-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Apie duobę kalbėjęs G.Žibėnas pabrėžė: „Mes nežaidžiame blogai“

Vilniaus „Rytas“ krito prieš Panevėžio „Lietkabelį“ LKL finalo pakartojime 70:79. Giedrius Žibėnas po susitikimo bedė pirštu į taiklumą ir kalbėjo apie duobę, į kurią krito jo komanda. O štai Nenadas Čanakas džiaugėsi svarbia pergale, bet turėjo komandai pastabų dėl neuždaromų rungtynių.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jie šiandien buvo geresni mažose detalėse, – pripažino G.Žibėnas spaudos konferencijoje. – Mums tų mažų detalių trūko, priartėdavome iki 2-3 taškų ir kažkokia viena naivesnė klaidelė gynyboje, pramesti laisvi metimai neleido perlaužti rungtynių.“

Vos 14 proc. taiklumu „Rytas“ metė tritaškius rungtynėse Panevėžyje, kur tikslą pasiekė 4 metimai iš 29.

„Man įdomu bus paskaičiuoti kiek iš tų 29 tritaškių buvo laisvi. Nes manau, kad daug. Nenoriu sumeluoti, bet turbūt apie 20. Mes žaidėjus skatiname mesti, žinome, kad turime daug metikų. Čia kažkoks gal ir spaudimėlis yra po tų pralaimėjimų. Varžovai žaidžia laisviau, neturi ką prarasti, mes norime grįžti į pergalių kelią ir tai mus užspaudžia“, – sakė Lietuvos čempionas.

Marcusas Fosteris per 20 minučių surinko 13 taškų, bet susidūrė su pražangų problemomis, o galiausiai iškrito iš rungtynių dėl penktos asmeninės nuobaudos.

Vis dėlto G.Žibėnas nenori sutikti su tuo, kad „Rytas“ yra itin priklausomas nuo šio krepšininko.

„Nesutikčiau su tuo labai. Iš dalies, galbūt, bet turime mes pradurt tą skylę – įmesti į krepšį, jei norime rungtynes laimėti. Toks pataikymo procentas, devynios pramestos baudos – daug ką pasako. Mes nežaidžiame blogai, turime gerų žaidėjų, reikia gerų rungtynių. Šiandien gynyboje aukojom savo kūną, davėme kontakto, privertėme varžovus 21 kartą suklysti – tai geras skaičius mūsų gynybai, bet... Krepšinis labai paprastas – reikia įmesti į krepšį“, – dėstė strategas.

Tai jau penktas iš eilės pralaimėjimas „Rytui“. Triskart paeiliui čempionai krito LKL, dukart – Čempionų lygoje.

„Sunku vyrams, juos suprantu, sunku ir treneriams, bet turime tą perlaužti visi kartu. Geriausias vaistas – pergalės. Jų reikia dabar. Kas padės? Taiklūs metimai“, – akcentavo G.Žibėnas.

Tačiau treneris nemato reikalo kviestis naujų žaidėjų.

„Nemanau, kad jų reikia tokioje ankstyvoje sezono stadijoje. Esame jauna komanda, tikime žaidėjais“, – teigė treneris.

Paklaustas, ar su tokia sudėtimi įmanoma apginti titulą, G.Žibėnas teigė: „Visų pirma, reikia laimėti vienerias rungtynes. Dabar esame duobėje ir visos mintys – kaip iš tos duobės išlipti, ką žaidime pakeisti, ką supaprastinti, kaip žaidėjus pakelti, padrąsinti. Dabar jiems palaikymo reikia labiausiai.“

N.Čanakas džiaugėsi pergale, tačiau išliko sau ištikimas ir santūriai dėstė mintis spaudos konferencijoje.

„Labai svarbi pergalė po dviejų nesėkmių iš eilės LKL. Kontroliavome rungtynes visą laiką, blogai buvo tik klaidos – 21 yra per daug. Trečią kartą iš eilės kažkaip nesugebame uždaryti rungtynių. Utenoje +10 likus 5 minutėms, prieš Ulmą +19 trečiajame kėlinyje, čia +15… Tais momentais turime žaisti protingiau. Taip, nesame labai patyrę, ypač gynėjai, bet privalome būti protingesni“, – sakė serbas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nenadas Čanakas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Nenadas Čanakas

Kalbėdamas apie švaistomus pranašumus „Lietkabelio“ treneris teigė, kad jo komanda nustojo žaisti puolime, o gynyboje ėmė klysti.

„Jei žinočiau problemą, ją išspręsčiau ir mes to nedarytume, – kalbėjo N.Čanakas. – Gal tai procesas, tačiau privalome tą išspręsti, nes daug tokių rungtynių neturėsime, kai galėsime taip prisižaisti pabaigoje.“

Ir nors panevėžiečiai pasiekė revanšą už pralaimėjimą LKL finalo serijoje praėjusiame sezone, N.Čanakas teigė, kad šeštadienį tebuvo eilinės reguliaraus sezono rungtynės.

„Taip, yra motyvacija, nes žaidžiame prieš LKL čempionus, tačiau dabar tik spalis. Bus svarbesnių rungtynių pavasarį“, – patikino serbas.

Po šios pergalės „Lietkabelis“ (4-2) yra ketvirtas LKL lentelėje, „Rytas“ (3-3) – tik šeštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius