Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 30

Auksas, krepšinis ir meilė: Lietuvos didvyriai turi slaptą norą

Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinė į Turkiją išvyko su vienu tikslu – apginti titulą ir įteikti savo šaliai 100-mečio progos dovaną. Šeštadienio vakarą jiems pavyko tai pasiekti. Lietuvos himnas ir vėl skambėjo Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse, o meile krepšiniui alsuojantys vyrai verkė iš džiaugsmo.
Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinės triumfas
Lietuvos kurčiųjų krepšinio rinktinės triumfas / Augusto Četkausko nuotr.

Finalas su Venesuela privertė gerokai nerimauti, tačiau viskas baigėsi laimingai.

Po finalinės sirenos 50 metų rinktinę treniruojantis Algimantas Šatas buvo džiaugsmingai mėtomas į viršų, tačiau trenerio akyse kaupėsi ašaros, o žaidėjai visų pirma dėkojo vienas kitam.

Augusto Četkausko nuotr./Algimantas Šatas
Augusto Četkausko nuotr./Algimantas Šatas

Prieš ketverius metus Bulgarijoje tapę čempionais jie neskubėjo atsisveikinti su gyvenimo aistra. Ne vienas nusprendė dirbti dar ketverius metus, kad šį jausmą padovanotų tiems, kurie to dar nepatyrė.

Komandos įžaidėjas ir aikštės generolas Arvydas Bareikis prieš ketverius metus patyrė sunkią traumą ir į Kurčiųjų olimpines žaidynes neišvyko.

Finale jis tris kartus lenkėsi rištis neklausančių batų raištelių, bet valdyti komandos žaidimo tai nesutrukdė.

Po iškovoto aukso vyras nesulaikė ašarų ir puolė į žmonos Sonatos glėbį, kuri prieš tai su moterų krepšinio rinktine pasidabino sidabro medaliu.

Komandos kapitonas Justinas Navlickas rikiavo krepšininkus lygiai eilutei Lietuvos himnui ir bučiavo savo žmoną, taip pat moterų krepšinio rinktinės žaidėją Deimantę Naruševičiūtę.

Augusto Četkausko nuotr./Arvydas ir Sonata Bareikiai
Augusto Četkausko nuotr./Arvydas ir Sonata Bareikiai

„Pabaigoje buvo nerimo, nes svarbiausi žaidėjai žaidė su keturiomis pražangomis, bet padarėme keitimų ir ištempėme. Viskas pasiteisino. Reikia vyrus pagirti už kovingumą. Arvydas Bareikis išsilaikė, kad ir su keturiomis pražangomis. Apsigynėme puikiai, nes jų vienas pagrindinių žaidėjų buvo išjungtas. Olimpiniais čempionais antrą kartą iš eilės tapti yra didelis dalykas“, – po rungtynių laimingas kalbėjo A.Šatas.

Karolis Birieta solidžiai žaidė visų žaidynių metu, bet finale ypatingai traukė komandą. Dvigubą dublį surinkęs kaunietis antrą kartą tapo Kurčiųjų olimpinių žaidynių čempionu.

Gyvenime odontologu dirbantis 27-erių vaikinas aikštėje veržėsi emocijomis: „Dabar pagaliau jaučiuosi laisvas. Vėl tas nuostabus pergalės jausmas. Važiavome ir tikėjome, kad galime tai pakartoti. Manau, kad įrodėme, kad galime padaryti viską, apie ką svajojame.“

Augusto Četkausko nuotr./Lukas Laurinaitis, Mantvydas Vaičiulis ir Gediminas Žukas
Augusto Četkausko nuotr./Lukas Laurinaitis, Mantvydas Vaičiulis ir Gediminas Žukas

A.Šatas žaidynių metu komandą laikė griežtu režimu. Pažvelgus į krepšininkus sunku patikėti, kad Turkijoje žaidynių metu kepino 35 laipsnių karštis. Rinktinė atvyko tikrai nepasideginti.

„Dabar jau galėsime atsipalaiduoti. Gal ir į pliažą nueisime. Treneris iki šiol teisingai kontroliavo mus. Bet dabar švęsime lietuviškai. Aišku, su saiku“, – juokdamasis kalbėjo K.Birieta.

Pats A.Šatas norėjo pasiųsti tik vieną žinutę Lietuvai: „Labai tikiuosi, kad lietuviai tinkamai sutiks mano vyrus. Prieš ketverius metus grįžome į oro uostą ir kiek nusivylėme. Galbūt pirmadienį Kauno oro uostas sutiks griausmingiau?“

Augusto Četkausko nuotr./Justinas Navlickas ir Arvydas Bareikis
Augusto Četkausko nuotr./Justinas Navlickas ir Arvydas Bareikis

13 medalių Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse iškovojusi Lietuvos delegacija Kauno oro uoste pirmadienį leisis 18:40 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius