-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23

Arvydas Sabonis įvertino federacijos biudžetą – 3 mln. eurų užteko

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinis biudžetas praėjusiais metais buvo apie 3 mln. eurų ir jis tilpo į suplanuotus rėmus, – antradienį paskelbė federacijos vadovas Arvydas Sabonis.
LKF konferencijos akimirkos
LKF konferencijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per septynias dešimtis krepšinio žmonių susirinko Kaune, kur antradienį surengta Lietuvos krepšinio federacijos metinė konferencija.

A.Sabonis pažymėjo, kad jo vadovaujamos federacijos biudžetas praėjusiais metais nebuvo viršytas, o liko 3 mln. eurų ribose.

VIDEO: LKF Prezidento Arvydo Sabonio ataskaita už 2018 metus

60 proc. šio biudžeto pinigų sudarė federacijos rėmimo sutartimis ir renginiais gautos pajamos. 27 – proc. iš Kūno Kultūros ir sporto departamento rėmimo fondo, dar 12 proc. – iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto.

Didžiausios išlaidos – 71 proc. – skirta rinktinių ir lygų finansavimui. Federacijos darbuotojų atlyginimams skirta 12 proc.

A.Sabonis 70 registruotų konferencijos dalyvių perskaitė federacijos darbus, kuriais labiausiai didžiuojasi ir įvardino lūkesčius, kurie neišsipildė. Tai:

• Lietuvos vyrų rinktinės iškovotas kelialapis į pasaulio čempionatą Kinijoje.

• Moterų rinktinės nesėkmė, neįveiktus Europos pirmenybių atrankos barjero. „Gaila, kad moterų rinktinė nepateko į Europos čempionatą, buvo pralaimėti keliais taškais. Pritrūko sėkmės“, – sakė A.Sabonis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

• Jaunimo rinktinių reitinge, A.Sabonio teigimu, Europoje Lietuva yra pirma, o pasaulyje su Kanada dalinasi 2-3 vietomis.

• Apie 10 tarptautinių renginių, kurių svarbiausias mergaičių (iki 16 metų) Europos pirmenybės Kaune, o taip pat pasaulio čempionato atrankos mačai Klaipėdoje ir Vilniuje moterų rungtynės Kėdainiuose;

• Lietuvos moterų lygos organizavimas, rengiant varžybas su Latvija ir Estija;

• Darželinukų krepšinio pirmenybės;

• Krepšinio stovyklos. „Ypač džiugina Jono Valančiūno aktyvus dalyvavimas“, – sakė A.Sabonis. Jis taip pat pabrėžė ir Rimanto Kaukėno paramos ir labdaros fondo veiklą, prie kurios prisideda federacija;

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LKF konferencijos akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LKF konferencijos akimirkos

• Geriausių krepšininkų rinkimai, kurių pagrindiniais laureatais tapo Kamilė Nacickaitė ir Domantas Sabonis;

„Tikiuosi, kad ir šie metai bus sėkmingi ir galėsime planuoti kelionę į 2020 metų olimpines žaidynes“, – sakė A.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius