-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 12

Antrasis grandų mūšis – be intrigos? „Rytą“ laužys ir kankins“

Antroji Lietuvos krepšinio grandų akistata – jau šį sekmadienį sausakimšoje Nemuno saloje, kurioje Kauno „Žalgiris“ sieks revanšuotis prieš Vilniaus „Rytą“ už nesėkmę pirmajame („Betsafe-LKL“) rate sostinėje bei nuskambėjusį Marcuso Fosterio pamojavimą.

Lapkričio pradžioje „Jeep“ arenoje šeimininkavę sostinės krepšininkai laimėjo 89:85, o pagrindiniu pergalės kalviu tapo net 34 taškus surinkęs Marcusas Fosteris, po vieno iš lemiamų dūrių išraiškingai mojavęs į Vilnių atvykusiems „Žalgirio“ sirgaliams.

„Prisimename pirmąsias rungtynes, prisimename Fosterio pamojavimus mūsų sirgaliams, visa tai neužmirštama. Manau, kad ir žaidėjai to neužmirš. Reikia, kad mes suprastume, jog ateina laikas, kai Lietuvoje į rungtynes reikia pažiūrėti kaip į pačio aukščiausio lygio mačus. Turime šiek tiek grąžinti už tas pirmąsias rungtynes“, – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ komandų akistatos rytą sakė Kazio Maksvyčio asistentas Gintaras Krapikas.

Praėjo keturi mėnesiai, per kuriuos kiek pasikeitė ir šių komandų sudėtys, ir sezono lūkesčiai.

Absoliutaus vedlio Keenano Evanso netekęs K.Maksvytis pasikvietė Isaiah Taylorą ir Achille Polonarą, kuris pakeitė Tylerį Cavanaugh, tuo metu sostinėje nusileido įžaidėjas Kendale'as McCullumas, nors „Rytas“ jau keletą mėnesių ieško aukštaūgio.

Europoje visus stebinantis „Žalgiris“ vis dar tęsia atkrintamųjų žygį, nors iki reguliaraus Eurolygos sezono liko vos šešerios rungtynės.

„Rytas“ patyrė fiasko Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte, prieš kurį dėl vidaus taisyklių pažeidimo suspendavo aukštaūgį Jarvisą Williamsą. Šis ėjimas, kaip ir Giedriaus Žibėno kontrakto pratęsimas sausio viduryje, vaistu Vilniaus ekipos gero žaidimo ir pergalių paieškose netapo.

„Šįkart „Žalgiris“ turės viena diena daugiau poilsio, o „Rytas“... Jie šansų daug neturi, bet visko gali būti. Viskas priklauso nuo „Žalgirio“ – kiek jie bus susikaupę, kaip žais ir atrodys. Jei turės energijos, tai ir kortos visos bus „Žalgirio“ rankose. Tikrai nėra taip, kad „Rytas“ diktuotų savo sąlygas. „Žalgiris“ turi pranašumą visose pozicijose. Galbūt Marcusas Fosteris puolime turi pranašumą, bet „Žalgiris“ pademonstruos eurolyginę gynybą, nemals šūdo, „Rytui“ tikrai bus sunku rasti savo metimus“, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Linas Kleiza.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Linas Kleiza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius