Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 05

Balai po pirmosios pergalės – aukščiausias įvertinimas Domantui Saboniui

24sek analizuoja, kaip atrodė pasaulio čempionatui besirengiančios Lietuvos rinktinės kandidatai per antrąsias kontrolines rungtynes.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos krepšininkai įsidėjo pirmąją pergalę kontrolinėse rungtynėse, kai sekmadienį Klaipėdoje 80:60 nugalėjo Suomiją, o jų gretos sumažėjo.

Iškart po mačo Adas Juškevičius, Gytis Masiulis ir Martynas Echodas (visi trys drauge su Jonu Valančiūnu nežaidę sekmadienį), išgirdo iš trenerio Dainiaus Adomaičio padėką, kuri taip pat reiškė, kad jų paslaugų šią vasarą komandai nebeprireiks.

Atkritus trims žaidėjams kandidatų lieka penkiolika. Konkurencija dėl vietos dvyliktuke tęsiasi, o keli potencialūs rinktinės lyderiai pirmą kartą šią vasarą pasirodė būtent mače su Suomija.

Mantas Kalnietis – 7 balai

11 min., 9 taškai (2 iš 2 dvitaškių, 1 iš 2 tritaškių, 2/2 baudų), 2 atk. kam., 1 rez. perd.

Gražiu reidu M.Kalnietis pelnė pirmuosius Lietuvos rinktinės taškus, paskui sekė tritaškis iš krašto – įžaidėjas labai greitai surinko 9 taškus ir padėjo šeimininkams atsiplėšti nuo suomių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Tiesa, per antrą įžengimą aikštėje pasitaikė ir nebūdingų jam epizodų – tolimas metimas nelietė lanko, vienas perdavimas tapo lengvu grobiu suomiams. Antrojo kėlinio pabaigoje M.Kalnietis paliko aikštę ir išėjo į rūbinę – jis patyrė kirkšnies traumą, kuri gali trukdyti kelias dienas.

Lukas Lekavičius – 6,5

18 min., 7 taškai (1 iš 2 tritaškių, 4 iš 4 baudų), 2 rez. perd.

Aikštėje keitė Mantą Kalnietį. Iš pradžių su Luku rinktinės žaidimas nebuvo toks logiškas, kaip su labiau patyrusiu įžaidėju. Tačiau antrąją mačo dalį L.Lekavičius pradėjo su dviguba energija – jis tarsi piktas sarginis šuo kibo į atlapus oponentui ir pats ėmė rinkti taškus. Vienas perdavimas D.Saboniui buvo serviruotas kaip ant lėkštutės, o tokių norėtųsi daugiau.

Žygimantas Janavičius – 5

11 min., 5 taškai (1 iš 2 dvitaškių, 3 iš 4 baudų), 4 atk. kam., 2 rez. perd.

Pirmą kartą žengė į aikštę įpusėjus trečiajam kėliniui. Praleido I.Seppalą, bet iškart jam atsirevanšavo gražiu reidu. Galbūt būtų žaidęs dar mažiau, jei ne M.Kalniečio trauma. Trečiasis rinktinės įžaidėjas lieka su komanda, nors šioje pozicijoje per praėjusį čempionatą žaidusio Ado Juškevičiaus nebeliko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Renaldas Seibutis – 6 balai

11 minučių, 4 taškai (1 iš 2 dvitaškių, 2 iš 2 baudų).

Mačą starto penkete pradėjęs gynėjas nebuvo ypač aktyvus mesdamas, bet šaltakraujiškai nubaudė suomius tolimu dvitaškiu, kai varžovas suklupo po kojomis. Su R.Seibučiu aikštėje rinktinė atrodė labiau pasitikinti savimi, nors daug iniciatyvos atakose iš pajūrio kilęs gynėjas nesiėmė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renaldas Seibutis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renaldas Seibutis

Marius Grigonis – 6,5 balai

15 min., 6 taškai (1 iš 2 tritaškių, 3 iš 4 baudų), 2 atk. kam., 2 rez. perd.

Šįsyk pradėjo mačą kildamas nuo atsarginių suolo. Tritaškis iš krašto, keturios išprovokuotos pražangos, pasitelkiant išraiškingus kūno judesius – kažko pasimokyti galbūt galėtų ir aktorius Rolandas Kazlas, įsimaišęs tarp 5 tūkst. sirgalių Klaipėdos arenoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Marius Grigonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Marius Grigonis

Rokas Giedraitis – 8 balai

12 min., 9 taškai (3 iš 7 tritaškių), 4 atkovoti kamuoliai.

27 minutę žengė į aikštę ir užėmė atakuojančio gynėjo poziciją. Gynyboje pavogė kamuolį kaip patyręs ilgapirštis, o paskui pradėjo tritaškių šaudymo sesiją. Pataikė tritaškį iš krašto, o paskui ir iš 45 laipsnių zonos. Rokas rodė labai daug pastangų, o komandos draugai ieškojo snaiperio prie tritaškio linijos – per 12 minučių Rokas paleido net 7 tolimus metimus.

Edgaras Ulanovas – 7

21 min., 7 taškai (1 iš 2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 5/5 baudų), 7 atk. kam., 2 rez. perd.

Gera gynyba, iškart privertė varžovą sužingsniuoti. Įsiminė ir sudėtingas dvitaškis iš krašto, nepaisant varžovo pražangos. E.Ulanovas šiame mače vėl intensyviai dirbo, kas jam yra įprasta. Mažiau įprasta būti geriausiu komandos kovotoju dėl kamuolių. Šįkart lengvasis puolėjas nusiėmė jų net 7.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Mindaugas Kuzminskas – 8

18 min., 6 taškai (2 iš 3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), 4 atk. kam., 2 klaidos.

Aikštėje pakeitė P.Jankūną ir užėmė sunkiojo puolėjo vietą, o paskui pasislinko į trečią poziciją. Pirmojoje dalyje nebuvo pastebimas, bet trečią kėlinį M.Kuzminskas išrašė įspūdingą bloką ir toje pačioje atakoje atliko puikų perdavimą D.Sabonio dėjimui. Paskui sekė ir paties Mindaugo dėjimas greitoje atakoje ir elegantiška verpstė, pasibaigusi dvitaškiu. Su M.Kuzminsku aikštėje Lietuva pelnė 17 taškų daugiau nei varžovai – jo plius/minus rodiklis buvo geriausias komandoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Arnas Butkevičius – 7,5 balai

11 min., 2 taškai (1 iš 2 dvitaškių), 2 atk. kam., 2 blok.

Aikštėje pasirodė iškart po ilgosios pertraukos ir suteikė rinktinei daugiau kietumo bei energijos. Vienintelius taškus pelnė įspūdingu dėjimu po P.Jankūno perdavimo, o netrukus gero žaidimo atkarpą paženklino nokautuojančiu bloku varžovui.

Jonas Mačiulis – 7,5

18 min., 8 taškai (1 iš 2 dvitaškių, 2 iš 3 tritaškių), 2 atk. kam.

Pradėjo mačą tritaškiu, o staigus perdavimas vienu lietimu P.Jankūnui, tegu ir nesibaigęs taškais, privertė aiktelėti. Netrukus Jonas smeigė dar vieną tritaškį – regis, pratybos vasarą lavinant sveikosios rankos taikiklį nepraėjo veltui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Mačiulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jonas Mačiulis

Paulius Jankūnas – 6 balai

15 minučių, 4 taškai (2/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio), 3 atk. kam., 2 rez. perd.

Rungtynes pradėjo starto penkete, užėmęs sunkiojo puolėjo poziciją, o antrą kartą į aikštę žengė jau kaip vidurio puolėjas vietoj D.Sabonio. Ne toks greitas kaip pastarąjį kartą rinktinėje 2016 metais, nors sykį sulaukė M.Kalniečio plojimų už gynybą du prieš du. Labai smagu matyti Paulių sveiką ir energingą, o jo žaidimo skaitymas leido rinktinei jaustis aikštėje solidžiau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Eimantas Bendžius – 3,5

7 min., 0/2 tritaškių, 2 atk. kam.

Klaipėdietis tik 33 minutę pasirodė aikštėje, pakeitęs J.Mačiulį. Atkovojo kamuolį puolime, bet prašovė porą tritaškių. Jam nesisekė atakuoti Ispanijoje, o gimtajame mieste Eimantas liko vienintelis žaidęs, bet taškų nepelnęs šeimininkų žaidėjas.

Martinas Gebenas – 5

9 min. 2 taškai (1 iš 2 dvitaškių), 2 atk. kam.

Aktyviai įsitraukė į žaidimą ir netrukus vos nesulaužė lanko (dėjimas neįskaitytas, nes po sirenos). Paskui ilgai sėdėjo ant suolo, bet rungtynių pabaigoje pavaišino varžovą gražiu bloku.

Domantas Sabonis – 9

21 min., 11 taškų (5/8 dvitaškių, 1 iš 4 baudų), 3 atk., 3 rez. perd., 2 klaidos

Per žaidėjų pristatymą klaipėdiečių triukšmingiausiai sutiktas vidurio puolėjas buvo nežaidęs 3,5 mėnesio nuo paskutinio „Indiana Pacers“ mačo, bet ilga pertrauka beveik nesijautė. Akivaizdu, kad Domantas neskubėjo mesti ir žaidė tarsi norėdamas labiau pajausti komandos draugus, juo labiau kad ir suomiai kibo jam ant kaklo ne po vieną. Todėl trys greiti sprendimai virto rezultatyviais perdavimais. Gynyboje Domantas porą kartų taip užspaudė varžovus, kad šie jautėsi kaip Enrikas Daktaras dabartinio LFF viceprezidento Arūno Pukelio, stebėjusio rungtynes Klaipėdos arenoje, automobilio bagažinėje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Domantas Sabonis

Trečiajame kėlinyje Domantas išsilaisvino ir puolime, jo dėjimas į krepšį labiausiai pašokdino ant kojų visus „Švyturio“ arenos sirgalius, išskyrus jo tėvą Arvydą Sabonį, kuris su įprastu santūrumu sekė rungtynes įsitaisęs greta aikštės.

Šįkart D.Sabonis visą laiką žaidė vidurio puolėju – įdomu, kaip jis atrodys ketvirtojoje pozicijoje greta Jono Valančiūno, kuris turėtų debiutuoti šią vasarą rinktinėje per artimiausias kitas kontrolines rungtynes – šeštadienį Belgrade su Serbija.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius