-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 12

Amerikiečių reakcija į sensacingą Ballų perėjimą į Prienus: „Skamba kaip Sibiras“

JAV sporto žurnalistai turėjo palaužyti liežuvį, kad išmoktų tarti garsiosios Ballų šeimynėlės naująją karjeros stotelę. 16-mečio LaMelo ir 19-mečio LiAngelo perėjimas į Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą buvo didžiulis siurprizas Lietuvos krepšinio bendruomenei, bet ne ką mažesnis amerikiečiams. Šie dalijosi mitais apie 10 tūkstančių gyventojų miestelį, kuriame beveik niekas nekalba angliškai. „Mano šaltinis sako, kad jie ten neištemps daugiau kaip mėnesį“, – sakė ESPN reporteris Jeffas Goodmanas.
LiAngelo ir LaMelo Ballai
LiAngelo ir LaMelo Ballai / „Instagram“ nuotr.

„Bloga žinia ta, kad Prienų treneris nekalba angliškai, – sakė ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas. – Kita vertus, gal tai ir gerai? Jis tada turės mažiau reikalų su Ballų tėčiu LaVaru.

Tačiau kas gerai, kad tai laisvą krepšinį žaidžianti komanda, metanti daug tolimų metimų. Jie nelabai ginasi, žaidžia per kelias pozicijas. Atrodo, tai bus puiki vieta Ballams.“

ESPN atstovas pridūrė, kad kalbėjosi su šaltiniu, kuris nėra tikras, ar vis dėlto iš tikrųjų sausį garsieji broliai persikels į Prienus. O jeigu ir užsivilks „Vytauto“ aprangą, šaltinio teigimu, esą ištemps ten daugiausia mėnesį.

„Atrodo, kalbate lyg apie Sibirą“, – juokėsi J.Goodmaną kalbinę ESPN vedėjai.

Blessing to sign as a pro, thanks to everyone that supports us

A post shared by LaMelo Ball (@melo) on

Prienai pristatomas kaip angliškai nekalbančių 10 tūkst. gyventojų miestelis. Pažymima, kad per pastarąjį dešimtmetį „Vytauto“ klubas turėjo tik vieną amerikietį, kuris komandoje išbuvo vos mėnesį.

Nežinau, kaip jūs, bet tai būtų velniškas realybės šou apie Ballus Lietuvos kaime, apsuptus angliškai nekalbančių žmonių.

ESPN atrodo, kad „Vytautas“ neturi generalinio vadybininko – vis dėlto ten tokias pareigas atlieka treneris Virginijus Šeškus ir direktorius Aurimas Bartuška.

ESPN taip pat pristato, kad „Vytautas“ žaidžia 1500 vietų talpinančioje Prienų salėje, kurioje 500 vietų rezervuota rėmėjams ir žaidėjų draugams, o bilietai kainuoja 5 eurus.

„Jų laukia kultūrinis šokas, – rašo „Washington Post“. – Tai būtų geras scenarijus realybės šou.“

Apie realybės šou prabilo „Draft Express“ žurnalistas Jonathanas Givony.

„Prienų treneris apibūdinamas kaip Lietuvos LaVaras Ballas. Labai energingas, mėgsta technines. Jie tikrai puikiai sutars, nors treneris ir nekalba angliškai, – ironizavo J.Givony. – Nežinau, kaip jūs, bet tai būtų velniškas realybės šou apie Ballus Lietuvos kaime, apsuptus angliškai nekalbančių žmonių, o LaVaras sėdėtų tribūnose su prisegtu mikrofonu.“

Lietuva turi labai gražias krepšinio tradicijas. Bet ištraukti šešiolikmetį vaiką iš JAV vidurinės, kad nuvežtum ten, kur LaVaras net neįsivaizduoja?

ESPN rašo, kad Prienų komanda tikisi, jog Ballų įsigijimas pridės jai žinomumo.

„Mūsų klubas su nekantrumu laukia LiAngelo ir LaMelo Ballų atvykimo. Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie jų ilgalaikės sėkmės ir starto profesionalių krepšininkų karjerose“, – oficialioje klubo svetainėje cituojamas „Vytauto“ sporto direktorius Vilius Vaitkevičius.

ESPN teigimu, Baltijos krepšinio lygoje broliams pažadėtas 20–25 minučių vidurkis.

„Rimtai derėjomės su keliomis komandomis ir Prienų variantas atrodė logiškiausias. LaMelo ir LiAngelo galės ten tobulėti kaip profesionalai ir pasidėti pamatą savo karjeroms, – sakė Ballų agentas Harrisonas Gainesas. – Buvo labai svarbu rasti komandą konkurencingoje lygoje, kurioje žiūrima trumpalaikių ir ilgalaikių tikslų.“

Blessing to start up my professional career, thanks for all the supporters Appreciate you all foreal????

A post shared by LiAngelo Ball (@gelo) on

Beje, dar gruodžio 11-ąją vykusiame renginyje Niujorke vyriausiasis sūnus LiAngelo juokais užsiminė, kad gali tęsti karjerą Rusijoje arba Lietuvoje.

„Dar neturiu supratimo, bet jie žais, – Niujorke sakė tėtis LaVaras Ballas. – Ir tai svarbiausia. Svarbiausia, kad jie gautų žaisti. Man nesvarbu, rungtyniausime Kuboje ar Timbuktu – jie tiesiog nori žaisti.“

Kai kurie amerikiečiai dvejoja tokiu Ballų šeimos sprendimu.

„Lietuva turi labai gražias krepšinio tradicijas. Bet ištraukti šešiolikmetį vaiką iš JAV vidurinės, kad nuvežtum ten, kur LaVaras net neįsivaizduoja? Tai bus kultūrinis šokas. O gal išeis į naudą tai, kad jis bus toli nuo tėvo. Kita vertus, LaVaras tikrai išmoks lietuviškai, kad galėtų rėkti ant trenerio“, – kalbėjo žurnalistas „Los Angeles Times“ laidoje.

„Lietuvoje žaidę amerikiečiai yra minėję, kad ten dirba specifinis treneris. Esą jis nekalba angliškai, klubas rungtyniauja mažoje salėje. Prisitaikyti būtų sunku net profesionalams, o ką jau kalbėti apie du jaunuolius, – rašo „CBS Sports“. – Per mažai Europoje žaidusių amerikiečių gerai kalbėjo apie patirtį už Atlanto, o faktas, kad klube nežaidžia amerikiečiai, sako, kaip sunku ten žaisti.“

Ballų šeimynėlė planuoja atvykti į Prienus sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius