-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 03

Atsakomybę prisiėmęs K.Maksvytis – apie sprendimą likti ir žalgiriečius rinktinėje

Pirmadienį „Krepšinio namuose“, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje Kaune, oficialiai priimtas sprendimas išsaugoti Kazį Maksvytį vyriausiojo rinktinės trenerio pareigoje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po istoriškai prasčiausio pasirodymo Europos čempionatuose – užimtos 15 vietos – abejonių, ar likti, turėjo ir pats strategas, tačiau galiausiai apsisprendė likti.

15min jau rašė, kad svarbiausi sprendimai buvo priimti dar iki LKF Vykdomojo komiteto posėdžio – K.Maksvytis liks rinktinės vyr. treneriu, bet artėjančiuose FIBA atrankos languos į pasaulio čempionatą komandos vairą iš jo perims asistentas Kęstutis Kemzūra.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis ir Kęstutis Kemzūra

Iš dvylikos Vykdomojo komiteto narių pirmadienį posėdyje dalyvavo devyni. Septyni iš jų pakėlė rankas už K.Maksvytį, o likę du susilaikė.

„Praktiškai bendru sutarimu nusprendėme, kad trenerių štabas turi tęsti darbą. Atrankos į pasaulio čempionatą languose vyriausiojo trenerio pareigas užims K.Kemzūra, nes tuo pačiu metu vyksta ir Eurolyga.

K.Maksvytis vyriausiuoju treneriu paskirtas visam olimpiniam ciklui. Žinome, kad atrankoje į pasaulio čempionatą šis trenerių štabas dirba labai gerai. Mums trūksta labai nedaug iki patekimo. Norime, kad jie dirbtų ir toliau, o pagrindinis tikslas – patekti į olimpines žaidynes“, – teigė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas

Netrukus po jo kalbėjęs K.Maksvytis prisiėmė atsakomybę dėl rinktinės rezultato Europos čempionate ir paaiškino sprendimą likti.

„Buvo daug manipuliacijų, kaip toliau klostysis reikalai. Turėjome sunkią vasarą. Įdomų, bet blogai pasibaigusį čempionatą. Aš, kaip vyr. treneris, rezultatą vertinu blogai. Bet, kadangi, turiu federacijos ir žaidėjų palaikymą, sutarėme toliau tęsti darbus.

Be abejo, visi klausia – kas prisiima atsakomybę? Federacija buvo suteikusi visas sąlygas, turėjau gerą trenerių štabą, kuris man patarė visais klausimais, įsiklausiau į jų nuomonę, bet, be abejo, pagrindinius sprendimus dėl žaidėjų ir taktikos priiminėjau aš. Todėl didžiausią atsakomybę tenka prisiimti man.

Tęsime darbus ir bandysime pasiekti geresnius rezultatus kitame etape“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Jūs po čempionato turėjote abejonių. Kas jus paskatino ar įkalbėjo likti? – žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.

– Be abejo. Pats žaidimas nebuvo blogas. Buvo gera chemija su treneriais, žaidėjais. Ji tokia ir išliko. Tačiau rezultatas blogas. Nepatekus į finalinį ketvertą – bet koks rezultatas būtų blogas.

Mums priskyrė galutinę 15 vietą. Mes dėl jo nekovojome. Gal būtume kitokią užėmę, nes dabar dėl žemesnių vietų (Europos čempionate) nebekovojame.

Kai iškritome, visokių minčių buvo. Jeigu būtų nors vienas prieštaravimas iš žaidėjų, trenerių ar federacijos pusės, būčiau priėmęs sprendimą galbūt ir pasitraukti. Šiek tiek apsiraminome, pasitarėme ir tęsime darbus toliau.

– Kokios išvados buvo padarytos? Kodėl užėmėme tokią vietą, kokią užėmėme?

– Kad ir kaip banguotai pradėjome čempionatą, viskas vis tiek susiveda į lemiamas rungtynes. Į atkrintamąsias. Per daug panašių rungtynių, per daug tendencijų. Buvome, laikėmės rungtynėse su stipriomis rinktinėmis, netgi turėjome pranašumą, bet nesugebėdavome užbaigti kėlinių, rungtynių, išsaugoti persvaros. Viena iš priežasčių buvo rungtynių valdymas pabaigose.

Žaidėjai yra tokie, kokie yra, bet labiausiai, sakyčiau, nukentėjo mūsų gynyba. Šiuo klausimu, ateityje, turbūt reikėtų daryti didesnių korekcijų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kazys Maksvytis

– Iš karto prie čempionato prisijungėte prie Kauno „Žalgirio“. Kaip pavyksta prisitaikyti prie tokio darbo krūvio – ir Eurolygoje, ir rinktinėje?

– Buvome su federacijos vadovais sutarę ir, be abejo, klubas nelabai manęs išleidžia dirbti per langus. Turime tikrai stiprų trenerių štabą. Visiškai pasitikiu tiek Kęstu, tiek kitais treneriais. Manau, kad jie per langus susitvarkys, o vasarą vėl suvienysime jėgas ir vėl sieksime savo tikslo. Manau, kad tą krūvį pasidalinsime.

– Tvarkaraštis šiek tiek keičiasi, teoriškai krepšininkai galėtų suspėti sužaisti vienas rungtynes. Ar „Žalgiris“ išleis savo žaidėjus į rinktinę?

– Iš tikrųjų, šis klausimas nėra aptartas. Pirmose rungtynėse galimybių nėra (sužaisti), o dėl antrų – kaip jūs ir sakote, variantų yra. Bet tas klausimas nėra aptartas.

– Kiek tikitės kitų lietuvių iš kitų Eurolygos klubų? Antrosiose rungtynėse?

– Jeigu atvirai, nelabai tikiuosi. Iš pernai patirties, tai vienintelis (Mindaugas) Kuzminskas prisijungė.

– Šiandien pasirodė žinia, kad Kaunas – vienas favoritų rengti Eurolygos finalo ketvertą. Ar žinote kažką daugiau?

– Negaliu atsakyti į šitą klausimą.

– Gal jums, prezidente (kreipiasi į Vydą Gedvilą), kažkas žinoma?

– Tikrai gandai sklando, bet konkretaus sprendimo kol kas tikrai nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius