Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 03

Australų komplimentai Lietuvai – rimti ir šmaikštūs

Australijos krepšininkai ir treneriai nespindėjo dideliu džiaugsmu antradienį, nors įveikė Senegalą ir pateko į antrą etapą. Jie nujaučia – kitos rungtynės bus sunkesnės nei su Senegalu ir Kanada, nes ketvirtadienio varžovas – Lietuva.
Andrew Bogutas ir Patty Millsas
Andrew Bogutas ir Patty Millsas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Australija įveikė Senegalą 81:68 netikėtai kovingose rungtynėse antradienį, o po finalo švilpuko dairydamiesi atgal, jie bandė žiūrėti ir į priekį.

Ten jų laukia Lietuva, antradienį užtikrintai įveikusi Kanadą ir taip pat užsitikrinusi bilietą į antrąjį etapą, kuris vyks Nandzinge.

H grupės finalinės rungtynės tarp australų ir lietuvių ketvirtadienio vakarą lems, kas užims pirmą vietą H grupėje ir kas antrą etapą pradės su didesniu pergalių skaičiumi.

Australija turi dvi pergales kišenėje, bet, kaip bebūtų keista, sunkiau nugalėta ne Kanada, o Senegalas.

Prireikė Patty Millso 12 taškų serijos per trečią kėlinį (iš viso 22 taškai) ir Joe Ingleso įstabaus universalumo viso mačo metu.

„Utah Jazz“ puolėjas pelnė 17 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus – jam trūko tik vieno perdavimo iki pirmojo trigubo dublio per visą pasaulio pirmenybių istoriją.

„Aš nežinojau, bet tai man ir nerūpėjo, – sakė J.Inglesas. – Svarbu laimėti rungtynes. Turime peržiūrėti dar kartą vaizdo įrašą ir pasiruošti kitoms rungtynėms.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Joe Inglesas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Joe Inglesas

O per kitas rungtynes J.Inglesas žino, ką reikėtų išpildyti geriau.

Latvių šeimoje Australijoje gimęs rinktinės treneris Andrejus Lemanis jau bandė kažką sakyti, kaip geriau atrodyti po krepšiais, kai J.Inglesas spėjo įsiterpti.

„Atsitverti“, – sakė Australijos rinktinės puolėjas, turėdamas mintyje Senegalui pralaimėtą kovą dėl kamuolių puolime 6:13.

A.Lemanis kalbėjo: „Lietuva rungtyniauja kitaip. Jų žaidimo sistemos labiau tradicinės. Lietuva labai talentinga komanda su dviem gerais priekinės linijos žaidėjais. Tai bus smagios rungtynės.“

Nuo 2013 metų Australijos rinktinę treniruojantis 50-metis treneris gerai žino svarbiausius Lietuvos krepšinio istorijos punktus.

„Lietuva visada buvo labai gera krepšinio komanda. Jie žaidė kiekvienose olimpinėse žaidynėse nuo 1992 metų. Tai – nuostabu.

Jie puikiai dalinasi kamuoliu, labai taikliai atakuoja krepšį. Laukia smagios rungtynės“, – sakė A.Lemanis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrejus Lemanis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrejus Lemanis

Ne visi Lietuvos krepšinio istorijos faktai yra smagūs australams.

Lietuva dusyk atėmė iš australų olimpinę bronzą, 1996 metų Atlantos ir 2000 metų Sidnėjaus žaidynėse laimėjusi mūšį dėl trečiosios vietos ant garbės pakylos.

Tačiau A.Lemanio asmeniniai prisiminimai kur kas šviesesni – jo treniruojami australai įveikė lietuvius ir 2014 metų pasaulio čempionate grupės rungtynėse, ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Tad laukia tikrai smagios rungtynės. Galbūt ir gražios.

Australų vidurio puolėjas Andrew Bogutas, paprašytas pasidalyti įspūdžiu, kurį jam palieka Lietuvos rinktinė, netikėtai atsakė: „Jūsų komandos marškinėliai yra gražūs.“

VIDEO: D. Sabonis: „Mes esame pavojingi“
VIDEO: J.Valančiūnas apie išspardytus užpakalius: „Gal išspardėm“
VIDEO: E.Ulanovas: jeigu kažkas galvoja, kad čia buvo labai lengva, tai tikrai klysta
VIDEO: D.Adomaitis švyti: „Vyrai šaunuoliai – fantastika“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius