-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 30

Apie sustiprėjusius bulgarus įspėjęs K.Kemzūra: „Esminiai bus trys dalykai“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (4-0) jau rytoj stos į kovą išvykoje su Bulgarija (1-3).
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nė sykio atrankoje į pasaulio čempionatą kol kas nepralaimėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai pradės dar vieną FIBA atrankos langą, kuriame vėliau, liepos 4-ąją, Klaipėdoje susitiks ir su Čekija (1-3).

„Susikaupę. Nuotaikos pozityvios. Turėjome geras dviejų dienų treniruotes po rungtynių Šiauliuose (pergalės 98:62 prieš Latviją, – past.) Vyrai dirbo gerai. Galiu tikrai pagirti. Daug entuziazmo“, – komentavo K.Maksvyčio asistentas Kęstutis Kemzūra.

„Žinoma, ne viskas pavyksta. Turbūt ne idealiai ir pavyks, nes tam reikia daugiau laiko, bet susidėliojome prioritetus ir dirbame ta kryptimi. Stengiamės, kad kiekvieną dieną būtų vis geriau“, – pridūrė treneris.

Namie prieš Bulgariją lietuviai laimėjo 89:69, tačiau praėjusių metų lapkritį vykusiose rungtynėse varžovai negalėjo pasikviesti svarbiausių savo žaidėjų.

„Žiūrime, žinome, kad jie bus šiek tiek kitokia komanda, nes turės ryškius lyderius Dee Bostą ir Sašą Vezenkovą, kurie turėtų ypač sustiprinti juos puolime. Mes atitinkamai ir ruošiamės jų atsiradimui“, – pabrėžė K.Kemzūra.

„Pagrindiniai dalykai bus trys – stabdyti jų greitą puolimą, neleisti greitai jiems užpulti, dengti tritaškius, nes ji yra antra komanda šiame turnyre pagal išmestus tritaškius – D.Bostas ir S.Vezenkovas prie to dar prisideda – ir atšokę kamuoliai. Tai trys pagrindiniai dalykai, kuriuos reikės įgyvendinti, kad laimėtume“, – tęsė K.Maksvyčio asistentas.

Po rungtynių su Bulgarija lietuvių lauks kita jau nugalėta rinktinė – pernai išvykoje 74:66 įveikta Čekija, bet ji dabar taip pat turės ryškesnių žvaigždžių. Viena tokių – iš NBA lygos sugrįžęs ir su Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ ilgalaikę sutartį pasirašęs Tomašas Satoranskis.

„Tai ne tik T.Satoranskis bus. Aišku, žinome, kokio lygio jis įžaidėjas. Taip pat ir jų dideli. Languose Čekijos rinktinė tokio lygio didelių neturėjo. Dabar grįžta ir (Ondrejus) Balvinas, ir (Patrikas) Auda iš Japonijos čempionato. Mūsų žiniomis, jie prisijungė prie rinktinės.

Juolab kad čekams kiekviena pergalė yra labai svarbi. Pasakysiu tą banalią frazę, kad visi moka žaisti krepšinį. O jei esi stipresnis, reikia įrodinėti kiekvieną kartą aikštelėje“, – užbaigė K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius