Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 05

Atkakliame LKL lyderių susidūrime – mirtini T.Dimšos metimai ir L.Lekavičiaus trauma

Jonavos „CBet“ (8-3) klubas stebina šio Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezono starte, o Virginijaus Šeškaus auklėtiniai lengvo gyvenimo nedavė ir Kauno „Žalgiriui“ (10-1). Eurolygoje rungtyniaujanti Kazio Maksvyčio komanda iš Jonavos sveiką kailį išnešė tik paskutinėmis sekundėmis – 80:75 (23:18, 20:18, 13:22, 24:17).

„Žalgiris“ Jonavoje vertėsi be poilsio gavusio Keenano Evanso, trečiajame kėlinyje traumą patyrė Lukas Lekavičius, bet rungtynių herojumi tapo Tomas Dimša.

L.Lekavičiaus vedami žalgiriečiai kiek atitrūkti sugebėjo pirmojo kėlinio pabaigoje (23:17), o antrojo pradžioje turėjo ir 8 taškų persvarą (29:21), bet jonaviškiai toli rungtynių favoritų nepaleido.

Dovis Bičkauskis vien per pirmąją mačo pusę sumetė 13 taškų, o „CBet“ įpusėjus susitikimui atsiliko 36:43.

Dar galingiau Virginijaus Šeškaus auklėtiniai žaidė po ilgosios pertraukos, kai po 8 taškus surinkusių Edvino Šeškaus ir Gorano Huskičiaus vedami šeimininkai ne tik panaikino „Žalgirio“ persvarą, bet ir patys susikrovė apčiuopiamą pranašumą – 58:51.

Maža to, trečio kėlinio pradžioje kauniečiai liko be L.Lekavičiaus, kuris susiėmė už šono ir paliko aikštę bei daugiau neberungtyniavo.

Kauno komandą kovai prikėlė Tomas Dimša, trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje per trumpą atkarpą sumetęs 11 taškų ir vėl sugrąžinęs savo ekipai persvarą (65:62).

Jeffery Garrettas dar buvo išvedęs Jonavos klubą į priekį likus daugiau nei trims minutėms (67:65), bet svarbiausiu metu tiksliau ir rezultatyviau žaidė „Žalgiris“ su T.Dimša priešakyje.

Kaunietis smeigė dar du tolimus metimus, dvitaškį pridėjo Edgaras Ulanovas ir likus dviem minutėms „Žalgiris“ jau pirmavo 73:67.

Solidų pranašumą kauniečiai turėjo ir prasidedant paskutinei minutei (77:70), bet jonaviškiai dar sugebėjo atkurti intrigą, kai perėmė kamuolį aikštės viduryje ir D.Bičkauskis pataikė tritaškį, nukirpdamas skirtumą iki vieno dvitaškio likus 30 sek. (75:77).

Tuomet E.Ulanovas pataikė vieną baudos metimą, o „CBet“ žaidėjai lemiamai atakai turėjo 10,6 sek.

Vis dėlto „Žalgirį“ nuo nemalonumų apsaugojo kamuolį iš D.Bičkauskio perėmęs Dovydas Giedraitis.

Dešimtą kartą laimėjęs Kauno klubas išlieka vienvaldžiu LKL lyderiu, o jonaviškiai su 8 laimėjimais dalinasi 2-3 vietas su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

„CBet“: Dovis Bičkauskis (6 rez. perd., 6 kld., 4 per. kam.) ir Edvinas Šeškus po 17, Jeffery Garrettas 14, Goranas Huskičius 13 (6 atk. kam.), Martinas Laksa 11.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 17 (5/8 trit.), Edgaras Ulanovas 13 (7 atk. kam.), Rolandas Šmitas 11, Lukas Lekavičius 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius