Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 21

Arvydas Sabonis pas premjerę: per lemiamas kovas prašys leisti 11 tūkst. žiūrovų

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas penktadienį apsilankė Lietuvos Vyriausybės rūmuose. Ten su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte buvo aptartos po penkių savaičių startuosiančio olimpinio krepšinio atrankos turnyro Kaune sąlygos.
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas
Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos rinktinė su Domantu Saboniu ir kitais geriausiais Lietuvos krepšininkais priešakyje dėl olimpinio bilieto turėtų kovoti jausdami savų sirgalių paramą.

Bent to tikisi Lietuvos krepšinio federacijos vadovai, penktadienį premjerei I.Šimonytei pristatę planą, kaip galėtų vykti birželio 29 – liepos 4 dienomis Kaune vyksiantis olimpinis atrankos turnyras, kuriame šešios rinktinės varžysis dėl vieno kelialapio į Tokiją.

„Mūsų tikslas buvo išgirsti Vyriausybės poziciją į žmonių srautus varžybose, – po susitikimo su premjere sakė M.Špokas, pirmasis žengęs pro Vyriausybės duris, pro kurias A.Sabonis išėjo vėliau. – 75 proc. užpildymas tarptautinėse varžybose mums yra priimtinas, o dabar galiojantys ribojimai netenkina.

Kalbėjome kaip su galimybių pasu galėtų keistis situacija. Be to, rengsime trejas draugiškas rungtynes, kurios galėtų būti tarsi testiniai renginiai nuosekliai keliant žiūrovų skaičių arenoje, kad galėtume pasiruošti olimpinės atrankos turnyrui.“

Vyriausybės posėdis bus trečiadienį, tada bus išgirsta Sveikatos apsaugos ministerijos pozicija ir laukiami sprendimai.

Lietuvos krepšinio federacija tikisi, kad per Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes – dvejas su Dominikos Respublikos ir vieną mačą su Rusijos komanda žiūrovų skaičius 15 tūkst. vietų „Žalgirio“ arenoje kils palaipsniui – 3 tūkst., 5 tūkst. ir 7 tūkst. per rungtynes.

„Apie 11 tūkst. tikimės turėti olimpinėje atrankoje“, – sakė M.Špokas.

LKF generalinio direktoriaus nuomone, 15 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje su jos išdirbtais žiūrovų valdymo srautais ir sklandžia kondicionavimo sistema 75 proc. arenos užpildymas būtų saugus variantas.

Sirgaliai į areną patektų su nuskanuoto galimybių paso arba skiepus patvirtinančio dokumento kodu.

Suprasti akimirksniu

  • Olimpinį atrankos turnyrą Lietuva pradės grupės varžybose mačais su Venesuelos ir Pietų Korėjos komandomis.
  • Kitoje grupėje žais Slovėnija, Lenkija ir Angola.
  • Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalį, o paskui finale paaiškės turnyro nugalėtoja, kuri pateks į Tokijo olimpines žaidynes, prasidėsiančias liepos 24 dieną.

LKF svarbu surinkti pajamų iš lėšų, nes į turnyrą investuota apie 3 mln. eurų.

Federacija yra sumokėjusi Tarptautinei krepšinio federacijai starto mokestį, sudarytą iš trijų dalių: 1 mln. eurų skirtas Vyriausybės, 1 mln. eurų Kauno savivaldybės ir 156 tūkst. eurų federacijos.

LKF skaičiuoja, kad turnyro rengimui dar reikės apie 900 tūkst. eurų, kurie ir papildys bendrą varžybų biudžetą (apie 3 mln. eurų).

„Bilietų pajamos ir padėtų mums užtikrinti biudžetą – planavome apie milijoną eurų gauti iš bilietų, – sakė M.Špokas. – Tačiau dabar padėtis yra pasikeitusi.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės fanai
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės fanai

Šiais metais jau rengę Europos krepšinio atrankos varžybų burbulą Vilniuje be žiūrovų, LKF vadovai stebi padėtį kitose pasaulio šalyse ir stengiasi įvertinti jų patirtį.

„Izraelyje jau rengiamos rungtynės be ribojimų, dabar „Eurovizijoje“ žiūrovai gan tankiai susodinti vienas šalia kito.

Futbole jau vyko bandomieji renginiai, kaip ir koncertas Barselonoje, kur iš 5 tūkst. žiūrovų buvo tik du užsikrėtimo atvejai, – kalbėjo M.Špokas. – Kalbėjome ir apie žaliąjį pasą, nuo birželio antrosios pusės ir Europoje galimai veiks bendras skiepų pasas. Kaune žais Slovėnijos ir Lenkijos rinktinės, kurių sirgaliai galbūt jau galės patekti į turnyrą be karantino. Šuo metu jiems reikėtų 10 dienų praleisti karantine.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius