-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 06

Antra nesėkmė: Lietuvos krepšinio talentai lieka be pasaulio čempionato

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) krepšinio rinktinė įspūdingai pradėjo Europos čempionatą, bet du pralaimėjimai turnyre Turkijoje palieka tuščiomis du talentingus aukštaūgius turinčią komandą.
Paulius Murauskas
Paulius Murauskas / FIBA nuotr.

Lietuvos aštuoniolikmečiai lieka už stipriausiojo šešeto ribų Europos čempionate Turkijoje, o tai reiškia, kad kitų metų pasaulio pirmenybės (iki 19 metų) vyks be lietuvių.

Tai paaiškėjo šeštadienį, kai Lietuvos krepšininkai 60:80 (22:18, 8:24, 16:21, 14:17) neprilygo Prancūzijai rungtynėse dėl 5-8 vietų.

Karolio Abrmavičiaus treniruojamai komandai dar liko paskutinis mačas dėl 7 vietos sekmadienį su Italijos arba Izraelio krepšininkais, bet šios rungtynės vyks jau tik dėl garbės.

Keturiomis įspūdingomis pergalėmis čempionatą Turkijoje pradėjusi Lietuvos komanda skaudžiausią nesėkmę patyrė ketvirtadienį ketvirtfinalyje, kai suklydusi net 28 kartus iššvaistė persvarą ir 61:64 nusileido Turkijai.

Lietuviai privalėjo rasto jėgų ir motyvacijos, nes šeštadienio akistata su Prancūzija irgi buvo svarbi – penktoji vieta lemtų paskutinį bilietą į kitų metų pasaulio čempionatą. Be to, Lietuvos krepšinio federacija šiai komandai buvo iškėlusi užduotį būti stipriausiųjų šešete.

Šeštadienį rungtynėse su atletiškais prancūzais mūsų šalies krepšininkams buvo sunku efektyviai remtis savo lyderiais.

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas Paulius Murauskas pelnė net 27 taškus, bet Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas šįsyk pataikė tik 5 metimus iš 19 (2/10 dvitaškių, 3/9 tritaškių, 14/16 baudų).

Naudingiausias turnyro žaidėjas ir geriausias kovotojas dėl kamuolių Motiejus Krivas šįsyk tepelnė tik 6 taškus. Kauno „Žalgirio“ jaunasis vidurio puolėjas atkovojo 14 kamuolių.

VIDEO: LIVE - France v Lithuania | FIBA U18 European Championship 2022

Lietuva: Paulius Murauskas 27, Kajus Kublickas 8, Emilis Bartninkas 7, Motiejus Krivas 6;

Prancūzija: Zacharie Perrinas 13, Kymani Houinsou 11.

Suprasti akimirksniu

  • Rinktinės sudėtis: Modestas Babraitis (Vilniaus „Perlas Energija“), Rokas Jocys (Palangos „Kuršiai“), Kristupas Keinys (Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“), Laurynas Klimas (Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“), Kajus Leliukas (Šiaulių KK Šiauliai), Motiejus Krivas, Kajus Kublickas, Domantas Šarauskas, Emilis Bartninkas (visi Kauno „Žalgiris-2“), Paulius Murauskas (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“), Arūnas Rimkus (Joniškio „Delikatesas“), Matas Vokietaitis (Kauno „Žalgiris-3“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius