-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 12

Alytaus krepšinio bendruomenė – šokiruota: kamuolį pakeitė skundų kalnai, vaikai liko be trenerių

Žinomas krepšininkas, alytiškis Mindaugas Jaruševičius žaisdamas krepšinį garsino Dzūkijos sostinę, o dabar jo pėdomis seka ir penkiolikmetis sūnus, sulaukęs kvietimo ir į Lietuvos rinktinę.
Mindaugas Jaruševičius
Mindaugas Jaruševičius / Alytausgidas.lt nuotr.

Buvęs sportininkas savo žinias ir patirtį perteikia jaunimui. Jau penktus metus vyras treniruoja Alytaus sporto ir rekreacijos centro krepšininkus. Tačiau prieš keturis mėnesius Dalia Cibulskienė (vieno iš auklėtinių mama) M.Jaruševičių pradėjo atakuoti raštais, jį skųsdama įvairiausioms institucijoms. Treneris – daugiau nei 2 metrų ūgio, tačiau per keturis mėnesius jis buvo apipiltas raštų krūva, kuri jį vos nesulygino su žeme. D.Cibulskienė parašė 78 skundus.

Kadangi neatsiranda norinčių treniruoti penkiolikmečius, tėvai ėmė svarstyti galimybę sportininkus vežti treniruotis ar net gyventi į artimiausių miestų sporto bazes.

Treneris nesupranta, kas nutiko, mat iki tol jokių problemų nei su vaiku, nei su jo tėvais, rodos, nebuvo. Anot Mindaugo Jaruševičiaus, Alytuje žinomi verslininkai skundus iš pradžių rašė visų tėvų vardu, vėliau visi tėvai, išskyrus Cibulskus, tokius raštus užprotestavo ir ėmėsi trenerio gynybos. Tai, matyt, dar labiau supykdė minėtą šeimą, kuri per vasarą paruošė „namų darbus“ ir treneriui grįžus iš atostogų jį „pasitiko“ naujais skundai. Vilčių dirbti su jo užauginta U-14 krepšininkų grupe netekęs krepšinio specialistas į Cibulskų nusistatymą jo atžvilgiu atsakė labai sunkiu, tačiau vieninteliu konfliktą galėjusiu užgesinti žingsniu – atsisakė visos auklėtinių grupės. Apie situaciją komandoje žino visi Alytaus sporto ir rekreacijos centro (SRC) treneriai, todėl jos perimti nepanoro nė vienas.

Apie situaciją sužinoję krepšininkų tėvai apstulbo – artėja naujasis Moksleivių krepšinio lygos sezonas, o komanda liko be trenerių. Susidariusioje situacijoje trenerį palaiko visi auklėtinių tėvai, išskyrus minėtą verslininkų šeimą. Tėvai M.Jaruševičiaus prašo vėl treniruoti jų vaikus, netgi parašus surinko ir juos nunešė į Alytaus miesto savivaldybę, kurios žinioje ir yra SRC.

Kadangi neatsiranda norinčių treniruoti penkiolikmečius, tėvai ėmė svarstyti galimybę sportininkus vežti treniruotis ar net gyventi į artimiausių miestų sporto bazes.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus sporto rūmai
Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus sporto rūmai

Merą pavaduojantis Alytaus miesto savivaldybės vicemeras Tautvydas Tamulevičius sako, jog tai – precedento neturintis atvejis Alytuje, o pagrindinėmis konflikto aukomis tapo niekuo dėti vaikai ir netgi visa komanda.

Rengiant reportažą Alytausgidas.lt mėgino susisiekti ir su antrąja konflikto puse – D.Cibulskiene, taip pat jos vyru Tomu Cibulsku, tačiau į daugkartinius skambučius nei vienu iš penkių telefono numerių jie atsakyti nesiteikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius