Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 29

Apie D.Motiejūną kalbėti atsisakęs D.Adomaitis: „Visi sprendimai bus po sezono“

Europoje kovas pabaigęs Vilniaus „Rytas“ pasirengęs svarbiems mūšiams vietiniame fronte. Šeštadienį Dainiaus Adomaičio ekipos laukia akistata su Klaipėdos „Neptūnu“ dėl antrosios vietos LKL. Tačiau Vilniaus ekipos treneriui tenka spręsti klausimus, susijusius ir su Lietuvos rinktine. Tiesa, D.Adomaitis nenoriai atviravo apie Jono Mačiulio traumą ir į NBA sugrįžtantį Donatą Motiejūną.
Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas
Dainius Adomaitis ir Donatas Motiejūnas

Vilniaus ir Klaipėdos klubai turi po 20 pergalių ir 6 pralaimėjimus. Šeštadienio nugalėtojas „Siemens“ arenoje įsitvirtins antroje vietoje ir atsiliks tik nuo Kauno „Žalgirio“, kuris turi 23 pergales.

„Žinome dėl ko žaidžiame. Tai labai svarbios rungtynės tiek jiems, tiek mums. Žaisime prieš veteranų komandą, kuri kiekvieną tavo klaidą labai gerai išnaudoja ir nubaudžia. Pagrindinis akcentas puolime, kad negalime daryti klaidų savo sprendimuose, nes jie tas klaidas pavers taškais. Reikia žaisti susikaupus gynyboje, kad kiekvienas jų taškas būtų sunkus“, – rungtynių planą brėžė D.Adomaitis.

Trenerio neišgąsdino sunkios rungtynės Alytuje: „Kokias išvadas reikėjo daryti? Matėte, kad žaidėme be dviejų tos pačios pozicijos žaidėjų, dėl to priekaištų žaidusiems žaidėjams negali turėti. Gerai, kad jaunimas gavo daug laiko ir patirties“.

Rungtynes Alytuje praleidęs DJ Seeley jau treniravosi su komanda ir turėtų būti pasirengęs rungtynėms su „Neptūnu“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

D.Adomaitis negali atitrūkti ir nuo Lietuvos rinktinės reikalų.

Vienas iš pagrindinių Lietuvos rinktinės veteranų Jonas Mačiulis trečiadienį patyrė traumą, kuri užbaigė jo sezoną. D.Adomaitis teigė, kad jau turėjo trumpą pokalbį su krepšininku: „Taip, teko bendrauti. Šiandien dar kalbėsime.“

Vilniaus klubo treneris nenoriai kalbėjo apie „centro“ ir ketvirtoje pozicijoje galinčio žaisti Donato Motiejūno šansus sugrįžti į Lietuvos rinktinę.

„Visi sprendimai, susiję su rinktine, bus priimti pasibaigus sezonui“, – 24sek.lt paklaustas apie D.Motiejūno galimybę patekti į rinktinę nukirto rinktinės treneris.

Į „Spurs“ sezono pabaigti pakviestas puolėjas tapo trečiuoju lietuviu NBA, bet sudėtingi santykiai su D.Adomaičiu jam gali kainuoti vietą pasaulio čempionate Kinijoje.

Lietuvos rinktinės treneris buvo nusivylęs, kai nesulaukė atsakymo iš D.Motiejūno dėl kvietimo žaisti rinktinėje sezono metu. Treneris tada pareiškė, kad rinktinėje bus tik tie žaidėjai, kurie rodo norą atstovauti nacionalinei komandai.

Pats krepšininkas tikino, kad susirašinėjimas su rinktinės treneriu klostėsi kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius