-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

Ar sustiprėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ nukarūnuos Kauno „Žalgirį“?

Sakoma, kad tikras sirgalius palaiko komandą bet kokiomis sąlygomis ir po bet kokio rezultato. Tačiau tokia gerbėjų ištikimybe gali džiaugtis tik nedaugelis klubų. Vilniaus „Lietuvos rytas“ naują sezoną pasitinka su sustiprėjusia sudėtimi, ambicingais tikslais ir sirgalių pasitikėjimu. Kalbama, kad sostinės klubas priartėjo prie rekordinio parduotų abonementų skaičiaus.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Klubas sirgalius kviečia sugrįžti į „Siemens“ areną ir prekiauja kelis kartus pigesniais abonementais negu praėjusį sezoną. Klubo gerbėjai tai įvertino ir žada komandą palaikyti. Tačiau tai – avansas.

Komandos komplektacija leidžia tikėtis, kad LKL lygoje liks tik vienas rimtas varžovas – Kauno „Žalgiris“. Susilpnėjus komandos sudėčiai Klaipėdos „Neptūnas“ neatrodo jau toks galingas, tačiau kova iki paskutinės minutes su „Chimki“ ekipa parodė, kad klaipėdiečiai taip pat nesirengia sudėti ginklų.

Rimo Kurtinaičio auklėtinius dramatiškai palaužę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sezoną pradeda pakilia nata. Vlado Garasto taurė pradžiugino komandos trenerį Marcelo Nicola, kuriam šis sezonas gali tapti lemiamu. Argentinietis turėjo progą suformuoti tokią komandą, su kuria jis siekia aukščiausių įmanomų tikslų. Visos sėkmės ir nesėkmės guls ant jo pečių.

„Lietuvos ryto“ sudėtis 2015-2016 m. sezonui
Gynėjai Nicolas Laprovittola, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Marius Runkauskas, Aistis Piliauskas, Edvinas Šeškus
Lengvieji krašto puolėjai Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis
Sunkieji krašto puolėjai Gediminas Orelikas, Kšyštofas Lavrinovičius
Vidurio puolėjai Antanas Kavaliauskas, Artūras Gudaitis, Julius Jucikas

Komandos ramstis – kapitonas

Buvusio komandos kapitono Martyno Gecevičiaus pasitraukimas buvo ir šiek tiek netikėtas ir ne visai malonus. Krepšininkas viešai pareiškė, kad iš klubo nesulaukė tinkamo dėmesio. Tačiau jo persikėlimą į Turkijos lygą užgožė svarbus „Lietuvos ryto“ pasiekimas – komandoje liko sužibėjęs Antanas Kavaliauskas.

Lietuvos rinktinėje už Jono Valančiūno nugaros likęs „centras“ Vilniaus klube galės įrodyti, kad gali tapti lemiamu pergalės veiksniu.

Su Lietuvos rinktine Europos vicečempionu tapęs vidurio puolėjas atskleidė, kad ant stalo turėjo identiškus „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ pasiūlymus. Čempionų titulą lengviau iškovoti, negu jį išlaikyti. Gerą žaidėją lengviau įsigyti, negu jį išlaikyti. Antanas Kavaliauskas nusprendė likti Vilniuje. Tai reiškia, kad žaidėjui netrūksta motyvacijos ir pasitikėjimo komandos draugais, o trenerio pateikiama filosofija atitinka jo sugebėjimus.

Lietuvos rinktinėje dažniau už Jono Valančiūno, o ir Roberto Javtoko nugaros likęs „centras“ Vilniaus klube galės dar kartą įrodyti, kad gali tapti lemiamu pergalės veiksniu. Jam turėtų padėti Kauno „Žalgirį“ netikėtai palikęs Artūras Gudaitis. Krepšininkas į Vilnių atvyko dėl dviejų pagrindinių priežasčių – Kaune negavo žadėtų minučių aikštėje, o sostinėje jam duris į NBA praverti žada padėti treneris Marcelo Nicola.

Jaunasis krepšininkas nekantravo kuo greičiau prisijungti prie komandos, kai po epizodiško pasirodymo draugiškų rungtynių cikle atsisveikino su Lietuvos rinktine.

Žaidimą organizuos argentinietis

Iš Argentinos kilęs M.Nicola į komandą prisiviliojo ir pirmuoju žaidėju iš šios šalies Lietuvoje tapusį įžaidėją Nicolą Laprovittolą.

25-erių metų 188 cm ūgio Argentinos nacionalinės rinktinės įžaidėjas buvo vienas iš komandos lyderių Meksikoje vykusiame „FIBA Americas“ čempionate. Argentina iškovojo vietą olimpinėse žaidynėse, o vilniečių naujokas vidutiniškai rinko po 9,1 taško ir atliko 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

Vilniaus klubas bus pirmoji argentiniečio patirtis Europoje. Įdomu, kaip jam seksis prisitaikyti prie europietiško krepšinio.

Vilniaus klubas bus pirmoji argentiniečio patirtis Europoje. 

„Labiausiai noriu laimėti LKL pirmenybes ir nugalėti Kauno „Žalgirį“. Komandos draugų meistriškumo lygis yra labai aukštas, klubui puikiai vadovauja tautietis Marcelo Nicola, todėl turime gerus šansus naujame sezone laimėti daug rungtynių“, – teigė įžaidėjas.

Jeigu Argentinos krepšininkui pavyks įsitvirtinti komandoje, už jo nugaros laiką aikštėje dalysis be nieko Lietuvos rinktinėje likę Adas Juškevičius ir Žygimantas Janavičius. Finale pergalę prieš „Chimki“ tritaškiu išplėšęs A.Juškevičius gali padėti komandai ir žaisdamas antruoju numeriu. „Combo“ gynėju naujajame sezone jis ir žada žaisti.

Prie komandos taip pat prisijungė Europos čempionate dalyvavęs Deividas Gailius ir į rinktinę nepatekęs, bet Jono Kazlausko komplimentų sulaukęs Rokas Giedraitis.

Permainos palietė ir trenerių štabą. Ilgametis komandos treneris Arvydas Gronskis treniruos dublerių „Perlo“ ekipą, o Marcelo Nicola talkins ispanas Alberto Blanco ir Aurimas Jasilionis.

Kauno „Žalgiris“ LKL čempionu tapo penkis kartus iš eilės. Ar šį sezoną „Lietuvos rytas“ sugebės nutraukti Kauno klubo dominavimą? Atsakyti nėra lengva, bet žvelgiant į abiejų komandų sudėtis, pasirengimą ir nusiteikimą, atrodo, kad „Lietuvos rytas“ mažiausiai atsilieka nuo savo varžovo per šį penkmetį. LKL labui tikimės, kad netikėtos traumos neišmus šios pusiausvyros ir atėjus lemiamų kovų metui stebėsime tikrą kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius