivaizduoja save rungtyniaujantį Azijoje?

„Apie pasiūlymus reiktų klausti agento, bet nelabai įsivaizduoju. Manau, reiktų kažką pasiekti Europoje ar Amerikoje, tuomet žiūrėti į Aziją. Esu jaunas žaidėjas ir norisi rungtyniauti aukštame lygyje“, – teigė A.Kulboka.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius