-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

Ant „vilkų“ slenksčio – LKL legenda ir dviejų trenerių sūnūs

Oficialiai pristačiusi trenerį Rimą Kurtinaitį ir krepšininką Adą Juškevičių, o su dar vienu žaidėju Kristupu Žemaičiu pasiekusi žodinį susitarimą, BC „Wolves“ ekipa vietą sudėtyje yra rezervavusi trims praėjusį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) žaidusiems krepšininkams.
Mindaugas Lukauskis
Mindaugas Lukauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min šaltiniai skelbia, jog kito sezono BC „Wolves“ ekipoje, be Ado Juškevičiaus ir Kristupo Žemaičio, dar turėtų rungtyniauti Mindaugas Lukauskis, Edvinas Šeškus ir Tomas Pačėsas jaunesnysis.

43-ąjį gimtadienį gegužę minėjęs M.Lukauskis – „Wolves“ klubo idėjos autoriaus Gedimino Žiemelio svainis, vyriausias visų laikų „Betsafe-LK“ krepšininkas ir absoliuti šalies krepšinio legenda.

Pastarąjį sezoną 197 cm ūgio puolėjas rungtyniavo Alytaus „Dzūkijos“ klube, per 30 minučių fiksavęs 11,9 taško, 4,1 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 12,5 naudingumo balo rodiklius.

M.Lukauskiui šalies pirmenybėse priklauso daugybė garbingų pasiekimų – dukart Europos taurės ir LKL čempionas yra pirmas pagal pelnytus taškus (6061), antras pagal rezultatyvius perdavimus (1405), ketvirtas pagal atkovotus kamuolius (2161) ir antras pagal efektyvumą (6007).

Jis užima pirmąją vietą pagal sužaistas minutes (16462) ir perimtus kamuolius (1096).

Žodinį susitarimą su „Wolves“ klubu yra pasiekęs ir 27-erių metų 196 cm ūgio prieniškis Edvinas Šeškus, praėjusį sezoną rungtyniavęs tėčio Virginijaus diriguojamoje Jonavos ekipoje.

Debiutiniame sezone Jonavos krepšininkai reguliarųjį sezoną užbaigė ketvirtoje vietoje.

„Betsafe-LKL“ čempionate E.Šeškus per beveik 32 minutes rinko po 11,2 taško, 3,8 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 11,3 naudingumo balo.

Krepšininkui sutartį siūlo ir Jonavos klubas, oficialiai sudėtyje dar neturintis nė vieno žaidėjo.

lkl.lt nuotr./Edvinas Šeškus
lkl.lt nuotr./Edvinas Šeškus

Kaip praneša 15min šaltiniai, „vilkams“ kitą sezoną atstovauti turėtų ir 22-ejų metų Tomas Pačėsas jaunesnysis, pastaruosius penkerius metus rungtyniavęs G.Žiemelio įsigytoje Alytaus „Dzūkijoje“.

Buvusio trenerio T.Pačėso ir „Dzūkijos“ vadovo sūnus „Betsafe-LKL“ praėjusį sezoną žaidė po beveik 9 minutes, pelnė po 1,3 taško ir atkovojo po 0,7 kamuolio.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Alytuje kitą sezoną žaisianti, bet vėliau Vilniuje save matanti „Wolves“ oficialiai pristatė dvejų metų pagal formulę „1+1“ kontraktą su treneriu Rimu Kurtinaičiu.

33-ejų gynėjas Adas Juškevičius sudarė trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“, o tokią sutartį, kaip skelbia 15min šaltiniai, turėtų sudaryti ir Panevėžio „Lietkabelyje“ sužibęs įžaidėjas Kristupas Žemaitis.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, naujasis klubas pirmajame sezone veikiausiai varžysis FIBA Europos taurėje.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Rutkauskas – naujokų biržos paslaptys ir I.Brazdeikio prisistatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius