-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ambicingas M.Buzelis rinktinei žada auksą: „Kai prisijungsiu, laimėsime viską“

Matas Buzelis dar niekada nebuvo apsivilkęs Lietuvos rinktinės aprangos, bet ambicijų neslepiantis 19-metis jau dabar žada lietuviams, kad prisijungęs pavers mūsų šalies komandą nenugalima.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / Mariaus Janavičiaus vizualas

Balandžio 4-6 dienomis Vilniuje pirmą kartą bus surengta Mato Buzelio vardo vaikų stovykla.

Joje pats išeivijos talentas nedalyvaus, bet į stovyklą atvyks su juo dirbę treneriai, o taip pat ir talentai iš Lietuvos ir Europos, tarp jų – ir Šarūno Jasikevičiaus sūnus Lukas.

Šia proga M.Buzelis kalbėjo su tarptautine žiniasklaida ir paklaustas 15min atskleidė, jog vaikų stovykla buvo jo paties idėja.

„Stovykla buvo mano idėja, noriu padėti vaikams Lietuvoje ir visame pasaulyje. Noriu padėti jiems tobulinti krepšinio įgūdžius, tad sugalvojau surengti stovyklą“, – tikino M.Buzelis.

„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis
„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis

Jo teigimu, šią idėją jis gvildeno jau kurį laiką.

„Pats buvau tas vaikas, žvelgęs į vyresnius krepšininkus. Žinau, ką tai reiškia. Esu dėkingas už šią galimybę, tai buvo mano svajonė jau ilgą laiką“, – tikino Čikagoje gimęs ir augęs krepšininkas.

Jis pasidalino mintimis ir apie Lietuvos rinktinę, nors vis dar negali pasakyti, ar debiutuos joje ateinančią vasarą, kai mūsų šalies komanda kausis dėl olimpinio kelialapio. Nors rinktinės treneris Kazys Maksvytis laukia M.Buzelio nacionalinėje komandoje, užkirsti tam kelią gali nedėkingas tvarkaraštis – NBA naujokų birža vyks vos penkiomis dienomis anksčiau nei lietuvių startas olimpinėje atrankoje.

„Nežinau, ar žaisiu šią vasarą už Lietuvą. Žinau, kad žaisiu už Lietuvą ateityje. Esu pasiruošęs nugalėti visus“, – ambicingai teigė M.Buzelis, netrukus pridūręs:

„Lietuvos rinktinė jau dabar labai gera komanda, bet kai aš prie jos prisijungsiu, laimėsime viską. Mano mėgstamiausias žaidėjas rinktinėje yra Sabonis, manau, kad su juo puikiai derėsime bei iškovosime auksą.“

Lietuvos rinktinė jau dabar labai gera komanda, bet kai aš prie jos prisijungsiu, laimėsime viską.

Vasarį jis pirmą kartą susitiko su Lietuvos rinktinės treneriu Kaziu Maksvyčiu. Apie ką su darbėniškiu kalbėjosi talentingasis 19-metis?

„Kalbėjomės apie tai, kokiose pozicijose žaisiu Lietuvos rinktinėje, kaip žaidžia ta komanda, kas joje bus ir kaip jis mane išnaudos aikštelėje“, – atsakė M.Buzelis.

O kaip jis įsivaizduoja save patį rinktinėje šalia Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio?

„Esu labai universalus, aikštėje galiu daryti viską. Nusiėmęs kamuolį galiu pereiti tiesiai į puolimą, galiu lėkti į greitas atakas. Galiu būti išnaudojamas pikenroluose, galiu įtraukti į žaidimą ir skirstyti kamuolius Valančiūnui, Saboniui ar bet kam kitam“, – svarstė M.Buzelis.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Matas Buzelis
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Matas Buzelis

Sezoną G lygoje užbaigęs ir NBA naujokų biržai besiruošiantis lietuvis pasidalino mintimis ir apie savo pokyčius per pastaruosius metus, patirtį „All-Star“ savaitgalyje, Eurolygą, santykį su J.Valančiūnu ir D.Saboniu bei būsimą karjerą NBA lygoje.

– Ar stebi ir kreipi dėmesį į naujokų biržos prognozes ir pasikeitimus jose?

– Stengiuosi nekreipti į tai dėmesio. Žinoma, aš matau tas prognozes, bet stengiuosi likti susikoncentravęs. Žinau, ką galiu, tad nežiūriu, kurioje vietoje esu. Žinau, kad kuo geresnis tapsiu, tuo daugiau pergalių pasieksiu.

Mato Buzelio statistika G lygoje

  • 14,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,1 bloko.

– Vasarį pasirodei NBA „All-Star“ savaitgalyje, turėjai šansą varžytis su Victoru Wembanyama, Chetu Holmgrenu ir kitais NBA krepšininkais. Su kokiu didžiausiu iššūkiu susidūrei?

– Sunkiausia buvo dėl to, jog tie žaidėjai jau žaidžia NBA ir žino, kaip rungtyniauti. Sunku pelnyti taškus prieš tokį aukštą žaidėją kaip Wembis, turintį tokias ilgas rankas. Pasižymėti per jį gali tik mesdamas iš vidutinio nuotolio, o aš tai turėjau išsiaiškinti rungtynių metu. Visi tie žaidėjai jau žaidžia NBA, jie žino, kaip kontroliuoti įvairias situacijas, tad tai nebuvo lengva.

– G lygos sezonas tau jau baigėsi, tad dabar iki naujokų biržos dalyvausi įvairiose treniruočių stovyklose. Kokius žaidimo aspektus labiausiai nori pagerinti per šį laiką?

– Sakyčiau, kad noriu tapti geresniu visuose žaidimo komponentuose. Noriu tapti stipresniu ir tęsti tai, ką pradėjau.

– Prieš metus minėjai, kad pagrindinis tavo tikslas yra sustiprėti fiziškai. Kaip tai pavyko per sezoną G lygoje ir ar 2,1 bloko vidurkis įrodo tavo žingsnį į priekį šia kryptimi?

– Žaidžiau prieš stipresnius oponentus ir turėjau labiau išnaudoti savo kūną. Be to, sunkiai dirbau treniruoklių salėje, kasdien kilnojau svarmenis. Treniruotėse irgi sunkiai dirbau fiziškai, auginau viso kūno raumenis.

– Kas yra tavo idealas iš Europos?

– Mano idealas? Jonas Valančiūnas (šypsosi).

Tavo tėtis Aidas Buzelis minėjo, kad stebi ir Eurolygą. Ar turi ir savo mėgstamiausią komandą?

– Stebiu viską, bet mėgstamiausios Eurolygos komandos neturiu. Žiūriu bet ką, ką tik rodo, nes esu pamišęs dėl krepšinio. Man patinka žiūrėti krepšinį, įskaitant ir Eurolygą. Joje žaidžia labai talentingi, vieni geriausių pasaulio žaidėjų.

– Užaugai ir mokeisi JAV, tačiau kokią europietišką įtaką tavo augimui davė lietuviai tėvai?

– Mano žaidime yra europietiškų bruožų. Tačiau kadangi gimiau Amerikoje, tai suteikia man nenuspėjamumo. Tai, kad turiu abiejų mokyklų bruožų, yra mano pranašumas.

– Jei galėtum pasirinkti tris dabartinius ar buvusius krepšininkus, kurie dalyvautų tavo vardo stovykloje Vilniuje, kas tai būtų?

– Sabonis, aš ir Valančiūnas (juokiasi).

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

– Daugelis matė vaizdo įrašą, kuriame treniruojatės su tėčiu ir Jonu Valančiūnu. Ar gali papasakoti apie tą įrašą, jame skambėjusią dainą (brolių Aliukų „Žalgiris 1982“ – aut. past.) ir savo judesius?

– Tas įrašas buvo nufilmuotas labai seniai. Jonas per treniruotes dažnai paleidžia tokią muziką, o aš irgi ėmiau jos klausytis. Kalbant apie mano judesius, tuomet treniravau savo bicepsus, bet dar buvau labai liesas. Tai buvo labai seniai.

– Kiek artimas tavo ryšys su Domantu Saboniu?

– Su Saboniu kartais susirašome, bet ne taip dažnai kaip su Jonu.

– Ar J.Valančiūnas ir D.Sabonis jau davė tau patarimų apie NBA prieš laukiančią naujokų biržą?

– Valančiūnas patarė man likti susikoncentravusiam, nesijaudinti dėl naujokų biržos prognozių ir tęsti darbą.

– Ar yra toks NBA žaidėjas, su kuriuo nekantrauji susitikti aikštėje?

– Nežinau, tiesiog norėčiau būti NBA ir žaisti prieš geriausius žaidėjus. Negalvoju apie atskirus krepšininkus.

„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis
„Scanpix“/AP nuotr./Matas Buzelis

– Kaip įsivaizduoji save NBA po 10 metų?

– Kad ir ko manęs prašys NBA treneris, aš darysiu tai. Jei prašys manęs būti metiku, aš tai ir darysiu, jei prašys kovoti dėl kamuolių, tai ir atliksiu.

– Ar turi NBA komandą, kurioje norėtum žaisti arba žaidėjus ir trenerį, su kuriais norėtum būti vienoje komandoje?

– Neturiu preferencijų. Kad ir kas mane pasirinks ir manimi patikės, aš būsiu dėkingas. Sunkiai dirbu visą savo gyvenimą. Žaisiu bet kurioje komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius