-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 21

Artūras Milaknis mintyse – vis dar Kauno „Žalgirio“ žaidėjas

Artūras Milaknis aštuonerius metus priklausė Kauno „Žalgirio“ komandai, todėl jam pačiam dar keista vadinti save Kazanės UNICS žaidėju. Karjeros sprendimą priėmęs 29 metų 195 cm ūgio krepšininkas pirmą kartą atvykęs į Lietuvos rinktinės stovyklą su žalgiriečiais bendravo lyg dar pats būtų „Žalgirio“ narys. „Nesitiki, kad reikės važiuoti žaisti kitur. Atrodo, visi savi, grįšiu į „Žalgirį“ ir treniruosiuosi. Bet turbūt tik išlipęs iš lėktuvo Kazanėje galutinai suprasiu, kad likau ne Kaune, o atvykau žaisti į kitą komandą“, – 24sek.lt sakė A.Milaknis.
Artūras Milaknis
Palangoje prasideda Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Europos čempionatui stovykla. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Snaiperis kovoja dėl vietos rinktinės dvyliktuke. Dėl sveikatos problemų nacionalinei komandai negali padėti Martynas Pocius, o A.Milaknis yra laikomas pagrindiniu pretendentu užimti jo vietą.

LKL finalo MVP tapęs kaunietis ketina pasinaudoti jam suteiktu šansu.

„Gaila, kad nėra Lino ir visų kitų. Bet kaip ir treneris sakė, ateina kiti. Šita vieta laisva ilgai nebūna. Yra tų žmonių, naujokų. Aš pats naujokas. Atvažiavau kovoti ir parodyti save. Ar tiksiu treneriui, spręs jis. O aš stengsiuosi ir viskas“, – teigė A.Milaknis.

– Kokį įspūdį paliko pirmasis rinktinės susirinkimas? Juk nacionalinėje komandoje esate pirmą kartą.

– Dar tebuvo pora susitikimų, trumpi pokalbiai. Tačiau bus įdomu įsitraukti į treniruočių procesą. Juk surinkti visi geriausi žaidėjai, treneriai ir personalo darbuotojai, todėl treniruočių lygis bus aukščiausias.

– Po aštuonerių metų paliekate „Žalgirį“. Ar jau apsipratote su mintimi, kad žaisite kitoje komandoje?

– Tai buvo žiauriai sunkus sprendimas. Galvojau labai ilgai. UNICS pasiūlymas buvo pateiktas seniai. Labai ilgai svėriau pliusus ir minusus, bet jie nusvėrė į Kazanės pusę. Dar nesusitaikiau. Nesitiki, kad reikės sėsti, važiuoti, žaisti kažkur kitur. Ir čia, stovykloje, atrodo, visi savi, grįšiu į „Žalgirį“ ir treniruosiuosi. Bet kai išlipsiu iš lėktuvo Kazanėje, turbūt galutinai suprasiu, kad likau ne Kaune, o atvykau žaisti į kitą komandą.

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje

– Legionieriaus duonos dar neragavote. Iš užsieniečių komandos tikisi greitų ir gerų rezultatų. Tokia duona negąsdina?

– Ne. Jau kelerius metus norėjau ją išbandyti. Tai suvaidino nemažą vaidmenį. Mane vedė tas smalsumas, įdomumas, kaip susitvarkysiu su ta didesne atsakomybe svetimoje šalyje. Todėl man tai labiau ne baimė, o įdomumas.

– Koks turi būti kitas sezonas, kad būtumėte patenkintas savo pasirinkimu žaisti UNICS?

– Būčiau labai patenkintas, jei laimėtume Europos taurę ir patektume į Eurolygą. O taip, norisi visko – kad sezonas būtų kuo geresnis, kad UNICS pagerintų rezultatus, nes visi buvo nusivylę praėjusiu sezonu.

Komandoje bus nemažai permainų, renkama įdomi sudėtis, kuri gali nuveikti daug. Be to, Vieningoji lyga yra stipri, ten žaidžia trys Eurolygos ekipos, Europos taurės klubai. Laukia daug sunkių ir įdomių rungtynių. Nebus taip, kaip pasitaikydavo LKL, kai kartais būdavo sunku nusiteikti rungtynėms visu šimtu procentų.

– Koks turėtų būti jūsų vaidmuo Kazanės klube?

– Jau porą kartų telefonu šnektelėjau su treneriu Jevgenijumi Pašutinu. Jis parodė didžiulį norą, kad būčiau jo komandoje, ir pažadėjo vieną svarbesnių vaidmenų. Pažadėjo, kad tikrai nebūsiu Keitho Langfordo dubleris. Treneris mėgsta eksperimentuoti su sudėtimi, todėl didžiąją dalį laiko aikštėje būsime kartu su K.Langfordu.  

VIDEO: Pirmoji Lietuvos krepšininkų treniruotė Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius