-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04

Atslūgus emocijoms – Jono Mačiulio versija, kodėl Lietuvos rinktinė sugriuvo Rio

Po Rio olimpinių žaidynių prabėgus pusantro mėnesio medalius iškovoję Lietuvos olimpiečiai susirinko atsiimti naujutėlaičių BMW automobilių. Tokie galbūt būtų patekę ir į Lietuvos rinktinės krepšininkų garažus, jei ne skausmingas slalomas nuo pergalių kalno grupės varžybose. „Nemalonu tai atsiminti“, – Madride 24sek pasakojo vienas rinktinės narių Jonas Mačiulis. Bet atslūgus emocijoms 2015-ųjų Europos čempionato herojus pabandė paanalizuoti, kas gi nutiko per tą nelemtą trejų rungtynių seriją Brazilijoje.

„Pasirodėme šiemet tikrai ganė... – norėdamas sakyti „ganėtinai prastai“, pats sustojo J.Mačiulis ir pasitaisė be pagražinimų. – Blogai, galima sakyti. Galima pralaimėti, bet ne tokiu skirtumu“.

-50 Ispanijai, -9 Kroatijai ir -26 Australijai – tokie rezultatai Rio de Žaneiro finišo tiesiojoje suglumino visą Lietuvą.

Tada Rio žaidėjai daugiausiai kalbėjo apie psichologines problemas. Tačiau tas mėnuo po olimpinių žaidynių J.Mačiuliui išryškino ir kitą priežastį.

Tai – fizinis pasiruošimas. Apie jį taip pat buvo užsiminęs ir Jonas Kazlauskas.

J.Mačiulis savo kailiu patyrė, ką reiškia prisijungti prie rinktinės iškart po varginančio sezono. Ispanijos čempionato finalo serijoje užsižaidęs iki pat birželio vidurio, krepšininkas negalėjo iškart prisijungti prie Lietuvoje plušančių komandos draugų.

Atrodo, skraidėme, pataikėme, viskas buvo labai gerai. Bet po to bėgi, darai tą patį, tačiau niekas nepavyksta – nebuvo kvėpavimo.

„Po sezono prabėgus keturioms dienoms prisijungti prie rinktinės būčiau neištraukęs“, – pripažįsta J.Mačiulis, tada gavęs pusantros savaitės poilsio.

Vėlavo ne tik jis vienas. Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Paulius Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas, Mantas Kalnietis irgi turėjo savų priežasčių, kodėl startavo šiek tiek vėliau nei kiti. Bet rizikingai priimtas sprendimas dėl treniruočių proceso buvo pražūtingas.

„Pasiruošimas buvo skirtingas nei anksčiau. Nebuvo to laiko kada užsikrauti fiziškai. Bandėme viską atidirbti salėje. Treneris Kazlauskas galbūt norėjo, kad labiau susižaistume, bet mažiau lakstytume stadione. Bet taip ir išėjo... – pasakojo J.Mačiulis. – Tas pirmąsias kelerias rungtynes, atrodo, skraidėme, pataikėme, viskas buvo labai gerai. Bet po to bėgi, darai tą patį, tačiau niekas nepavyksta – nebuvo energijos ir kvėpavimo.

Kai ruošėmės, atrodė, tos energijos buvo ir užteko. Bet paprasčiausiai vėliau viskas susidėjo ir išėjo, kaip išėjo. Bet prasideda naujas rinktinės ciklas – kiti treneriai, kiti žaidėjai“.

VIDEO: Jonas Mačiulis – apie Lietuvos rinktinės griūtį Brazilijoje
Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Kazlauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Jonas Kazlauskas

Būtent nuo naujo trenerio prasideda ir naujas Lietuvos nacionalinės komandos etapas. Jonas Kazlauskas po ketverių metų rinktinėje pasitraukė iš užimamų pareigų.

„Nežinau, iš tikrųjų, kaip pasakyti. Negalvoju dabar apie tas permainas. Nelabai aš ten jas ir seku, – šypsodamasis vertinti permainų rinktinėje nesiryžo J.Mačiulis. – Nežinau, ar čia reikia vertinti. Nežinai, kas bus treneris. Bet įvykių seka natūrali. O dabar kas bus treneris... Žiūrėsime. Žiūrėsime ir kokius žaidėjus surinks kitą vasarą“.

Bet tai jau – ne J.Mačiulio rūpestis.

Nelemta vasara jau praeityje, o priešaky krepšininkui – ilgas ir iššūkių pilnas sezonas Madrido „Real“ klube.

VIDEO: NBA žvaigždės Jono Mačiulio nesvaigina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius