-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 15

Alytus nusprendė dėl sporto pinigų: didelės sumos prašę „Wolves“ išgirdo „ne“

Alytus pagaliau padalino sporto pinigus savo miesto komandoms. Šįkart finansavimo dėlionėje dzūkams teko spręsti ir neįprastą klausimą – laikinu svečiu tapęs „Wolves“ klubas siekė gauti didesnę pinigų sumą nei Alytus yra numatęs visoms savo sporto organizacijoms.

Alytaus sporto klubai pagaliau sulaukė svarbių žinių.

Sporto organizacijoms 2023 metams skirto finansavimo procesas buvo užstrigęs, bet po trečiojo Alytaus renginių ir aukšto sporto meistriškumo komisijos posėdžio trečiadienį pagaliau buvo apsispręsta dėl konkrečių pasiūlymų.

Juos dar turi patvirtinti Alytaus savivaldybės administracijos direktorius, bet jei niekas nesikeis, miesto paramos sulauks 10 sporto organizacijų ir trys renginių organizatoriai.

Iš viso pinigų prašyta 34-iems projektams.

34 projektai, o komisija pasiūlė finansuoti tuos, kurie vertinime surinko 80 arba didesnę balų sumą.

Didžiausia parama numatyta Alytaus „Dainavos“ futbolo klubui. Šį sezoną A lygoje šeštoje vietoje besirikiuojanti komanda ir surinko daugiausiai komisijos vertinimo taškų (97) ir turėtų sulaukti 100 tūkst. eurų paramos.

Rankinio klubas „Varsa“ turėtų gauti 60 tūkst. eurų, o daugiau nė viena organizacija neperkopė 10 tūkst. eurų eilutės.

15min žurnalistas Rokas Pakėnas jau rašė, jog didesnės sumos iš Alytaus prašė ir vyrų krepšinio klubas „Wolves“.

„Avia Solutions Group“ vadovo Gedimino Žiemelio įkurta komanda prieš metus teisę žaisti aukščiausioje šalies krepšinio lygoje įsigijo iš Tomo Pačėso, kuris valdė 2013–2022 metais LKL žaidusią Alytaus „Dzūkijos“ ekipą.

„Wolves“ tapo neįprastu reiškiniu Lietuvos sporte, ne tik dėl garsių pavardžių, ambicingų planų ir didelio biudžeto.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ahmadas Caveris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ahmadas Caveris

Pirmaisiais metais „Wolves“ prie savo pavadinimo nerašė jokio miesto ir vengė vadintis Alytaus komanda.

„Wolves“ biuras yra įsikūręs Vilniuje, kur nuo ateinančio sezono įsikurs ir visa komanda, turėjusi palaukti, kol bus rekonstruota „Avia Solutions Group“ arena.

Pastarąjį sezoną dauguma krepšininkų gyveno Kaune ir Birštone. Iš pradžių Rimo Kurtinaičio, o paskui Kęstučio Kemzūros treniruota komanda treniravosi Birštone.

Namų rungtynes „Wolves“ ekipa žaidė Alytaus arenoje, kur sutraukė žymiai daugiau žiūrovų nei anksčiau ten šeimininkavusi „Dzūkija“, o LKL reguliariajame čempionate debiutantai užėmė trečią vietą.

Tačiau per 0-2 pralaimėtą LKL ketvirtfinalio seriją su Jonavos „CBet“ ekipa „Wolves“ sužaidė tikriausiai paskutines savo rungtynes Alytuje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL rungtynes „Wolves“ žaidė Alytuje.
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL rungtynes „Wolves“ žaidė Alytuje.

Apie 3,5 mln. eurų bendrą biudžetą skelbę „Wolves“ prieš pusmetį kreipėsi dėl 350 tūkst. eurų paramos į Alytaus savivaldybę.

Pagal trečiadienį priimtus komisijos pasiūlymus, pinigų „Wolves“ gauti neturėtų – klubas surinko 67 komisijos balus ir paramos už tai nėra numatyta.

„Pagal dabartinius balus jiems parama nėra siūloma, nes jie surinko mažiau balų nei kiti, – apie „Wolves“ finansavimą sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Evaldas Martinka.Jie surinko truputį mažiau nei 80 balų, tad galėtų pretenduoti į paramą tik tuo atveju, jei atsirastų papildomas finansavimas.“

Finansavimo klausimus svarsčiusios komisijos narys patvirtino, kad „Wolves“ prašė 350 tūkst. eurų dotacijos.

„Mes tokios sumos neturėjome per visus dalyvius. Jie norėtų daugiau nei turi visas miesto sportas ir visi klubai“, – sakė E.Martinka.

Vyrų krepšinyje Alytus lieka su atstovais Regioninėje krepšinio lygoje.

Trečioje pagal pajėgumą šalies lygoje pastaruoju metu rungtyniavo Alytaus SRC–„Dzūkija“, o E.Martinka teigė, jog į RKL ketina žengti dar viena miesto komanda.

„Tai būtų gera žinia. Po RKL eina NKL, o po to – LKL. Kodėl gi ne? – apie Alytaus atstovus aukštesnio lygio krepšinyje svarstė E.Martinka. – Žingsnis po žingsnio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius