-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 30

Ateina eilė policijai: krepšininką supančiame skandale – nusikaltimo požymiai

Už Vaido Kariniausko žaidimą pinigus nešę asmenys, o galbūt ir pats krepšininkas turės reikalų su policija. Pareigūnai nuo šiol aiškinsis galimai neskaidrų žaidimą per Čempionų lygos rungtynes.
Vaidas Kariniauskas
Vaidas Kariniauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lošimų priežiūros tarnyba priėmė sprendimą dėl įtarimų, apgaubusių Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininko Vaido Kariniausko žaidimą mače Prancūzijoje.

„Už manipuliavimą sporto varžybomis yra numatyta baudžiamoji atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą. Kadangi Lošimų priežiūros tarnyba, išnagrinėjusi surinktą informaciją, minėtu atveju įžvelgia nusikalstamos veikos požymių, tolimesniam nagrinėjimui visa medžiaga perduota policijai“, - rašoma Lietuvos lošimų priežiūros komisijos atstovės Skirmantės Paukštienės atsiųstame pranešime 15min portalui.

Minėtu atveju įžvelgiama nusikalstamos veikos požymių

Lošimų priežiūros tarnyba nuo pirmadienio rinko informaciją apie sausio 23 dieną Prancūzijoje vykusias Čempionų lygos rungtynes ir su jomis susietais įtartinais statymais sporto lažybų bendrovėse.

24sek žiniomis, „Betsafe“ ir „Top Sport“ sporto lažybų bendrovės sulaukė neįprastai didelių ir pasikartojančių statymų, susijusių su V.Kariniausko rezultatyvumu.

Po kelis tūkstančius eurų internetu ir lažybų punktuose buvo pastatyti, kad įžaidėjas nebus rezultatyvus mače Dižone.

„Šie statymai buvo didesni nei įprastai. Tai buvo įtartini ir pasikartojantys statymai. Jie kėlė rimtą pagrindą įtarimams”, - interviu 24 sek antradienį sakė „Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis, pavadinęs šį įvykį „beprecedentiniu“.

G.Staniulio teigimu, sumos ėjo iš susijusių asmenų.

VIDEO: „Ginčas“: skandalas Panevėžyje – ar buvęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas galėjo įsivelti į aferą?

Sausio 23 dieną Prancūzijoje „Lietkabelis“ pralaimėjo svarbų mačą Dižono JDA klubui 91:99. V.Kariniauskas, kurio rezultatyvumo vidurkis Čempionų lygos rungtynėse siekia 9 taškus, Dižone pelnė 2 taškus. Jis žaidė 21 minutę, pataikė vieną metimą iš šešių – tikslą pasiekė vienas dvitaškis iš trijų, o visi trys tritaškiai lėkė pro šalį.

Savaitgalį, gavęs informaciją apie galimai neskaidrų žaidimą, V.Kariniauską suspendavo „Lietkabelio“ klubas.

25 metų 197 cm ūgio alytiškis Panevėžio klubą papildė lapkričio viduryje.

Prieš tai jis rungtyniavo Rumunijoje. Įžaidėjas taip pat yra žaidęs Kantu klube Italijoje, kai ten dirbo Rimas Kurtinaitis, bei Graikijos antrojoje lygoje.

2013—2015 m. V.Kariniauskas žaidė Kauno „Žalgiryje“, tada trumpam buvo skolinamas „Lietkabeliui“.

2016 metais 197 cm ūgio įžaidėjas prasimušė į Lietuvos rinktinę ir su ja rungtyniavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius