Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Artūro Gudaičio dienos „Lietuvos ryte“ suskaičiuotos?

Vėjuota vasara neabejotinai pūstels permainų vėjų ir į Vilniaus „Lietuvos ryto“ stovyklą. Tie vėjai gali išjudinti net ir tvirčiausius. Panašu, kad vidurio puolėjo Artūro Gudaičio dienos sostinėje gali būti suskaičiuotos.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Ray Vysniausko nuotr.

Sensacingai prieš dvejus metus iš Kauno „Žalgirio“ į „Lietuvos rytą“ persikėlusio 23-ejų „centro“ sutartis su Vilniaus klubu galioja dar vieną sezoną, iki 2018-ųjų vasaros.

Teoriškai, A.Gudaitis galėtų ramiai atžaisti „Lietuvos ryte“ dar vienerius metus ir tada spręsti, kur rungtyniauti toliau. Bet visos aplinkybės rodo, kad vilniečiams būtų naudingiau parduoti talentingą žaidėją.

„Lietuvos rytas“ išpirko A.Gudaitį iš „Žalgirio“ su mintimi jį kažkada parduoti. Galbūt net NBA klubui – teisės į vidurio puolėją priklauso „Sacramento Kings“ komandai.

Bet pasilikę A.Gudaitį dar vienam sezonui, „Lietuvos ryto“ vadovai prarastų galimybę užsidirbti maždaug 200-300 tūkst. eurų. 24sek žiniomis, maždaug tiek mažiausiai siekia A.Gudaičio išpirkos vertė rinkoje.

Sezono viduryje bent kelios Eurolygos komandos aktyviai domėjosi galimybe įsigyti A.Gudaitį, tačiau „Lietuvos rytas“ norėjo pasilikti jį bent iki sezono pabaigos.

Į Vilnių pasižiūrėti A.Gudaičio buvo atvykę Milano „Emporio Armani“ vadovai, kurie planavo užmesti tinklą ant aukštaūgio ir šią vasarą.

Susidomėjimo juo netrūks, kadangi po sunkių pirmųjų metų Vilniuje, A.Gudaitis sužaidė solidų sezoną.

A.Gudaičio statistika („Court Side Newspaper“)

Lyga

Min.

Tšk.

Dvit.

Trit.

Baud.

Atk. kam.

Perd.

Per. kam.

Blk.

Naud.

LKL 19,6 11,4 57,3 0 67,1 6,7 0,9 0,4 1,2 14,5
EuroCup 25,4 13,2 52,9 0 70,3 8,3 0,9 0,6 1,9 17,2

Maža to, kad kartu su Kšištofu Lavrinovičiumi pretendavo į naudingiausio LKL sezono žaidėjo vardą, A.Gudaitis dominavo Europos taurėje.

„Court Side Newspaper“ duomenimis, skaičiuojant visų Europos taurės žaidėjų statistiką per 40 minučių, Artūras buvo šeštas naudingiausias viso turnyro žaidėjas.

Pagal 40 minučių vidurkį skaičiuojant atkovotus kamuolius, Artūras Gudaitis buvo antras geriausias turnyre. Pirmas, beje, kitas „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Drew Gordonas.

Lietuvis taip pat yra trečias puolime geriausiai dėl kamuolių kovojantis Europos taurės žaidėjas.

Jau praėjusį sezoną Belgrado „Crvena zvezda“ vos neišpirko A.Gudaičio sutarties, nors jo metai buvo sunkūs. Todėl akivaizdu, kad po tokių 2016-2017 metų sezono įrašų susidomėjimo A.Gudaičiu tikrai netrūks.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Viskas priklausys nuo sėkmingų derybų su sunkiai sukalbamu „Lietuvos ryto“ vadovu Gedvydu Vainausku. Juk pamenate Avelino „Sidigas“ derybas dėl Davido Logano.

Kita vertus, G.Vainauskui galėtų patarti treneris Rimas Kurtinaitis, kuris turėtų likti Vilniuje. O sprendžiant iš 57-erių trenerio pasisakymų, A.Gudaitis nėra gyvybiškai svarbus žaidėjas jo „Lietuvos rytui“.

„Man sunku spręsti apie Gudaitį, kurį treniruoju tik tris mėnesius, – po pralaimėto LKL pusfinalio Panevėžyje kalbėjo R.Kurtinaitis. – Buvo prošvaisčių. Lyg tai kažką turi. Dabar net nežinau, gal atsakomybė jam buvo per didelė. Bet jis nesužaidė taip, kaip tikėjausi.

Aišku, jaunas vaikinas. Jis darbštus, ateina prieš treniruotes ir lieka po jų. Jis nori: žiūri krepšinį, žiūri Eurolygą. Jis nori būti krepšininku. Bet šiuo metu broliai yra efektyvesni nei jis.“

R.Kurtinaitis yra pabrėžęs, kad komandai reikia labai gero įžaidėjo ir labai gero „centro“, o visus kitus žaidėjus galima sulipdyti pagal galimybes aplink dvi šias pagrindines penketo kolonas.

„Reikia gero „centro“ ir gero įžaidėjo ir tada gali kažką apie juos komplektuoti. Jei pamenate, turėjome Chucką Eidsoną ir Marijoną Petravičių, o tada gali lipdyti, ką nori“, – savo komandos formavimo viziją paaiškino R.Kurtinaitis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Jimmy Baron, Artūras Gudaitis, Rimas Kurtinaitis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Jimmy Baron, Artūras Gudaitis, Rimas Kurtinaitis

Išlaikyti A.Gudaitį „Lietuvos rytui“ nėra logikos: treneriui reikia kitokio profilio vidurio puolėjo ir klubas rizikuoja prarasti žaidėją po metų negavęs jokios išpirkos.

Projektas „Artūras Gudaitis“ Vilniuje pasiekė galiojimo pabaigą.

Bet laiko galutinai apsispręsti „Lietuvos rytas“ turi iki liepos 1-os.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius