-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 19 /22:51

Antanas Guoga tapo naujuoju „Lietuvos ryto“ klubo savininku

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas turi naują savininką. Ekipos valdymą į savo rankas ima verslininkas, Europos Parlamento narys Antanas Guoga, skelbia klubo interneto svetainė.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo šiol A.Guogai priklausys dvi iš keturių VšĮ „Krepšinio rytas“ dalių. Jam jas perleido Sigitas Židonis ir Remigijus Kazilionis.

Viena VšĮ „Krepšinio rytas“ dalis priklauso Vilniaus savivaldybei, dar viena – verslininkui Dariui Gudeliui.

Naujasis dalininkas įsipareigojo nekeisti komandos pavadinimo.

Ši naujiena reiškia, kad „Lietuvos ryto“ klubo prezidento postą veikiausiai bus priverstas palikti ilgametis klubo vadovas Gedvydas Vainauskas.

Permainos klubo vadovybėje tapo neišvengiamos po to, kai G.Vainauskas savo paties televizijos laidoje labai nekorektiškai pasisakė apie klubui šį sezoną atstovavusius juodaodžius.

Su Daiva Žeimyte kalbėjęs G.Vainauskas teigė, kad jo ilgametis principas yra komandoje neturėti daugiau dviejų juodaodžių krepšininkų. Nesvarbu, iš kur jie – svarbu, kad ne daugiau dviejų juodaodžių.

„Visada buvo požiūris, kad daugiau dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, gauja jų. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau dviejų juodaodžių“, – savo išmintimi dalijosi G.Vainauskas.

A.Guoga Lietuvos krepšinyje nebus naujokas. Australijos ir Lietuvos verslininkas 2010-2012 metais Lietuvos krepšinio federacijoje užėmė viceprezidento pareigas bei buvo vyrų rinktinės vadovas.

Po to gana aktyviai į politiką įsitraukęs vyras priklausė Liberalų sąjūdžiui ir buvo dabartinio Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus bendrapartietis.

A.Guoga pirmadienio vakarą dalyvavo LRT laidoje „Dėmesio centre“.

Jos metu verslininkas neatskleidė, kiek sumokėjo už dvi iš keturių VšĮ dalių. „Tai nebuvo labai dideli pinigai. Svarbiausia, jog mums pavyko susitarti. Mes parodėme, kad lietuviai tolerantiški ir gali susitarti prie visų aplinkybių“, – taip praeities konfliktus su klubo prezidentu Gedvydu Vainausku, iš kurio akcijas ir perėmė, apibūdino A.Guoga.

Šiuo metu „Lietuvos ryto“ klubo skolos siekia 3 mln. eurų. Tokius skaičius A.Guogai pateikė G.Vainauskas.

Šiuo metu „Lietuvos ryto“ klubo skolos siekia 3 mln. eurų. Tokius skaičius A.Guogai pateikė G.Vainauskas.

„Įsipareigoju, kad klubas padengs visas skolas“, – sakė naujasis klubo vadovas.

Naujasis klubo savininkas patvirtino, kad kol kas neturi kandidato, kuris direktoriaus poste galėtų pakeisti pasitrauksiantį Martyną Purlį.

Taip pat buvo patvirtinta, kad vyriausiojo trenerio poste liks Rimas Kurtinaitis. „Tai yra pats geriausias treneris Lietuvoje. Dėl jo abejonių jokių neturiu“, – kalbėjo A.Guoga.

Paklaustas apie pavadinimo keitimą, verslininkas kalbėjo aptakiai.

„Esu atviras keisti pavadinimą ateityje. Bet į tai reikėtų įtraukti Vilniaus miesto bendruomenę bei visuomenę. Šią akimirką aš linkęs palikti dabartinį pavadinimą. Tai yra pavadinimas, kuris turi didelę istoriją, o kaip bus ateityje, matysime“, – kalbėjo A.Guoga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius