Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Atgarsiai iš Klaipėdos: prezidiumas dėl Ąžuolo ir žvilgsnis į „mirk arba gyvenk“ mūšį

„Vilko pilko nebijau“ skambėjo iš Klaipėdos „Švyturio“ arenos garso kolonėlių trečiadienio vakarą, o tai geriausiai iliustravo ant aikštės parketo vyravusį vaizdą antrose „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio rungtynėse tarp „Neptūno“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“. Plėšrūnus iš sostinės nuplovę klaipėdiečiai išlygino serijos rezultatą ir nukėlė ketvirtfinalį į lemiamą trečiąjį susitikimą.
Ąžuolas Tubelis (kairėje) ir Artūras Žagaras
Ąžuolas Tubelis (kairėje) ir Artūras Žagaras / Vykinto Selivončiko ir Mato Baranausko nuotr.

Tai buvo tikra krepšinio – ir ne tik – šventė uostamiestyje.

Paplūdimio šlepetes į vasarinę avalynę persiavę klaipėdiečiai šiltą vėlyvo pavasario vakarą sugūžėjo į „Švyturio“ areną ir galėjo mėgautis vaizdu ant parketo.

Iš pradžių ant jo lipo „Neptūno“ marškinėliais pasidabinę Vilius Tarasovas ir Violeta Riaubiškytė-Tarasovienė, sugiedoję Lietuvos himną, o netrukus aikštės viduryje LKL reguliariojo sezono prizu buvo apdovanotas „Neptūno“ vedlys Ąžuolas Tubelis.

Jis tapo pirmuoju tokį apdovanojimą atsiėmusiu „Neptūno“ krepšininku per klubo istoriją.

„Turės (atsidėkoti), šauksim prezidiumą ir spręsime, ką jam reikės daryti“, – po mačo šypsojosi ir apie Ą.Tubelio duoklę už prizą komandos draugams 15min sakė komandos veteranas Mindaugas Girdžiūnas.

Vykinto Selivončiko nuotr./Ąžuolas Tubelis
Vykinto Selivončiko nuotr./Ąžuolas Tubelis

Iš dalies Ąžuolas atsidėkojo jau aikštelėje, kai vien per pirmąjį kėlinį pelnė 10 taškų, o jo vedamas „Neptūnas“, priešingai nei pirmajame susitikime Vilniuje, startavo galingai ir per pirmas 10 minučių pelnė net 30 taškų.

„Žinoma, lengviau, kai gerai pradedi rungtynes. Manau, kad esame pakankamai gera komanda, kuri gali atsitiesti ir po blogesnių atkarpų. Bet gera pradžia tikrai palengvina“, – tikino M.Girdžiūnas.

Nors antro kėlinio pradžioje iš „Švyturio“ arenos tribūnų po vieno iš arbitrų sprendimų pasigirdo „gėda, gėda“, nerimauti dėl savo komandos sirgaliams teko neilgai.

Antrajame kėlinyje įjungę aukštesnę pavarą ir gynyboje, klaipėdiečiai sužaidus 14 minučių jau mėgavosi 14 taškų persvara, o prieš ilgąją pertrauką „vilkų“ situaciją pagerino tik 18 taškų per pirmą mačo pusę pelniusio Eigirdo Žukausko benefisas.

Šventę Klaipėdoje ilgosios pertraukos metu pratęsė užvedantis vietinės legendos Stepo Januškos ir grupės „Studija“ koncertas, o iš rūbinės sugrįžę šeimininkai tarsi spinduliu sudegino paskutines „vilkų“ viltis pakovoti dėl pergalės.

„Neptūnas“ šovė į priekį spurtu 26:4, po kurio skirtumas tarp komandų darėsi nepadorus – 86:58.

Vykinto Selivončiko nuotr./„Neptūno“ žaidėjai
Vykinto Selivončiko nuotr./„Neptūno“ žaidėjai

1-1 ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių, o lemiamas trečiasis susitikimas šeštadienį vėl bus žaidžiamas sostinės „Twinsbet“ arenoje.

„Pirmajame kėlinyje jie įmetė 30 taškų. Tiek gynyboje, tiek puolime perskubėjome, norėjome tapti herojais. Trečiose rungtynėse turėsime būti ramesni, žaisti labiau kaip komanda ir tęsti tai, ką kūrėme viso sezono metu, – po pralaimėjimo kalbėdamas su 15min akcentavo „Wolves“ gynėjas Artūras Žagaras. – Jie sugebėjo mus išmušti iš rungtynių trečiajame kėlinyje. Sunku kalbėti, galvoje vis dar sukasi daug dalykų. Bet tai tik vienos rungtynės. Net ir pralaimėjęs 30 taškų, dar turi vienas rungtynes ir nieko papildomai neprarandi.“

Mato Baranausko nuotr./Artūras Žagaras
Mato Baranausko nuotr./Artūras Žagaras

„Neptūnui“ iškovoti pergalės nesutrukdė ir sukrėtimas, kurį komanda patyrė jau antrąją rungtynių minutę. Vydamasis nuo jo pabėgusį kamuolį Žygimantas Janavičius skaudžiai krito ant parketo ir kaipmat susiėmė už peties.

Jis paliko aikštę, o po kurio laiko buvo išgabentas į ligoninę, kur jam atlikti tyrimai. „Neptūno“ trenerio Georgio Vovoro teigimu, „pirmas įspūdis buvo prastas“, tačiau daugiausiai rezultatyvių perdavimų lygoje atliekančio žaidėjo būklė ir galimybės žaisti trečiose ketvirtfinalio rungtynėse dar nėra aiškios.

„Gal su Žygiu dar būtų lengviau? – paklaustas, ar komandos draugo nelaimė motyvavo kitus žaidėjus, perklausė M.Girdžiūnas. – Bet komandoje dėl to ir yra 12 žaidėjų. Kažkas turi pasitempti, kažkas pasislinkti į kitas pozicijas. Tikimės, kad Žygis žais kitose rungtynėse.“

Vykinto Selivončiko nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Vykinto Selivončiko nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Bene labiausiai pasitempęs trečiadienio vakarą buvo Ignas Sargiūnas. Proveržio sezoną Klaipėdoje žaidžiantis gynėjas į „vilkų“ krepšį sukratė 15 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei sunkiai arė gynyboje, už ką susilaukė ir trenerio pagyrų.

Pats 24-erių gynėjas po mačo atsiprašė ir nekalbėjo su žiniasklaida, bet liaupsių jis sulaukė iš gerokai labiau patyrusio komandos draugo.

„Jis visada žaidžia su didele energija, kartais ją net reikia pristabdyti, – juokėsi M.Girdžiūnas. – Šiandien Ignas tikrai gerai žaidė. Jam nebuvo lengva, reikėjo pažaisti ir įžaidėju, ir atakuojančiu gynėju, bet puikiai susitvarkė.“

Vykinto Selivončiko nuotr./Ignas Sargiūnas
Vykinto Selivončiko nuotr./Ignas Sargiūnas

„Vilkai“ iki šių rungtynių buvo šventę aštuonias pergales iš eilės, tarp jų ir vieną prieš „Žalgirį“ bei dvi prieš „Neptūną“, tačiau šįkart klydo net 18 kartų ir nesugebėjo pažaboti klaipėdiečių puolimo.

Nepadėjo jiems ir kol kas vienos geriausių po sunkios kelio traumos sugrįžusio Artūro Žagaro rungtynių.

Latvis pelnė 12 taškų, surinko 11 naudingumo balų, bet to neužteko.

„Jaučiuosi gerai, nejaučiu jokių traumos padarinių. Kol mano kūnas jaučiasi gerai, nesirūpinu dėl minučių ar metimų, kuriuos išmetu, – po rungtynių sakė penkerias rungtynes po sugrįžimo balandį jau sužaidęs latvis. – Tiesiog noriu kuo labiau padėti komandai, kad ji laimėtų. Kalbėsiuosi su treneriu ir klausiu, kaip galiu padėti komandai patobulėti.“

Artūrs Žagars
Artūrs Žagars

„Negalvoju apie rinktinę, kadangi dabar – atkrintamųjų metas, – paklaustas, ar mintimis jau po truputį keliasi ir į vasarą, sakė A.Žagaras. – Bandau sugrįžti į formą, suprasti savo vaidmenį komandoje ir įkvėpti komandos draugus.“

Dabar jo ir kitų šios serijos dalyvių lauks lemiamos rungtynės, kurių prizas – bilietas į pusfinalį ir serija su Vilniaus „Rytu“.

„Neptūnas“ LKL pusfinalyje nėra žaidęs nuo 2018-2019 m. sezono, kai komandą dar treniravo Kazys Maksvytis, o antrą sezoną gyvuojantys „Wolves“ pirmame šių pirmenybių ketverte atsidurti gali pirmąkart klubo istorijoje.

Deividas Gailius
Deividas Gailius

„Tai – gyvenk arba mirk rungtynės, tad turėsime atiduoti viską. Daugiau šansų nebegausime, tad turime viską atiduoti dabar“, – pabrėžė savo nusiteikimą A.Žagaras.

„Susitvarkyti su nervais, jauduliu, – pagrindinius šeštadienio rungtynių uždavinius vardijo M.Girdžiūnas. – Ne taktikos, o stengtis žaisti savo krepšinį ir neleisti, kad jaudulys paimtų viršų. Jaunesniems žaidėjams gal jaudulio bus daugiau, bet tikimės, kad viskas bus gerai.“

„Wolves“ ir „Neptūno“ rungtynės šeštadienį prasidės 17.20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius