TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Arno šypseną išvydęs A.Trinchieri kritikavo naujoką: „Dėl jo traukinio nestabdysime“

Kauno „Žalgiris“ iškovojo vieną lengvesnių pergalių šiame sezone, bet ne viskas Lietuvos čempionų treneriui Andrea Trinchieri patiko laimėtose rungtynėse su Mažeikių „M Basket-Delamode“ klubu.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiai jau per pirmąjį kėlinį susikrovė 24 taškų pranašumą ir galiausiai iškovojo pergalę 95:68.

„Buvome solidūs. Tris kėlinius demonstravome gerą koncentraciją, ketvirtajame ją šiek tiek pametėme, bet nebuvo lengva ją išlaikyti, kai pirmauji 40 taškų. Manau, kad sužaidėme solidžias rungtynes, pasidalinome minutes, niekas negavo traumos. Manau, kad tai buvo solidžios rungtynės“, – kelias kartus tą patį teiginį pakartojo A.Trinchieri.

Jo komanda prieš kelias savaites dviejų pratęsimų dramoje nusileido Klaipėdos „Neptūnui“, bet po to pasiekė dvi skambias pergales. Kiek anksčiau žalgiriečiai net 101:57 pervažiavo Jonavos „CBet“. Kaip treneriui pavyksta išlaikyti savo žaidėjų motyvaciją ir koncentraciją tuo sezono metu, kai jie jau praktiškai užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone?

„Jei turėčiau paslaptingą būdą, jie būtų motyvuoti visiems keturiems kėliniams, o ne trims. Tai žaidėjų grupė, kuri nusipelno pagarbos, nes sunkiai dirba, – teigė italas. – Surengėme dvi labai sunkias treniruotes, nes tai yra paskutinis etapas, kai dar galime treniruotis. Paskutiniame kėlinyje buvome šiek tiek pavargę, bet žinojau, kad taip bus. Noriu, kad galėtume žaisti esant bet kokioms aplinkybėms. Mūsų laukia užduotis, o motyvaciją lemia tai, jog norime iškovoti titulą. Dėl to kasdien į treniruočių salę ateiname su tikslu.“

Tiesa, paklaustas apie prieš kelias savaites komandą papildžiusį Demetre Riversą, A.Trinchieri negailėjo karčių žodžių savo naujokui, kuris žaidė tik 10 minučių ir įmetė 3 taškus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Demetre Riversas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Demetre Riversas

„Šiandien jis atrodė labai blogai. Jo procesorius neveikė tinkamu greičiu. Kai turi ilgą žaidėjų rotaciją, žaidžia tas, kuris yra kitas eilėje. Jis nepasinaudojo šansu ir galimybe šiandien, bet rytoj bus kita diena. Tai, kad jis nežaidė antroje pusėje, motyvuos jį. „Žalgiris“ yra važiuojantis traukinys, kurį jis turi pasivyti. Mes dėl jo traukinio nestabdysime“, – įspėjo specialistas.

Į rikiuotę akistatoje su mažeikiškiais jau grįžo beveik mėnesį nežaidęs Tomas Dimša, o kokia kito traumuoto žalgiriečio Arno Butkevičiaus, susižeidusio balandžio pradžioje Monake, savijauta?

„Jo būklė gerėja. Po 15 dienų įvertinsime jo situaciją. Jis sunkiai dirba kasdien. Pastarosiomis dienomis mačiau šypseną jo veide, o ją išvysti iš Arno yra labai retas dalykas. Tai reiškia, kad jis jaučiasi geriau“, – džiaugėsi „Žalgirio“ treneris.

Jis buvo paprašytas perduoti palinkėjimą savo vadovui – „Žalgirio“ prezidentui Pauliui Jankūnui, kuris šiandien mini 40-ąjį gimtadienį.

„Dar mažiausiai 40 metų išlaikant tokią formą. Jis atrodo puikiai“, – juokėsi italas.

VIDEO: Andrea Trinchieri: „Sunku išlaikyti koncentraciją, kai pirmauji 40 taškų“

Galiausiai, A.Trinchieri pasidalino savo mintimis apie prasidėjusias atkrintamąsias varžybas Eurolygoje.

„Ne, manęs niekas nenustebino. Prieš atkrintamąsias sudarėme spėjimų lentą ir aš vis dar joje nesuklydau. Rytoj ir trečiadienį bus žaidžiamos trečiosios rungtynėse, o tose serijose, kuriose rezultatas 1-1, jos bus kertinės, – teigė A.Trinchieri, bet paprašytas atskleisti savo spėjimus, susilaikė. – Noriu žaisti atkrintamosiose, o ne jas žiūrėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius