-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 26

Aštriai pasisakęs Šarūnas Jasikevičius įkando LKL klubams: „Man būtų gėda“

Po galingos pergalės ketvirtfinalio serijoje prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius priekaištų auklėtiniams neturėjo. Legendinis krepšininkas buvo kategoriškas dėl bandymo šalies krepšinyje įvesti naujovę – teisėjus iš užsienio.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Man atrodo, kad rungtynės mums tikrai pavyko. Vyrai išėjo kautis pagal rungtynių svarbą. Pirmoji pusė buvo beveik ideali. Antroje pusėje praleidome per daug lengvų taškų, bet kontroliavome žaidimą ir reikėjo rotuoti žaidėjus, todėl tai yra normalu“, – po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius.

Anot „Žalgirio“ trenerio, komanda bandė sustabdyti galingai puolime žaidžiančius Pasvalio krepšininkus: „Manau, kad 80-90 proc. planą įvykdėme.“

Š.Jasikevičius gyrė puikiai pasirodžiusį Jerome'ą Randle'ą: „Jis jau demonstruoja tokį žaidimą, kurio mes iš jo laukėme.“

Treneris džiaugėsi ir Lietuvos krepšinio federacijos sprendimu. LKF nusprendė, kad LKL finaluose liks teisėjauti tik lietuviai – nebus kviečiami užsieniečiai.

„Manau, kad kitoks sprendimas būti ir negalėjo. Komandoms, kurios balsuoja prieš Lietuvos teisėjus, turėtų būti gėda. Juk situacija nėra bloga. Juk esame lietuviai. Gal jau pradėsime imti ir užsieniečius į rinktinę? Tos komandos, kurios balsuoja prieš, nori užkirsti kelią mūsų teisėjams tobulėti. Man būtų gėda. Tokie sprendimai įmanomi gal tokiose valstybėse kaip Rusija. Ispanijoje, Graikijoje ar Italijoje tai protu nesuvokiamas dalykas“, – kategoriškai kalbėjo Š.Jasikevičius.

Iš 10 LKL klubų prieš užsieniečius teisėjus buvo pasisakę tik Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Juventus“. Kėdainių „Nevėžis“ susilaikė.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Pirmoji pusė buvo beveik ideali“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius