Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 28

Antanas Sireika: „Žalgirio“ pergalę lėmė J.Lauvergne'o du atkovoti kamuoliai

„Šiauliai-7bet“ pralaimėjo „Betsafe-LKL“ mažojo finalo antrąsias rungtynes Kauno „Žalgiriui“, o kertiniai įvykiai nutiko per pratęsimą, kai po krepšiais dukart sėkmingai sužaidė Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

J.Lauvergne'as gyveno atostogų nuotaikomis didžiąją rungtynių dalį, bet prancūzas susikaupė per pratęsimą ir padėjo „Žalgiriui“ išplėšti pergalę 90:85 Šiauliuose.

Serijos dėl bronzos iki keturių pergalių rezultatas tapo 2-0 Kauno klubo naudai.

Šiaulių komandos trenerio Antano Sireikos nuomone, per pratęsimą „Žalgirio“ pergalę lėmė Joffrey Lauvergne'o du puolime atkovoti kamuoliai.

„Abu jis įdėjo į krepšį“, – sakė A.Sireika.

Imago / Scanpix nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Imago / Scanpix nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Tačiau Šiaulių komandos treneris neatrodė penelyg nusivylęs rungtynėmis, kurios vyko pagal kitą scenarijų nei pirmasis mačas Kaune trečiadienį, kai „Žalgiris“ laimėjo 92:75.

„Džiaugiuosi, kad ne tuščiažodžiauju, kai sakiau, kad Šiauliuose bus kitokia kova, kitoks žaidimas. Apmaudu, kad nelaimėjome, bet žaidimas buvo kitoks, jei lygintume pirmąsias rungtynes, – sakė A.Sireika. – Smagu, kad žmonės dėkoja, nors ir labai gaila pralaimėti.“

Nors Šaulių krepšininkai buvo atsilikę 15 taškų antrajame kėlinyje, po pertraukos šeimininkai spurtavo ir išlygino kovą. Kas tai lėmė?

„Daug aktyvesnė, agresyvesnė gynybą, kai nepatingėjome po du, po tris nubėgti prie kamuolio, – aiškino A.Sireika. – Juodas aktyvus darbas. Žaidėme žemesne sudėtimi, bet ji turi privalumų – juda judriau, varžovai negali paduoti kamuolio kam nori.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Šiauliai-7bet“ - „Žalgiris“ [2022-05-28]

Likus žaisti 10 sekundžių ketvirtajame kėlinyje rezultatas buvo lygus, kai atkovoję kamuolį Šiaulių krepšininkai sužaidė neišmintingai – greitoje atakoje kamuolį pačiupęs Martynas Varnas atsitrenkė į Mantą Kalnietį ir tada išmetė kamuolį tiesiai į užribį.

„Nenoriu nieko kaltinti – jis nespėjo įvertinti situacijos, įlindo į krūvą. Žinoma, mums iš šalies geriau matosi laisvi žaidėjai, – savo auklėtinio, kuris pelnė 16 taškų, nesmerkė A.Sireika. – Bet aš labiau kaltinu, kas atiduoda perdavimą, o ne tą, kuris bėgo ir jam buvo sunku susigaudyti. Vis dėlto įtampa.

Jis pats paskui pripažino, kad reikėjo sustoti. Buvo likę 10 sekundžių.”

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Varnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Varnas

Šiaulių komanda žaidė be atakų lyderio Jonathano Elmore'o ir Pauliaus Danusevičiaus, bet po traumos į aikštę grįžo Nemanja Bezbradica. Serbas irgi pelnė 16 taškų šeštadienį.

„Manau, kad jis gali ir geriau sužaisti. Nors žaidė patikimai, agresyviai gynėsi. Viskas gerai, laukiu jo geresnio žaidimo“, – sakė A.Sireika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius