-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15

Amerikiečio žodžių ir A.Goudelocko debiuto įkvėptas D.Kairys komentavo „Ryto“ aktualijas

Donaldas Kairys tikrai geriau jaučiasi su derinių lenta rankoje nei mikrofonu priešais tūkstantinę auditoriją. Gan nedrąsiai, bet viltingai naujasis „Ryto“ treneris kreipėsi į gausiai susirinkusią sostinės publiką, kuriai pirmą kartą parodė pasikeitusią Vilniaus komandą. Ši klupo prieš Atėnų „Panathinaikos“ 67:75, bet „Rytas“ padovanojo gerbėjams ilgai lauktą krepšinio šventę.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Sveiki, Vilniaus fanai! – į tūkstantinę minią prieš rungtynes kreipėsi D.Kairys. – Smagu susitikti ir matyti jus čia. Esate svarbiausia klubo dalis – žaidžiame dėl jūsų. Subūrėme talentingą ir ambicingą komandą, kuriai labai reikia jūsų palaikymo. Todėl kovokime kartu!“

Tai nebuvo pati užtikrinčiausia trenerio kalba karjeroje. Tačiau D.Kairys niekada nebuvo žodžių karų ar žiniasklaidos antraščių čempionas.

Gerokai laisvesnis jis prie šoninės linijos, kur savo energija bandė užkurti „Ryto“ krepšininkus ir vaikė juos prieš Eurolygos klubą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys

Po rungtynių 43 metų treneris kaip pavyzdį savo auklėtiniams galės parodyti ketvirtąjį kėlinį, kai užuodęs kraują „Rytas“ tirpdė 20 taškų skirtumą ir vos nepričiupo atsipalaidavusio antrojo „Panathinaikos“ penketo.

Pagautas emocijų specialistas po mačo bėrė žodžius taip, kad žurnalistai vos spėjo spausti klavišus. Panašu, kad tas ketvirtasis kėlinys ir malonios smulkmenos rungtynių metu pozityviai įkvėpė ir patį D.Kairį. Bet darbo dar labai daug - likus keturioms dienoms iki LKL starto, treneris raitojasi rankoves.

„Manau, buvo įdomios rungtynės. Buvo emocijų. Visi išsiilgome krepšinio – ir žaidėjai, ir sirgaliai. Smagu, kad jie gavo šį tą pamatyti. Vaizdas ne visada buvo gražus, nes buvome keistoje situacijoje. Žaidėme net su 13 žaidėjų. Kai kas gavo nedaug minučių, kai kas daugiau. Bet problema ta, kad kokie trys žaidėjai yra labai šviežiai pasijungę ir nespėjo išmokti derinių. Jautėsi tas nesupratimas, ką žaidžiame, todėl reikėjo žaisti paprasčiausius derinius“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D.Kairys.

– Kokio pozityvo ateičiai galima pasiimti iš ketvirtojo kėlinio?

– Pirmiausia, man patiko Jacksono lyderystė. Jis per pertraukėlę pasakė man ir komandai, kad pirmyn, chebryte, susiginam porą atakų, pažaidžiam greičiau, nes mums tai geriausiai sekasi, o aš užtrauksiu į priekį ir būkit pasiruošę metimams. Išėjo toks chaosas, bet tai šiek tiek mus įkvėpė ir leido mus pasivyti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Demetrius Jacksonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Demetrius Jacksonas

– Kas labiausiai užkliuvo per pirmus tris kėlinius, ką norėtumėte išgyvendinti iš žaidimo ateityje?

– Labai paprastai – turime atsistoti visi į savo pozicijas. Treti numeriai turi žaisti trečioje, ketvirti – ketvirtoje pozicijoje. Buvome labai ne savo pozicijose, ypač su Arnu. Jautėsi, kad nebuvo užtikrintumo – ką žaidžiame ir ką stovime. Tai užims laiko, kurio mums labai trūksta. Bet kito kelio nėra.

– Kaip jums Andrew Goudelocko debiutas?

– O jums kaip atrodo (šypsosi.)? Manau, jis ypatingas žaidėjas. Sugeba susikurti sau metimą. Vos po trijų treniruočių jis įmetė 19 taškų „Panathinaikos“. Aš esu patenkintas jo pasirodymu. Reikia, kad jis įeitų į kondiciją.

Esu patenkintas ir Jacksonu. Jis irgi turėjo įspūdingą mačą ne tik taškais, bet ir 7 kamuoliai, 5 perdavimai... Klaidų padarėme daug visi ir čia būtų naivu tikėtis laimėti su 20+ klaidų prieš tokią komandą. Bet reikės išmokti statyti geresnes užtvaras.

– A.Goudelockas po keitimo vos gaudydavo kvapą. Kiek laiko jam reikės įeiti į kondiciją?

– Dėl to bandėme atkreipti dėmesį ir daryti staigius keitimus. Kažkiek mums tai pavyko. Nuovargis jautėsi ir nieko nepadarysi. Jis ką tik pasijungė prie komandos ir tą padarė savo noru – vien už tai galime jam padėkoti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelockas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelockas

– Ar tiek daug ir staigių keitimų galima tikėtis ir sezono metu, ar tiesiog taikėtės prie situacijos?

– Darysime taip, kaip mums reikia. Šioje situacijoje mums to reikėjo. Matėsi, kad pavargstame. Žaidėjams reikėjo keitimų. Bet, manau, ir toliau stengsimės žaisti greitai. Ilgų minučių nebus pas nė vieną žaidėją. 4-6 minutės ir bus atkarpos aikštėje vidurkis.

– Kokios formos į Vilnių atvyko Chrisas McCulloughas?

– Kol kas ne kokios. Atrodo, reikės jam kelių savaičių įsivažiuoti.

Net nežinojau, ar leisiu jį žaisti. Bet dėl aukštaūgių trūkumo ir žinodamas, kad turėsime problemų su baudomis, norėjau duoti jam pačiupinėti kamuolį.

rytasvilnius.lt/Chrisas McCulloughas
rytasvilnius.lt/Chrisas McCulloughas

– Kaip Eurolygos komandos testą atlaikė „Ryto“ aukštaūgiai?

– Jiems nebuvo lengva, bet kažkiek taškų jie įsimetė. Manau, galėtų užbaigti dar stipriau. Galėtų agresyviau priimti situacijas ir aštriau pakirsti, užbaigti iš baudos aikštelės ar baudų metimo linijos. Metėme tik 9 baudas – norėčiau, kad jie sukurtų situacijų ir uždirbtų daugiau baudų metimų.

– Koks jausmas vėl žaisti prie sirgalių?

– Jausmas ypatingas. Ypač prie tokių sirgalių. Dėkui jiems!

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Draugiškas mačas: „Rytas“ – „Panathinaikos“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Draugiškas mačas: „Rytas“ – „Panathinaikos“

– Ar pavyko išspręsti situaciją dėl Sauliaus Kulviečio ir jis liks klube?

– Jo situacija dar sprendžiasi. Tai tarp daktarų, klubo vadovų ir žaidėjo.

– Ko tikitės iš į jo vietą atvykusio Kristjano Kitsingo?

– Iš Kitsingo tikiuosi, kad jis pakels mūsų tritaškių procentą nuo 24 iki 44. Jis išsimetė puikius metimus, tik kol kas nepataikė. Per treniruotę meta gerai, bet viena mesti pailsėjus, o kita – rungtynėse. Jo kondicija dabar nėra žaidybinė. Jam reikės įsivažiuoti. Manau, turime gerų metikų komandoje. Šiandien nepataikėme tiek, kiek norėtume, ypač lemiamais momentais, kai buvome paviję varžovą.

– Kiek realu, kad Deividas Dulkys oficialiai taps Ryto žaidėju?

– Esame dėkingi Deividui, nes tuo metu labai trūko žmonių ir jis mums labai pagelbėjo. Pagyvensim, pamatysim – pažiūrėsim, kaip viskas vystysis.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Schillerio keistenybės, nauja realybė arenose ir „Ryto“ korekcijos

– Ar jau nusprendėte, kuriuos žaidėjus skolinsite?

– Kalbamės ir sprendžiame. Daugiau atskleisti negaliu.

– Kaip jaučiatės likus savaitei iki sezono?

– Manau, reikės dar pasiraitoti rankoves ir atlikti per tas likusias dvi treniruotes labai daug, kad pasiruoštume kovai prieš gerą Utenos komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius