Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Akinių nepasiilgstantis R.Jokubaitis: „Tobulėjame kiekvienose rungtynėse“

Rokas Jokubaitis vis tvirčiau jaučiasi pagrindinio Lietuvos rinktinės įžaidėjo rogėse bei žvelgia į jo ir komandos draugų kelyje laukiančius grėsmingesnius varžovus.
Rungtynių akimirka
Rokas Jokubaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė ketvirtadienio vakarą Vilniuje net 87:52 nupūtė Suomiją ir iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės pasiruošimo prieš 2022 m. Europos čempionatą cikle.

R.Jokubaitis prie pergalės pridėjo 9 taškus (0/1 dvit., 2/4 trit., 3/4 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius.

Tai buvo kol kas rezultatyviausios „Barcelona“ įžaidėjo rungtynės pasiruošimo cikle, kurio metu jis vidutiniškai pelno po 5,7 taško ir išdalina po 3 rezultatyvius perdavimus.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

„Šiek tiek lengvesnis varžovas, bet tobulėjame kiekvienose rungtynėse, o toks ir tikslas – įgauti geriausią formą iki čempionato, – po įtikinamos pergalės prieš Suomiją su žurnalistais kalbėjo R.Jokubaitis. – Savo tikslus įsivykdėme. Nereikia žiūrėti į priešininkus, svarbiausia, kad mes tobulėtume. Pažangą darome. Yra dar taisytinų dalykų, bet viskas neblogai kol kas.“

Lietuvos rinktinė kol kas žaidė prieš žemyno pirmenybėse rungtyniausiančias, bet akivaizdžiai silpnesnes komandas – estus ir suomius. Kokius tikslus komandos treneriai kėlė pastarosiose rungtynėse?

„Gynyba. Puolime, kaip matėte, mes galime ir per centrus versti, ir gynėjai gali susimesti, tai čia problemų nėra. Svarbiausia gynyba. 16 ir 18 dieną laukia ispanai, čempionate irgi lauks gerai puolančios komandos, tai reikia tvarkyti gynybą. Suomiai ir daug metimų laisvų prametė, tai ne tas priešininkas, kurį mes gausime čempionate. Svarbiausia buvo gynybą susitvarkyti – dar yra kur tobulėti, bet darome pažangą“, – pabrėžė 21-erių įžaidėjas.

Kiek apskritai galima vertinti rinktinės žaidimą iš mačo, kuriame pergalė pasiekiama net 35 taškų skirtumu?

„Faktas, kad ne (varžovai) stipriausi, bet kiekvienose rungtynėse tobulėjame, darome pažangą. Nežinau, kaip vertinti rungtynes su tokiu varžovu, bet 16 ir 18 dieną pamatysime, kas yra kas“, – į būsimas akistatas su ispanais jau žvelgia būtent šioje šalyje rungtyniaujantis R.Jokubaitis.

Nepaisant lengvai iškovotus pergalės, rinktinės krepšininkas tikina – ji pridėjo pasitikėjimo.

„Pergalė 35 taškų skirtumu – aišku, ne tas priešininkas, bet vis tiek prideda (pasitikėjimo). Mūsų tikslai buvo gynyboje gerai sujudėti, apsiginti, tai tikslus įvykdėme šiose rungtynėse. Dar daug taisytinų dalykų turime. Dabar skrendame į Ispaniją, pasitikėjimo dar daugiau įgavę, bet lauks kito kalibro varžovas. Reikia toliau dirbti ir tobulėti“, – sakė R.Jokubaitis.

Aišku, ne tas priešininkas, bet vis tiek prideda pasitikėjimo.

Pastaruosiuose dviejuose mačuose Lietuvos rinktinė jau turėjo ir dvi savo žvaigždes – Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį.

Vakar jie kartu Lietuvos rinktinei atnešė 28 taškus ir 19 atkovotų kamuolių, nors rungtyniavo viso labo po 17–18 minučių.

„Jie palengvina darbą aikštelėje, – apie aukštaūgių įtaką kalbėjo Rokas Jokubaitis. – Prieš juos dvigubina, mes laisvi, mums telieka susimesti, o jie verčia iš po krepšio. Tikrai jie mums, mažiems, palengvina darbą. Jei rasime tą balansą tarp mažiukų ir didelių gynyboje ir puolime, tai turėtų būti viskas super.“

Įžaidėjas Vilniuje sudalyvavo ir bene gražiausioje rungtynių atakoje, kurios metu pabėgo į priekį su D.Saboniu bei atliko šiam perdavimą, o „Sacramento Kings“ žaidėjui teliko užbaigti ataką efektingu dėjimu.

Panašią ataką šie du vyrai sukonstravo ir trečiadienį, kai rinktinė prieš Suomiją žaidė Kaune.

„Labai gerai yra turėti tokių epizodų, vienas kitą pajausti. Ir sirgaliams patinka, ir mums patiems linksmiau“, – apie efektingus epizodus su komandos žvaigžde kalbėjo Rokas.

Tai buvo jau trečios jo rungtynės be akinių, kurie varžė R.Jokubaičio regos lauką pirmajame draugiškame susitikime praėjusią savaitę.

„Dabar tikrai geriau, nes akiniai komforto nepridėjo, – tikino gynėjas. – Bet buvo tokia situacija, kad jeigu su akiniais galiu žaisti, tai be akinių dar lengviau. Visai neblogai, be akinių super jaučiuosi, tikiuosi, kad daugiau tokių dalykų neatsitiks su ta akimi.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

R.Jokubaitis išgirdo klausimą ir apie nerašytas taisykles rinktinėje.

Kai lietuviai pirmajame kėlinyje suvertė net 29 taškus, atrodė, kad realu „Avia Solutions Group“ arenoje išvysti ir triženklį skaičių, o 100-ojo taško autoriams paprastai skiriamos įvairios „bausmės“.

R.Jokubaitis tikina apie ją nekalbėjęs, bet dirstelėjęs į švieslentę pamatė kitą jam užkliuvusį skaičių – nulį.

„Dėl šimtuko nekalbėjom, bet dabar matau Eigirdą su 0 taškų, vakar Dimša turėjom. Manau, vakarienę ar kažką jau statys, nes reikia įmesti nors kažką. Aišku, aš juokauju, bet kažką įsivesime. Ispanijoje gal jau ir teks jiems kažkokią vakarienę pastatyti“, – teigė įžaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius