Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 10

Biudžetą atskleidęs „Neptūnas“ ieško dar trijų žaidėjų

Praėjusiame LKL čempionate ketvirtas likęs Klaipėdos „Neptūnas“ naują sezoną pasitinka nauja apranga, bet šiek tiek sumenkusiu biudžetu.
Klaipėdos „Neptūno“ sezono pristatymo spaudos konferencija
Klaipėdos „Neptūno“ sezono pristatymo spaudos konferencija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Gynėjai: Mindaugas Girdžiūnas, Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis, Laurynas Beliauskas, Aidas Einikis
  • Puolėjai: Edgaras Želionis, Laimonas Kisielius, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kačinas, Arūnas Mikalauskas
  • Vidurio puolėjai: Matas Jucikas
  • Trenerių štabas: Kazys Maksvytis, Tomas Rinkevičius, Jurica Žuža.

Klaipėdos „Neptūnas“ dėlioja paskutinius komplektacijos darbus. Gali būti, kad komanda turės visus reikiamus žaidėjus jau pirmadienį, kai dirbti į uostamiestį sugrįžęs Kazys Maksvytis ves pirmąją treniruotę.

„Šiuo metu dar ieškome trijų žaidėjų, – sakė „Neptūno“ direktorius Algimantas Ercius. – Mums dar reikalingi du vidurio puolėjai ir vienas įžaidėjas.“

Žiniasklaidoje jau mirga potencialių Klaipėdos komandos pirkinių pavardės.

„Neptūno“ akiratyje yra Juanas Palaciosas – 32 metų 206 cm ūgio žaidėjas, prieš trejus metus tapęs pirmuoju krepšininku iš Kolumbijos LKL pirmenybėse.

A.Ercius nepaneigė, jog su buvusiu „Lietuvos ryto“ aukštaūgiu, tapusiu naudingiausiu 2014–2015 m. LKL sezono žaidėju, vedamos derybos.

„Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti – kalbama su keliais žaidėjais. Taip, ši pavardė yra tarp tų. Tai gali įvykti, bet gali ir ne“, – sakė „Neptūno“ vadovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Juanas Palaciosas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Juanas Palaciosas

Kitu vidurio puolėju gali tapti Simas Galdikas – buvęs ilgametis „Neptūno“ vidurio puolėjas, praėjusį sezoną atstovavęs Panevėžio „Lietkabeliui“.

Tačiau didžiąja dalimi komplektacija, kuri šią vasarą buvo patikėta treneriui K.Maksvyčiui, yra baigta.

„Kiekvieną žaidėją galima būtų išskirti – Renaldą Seibutį kalbinome dar tada, kai jis žaidė Palangoje. Nors tuo metu Renaldas pasirinko Vilniaus „Sakalus“, galėjo žaisti ir „Neptūne“ – dabar džiaugiamės, kad mūsų krašto žaidėjas grįžta namo, – kalbėjo A.Ercius. – Tomas Delininkaitis bus naudingas, nors kai kas mus kritikuoja dėl jo amžiaus. Edgaras Želionis, Laimonas Kisielius yra žinomi žaidėjai, bet vėlgi – komandos komplektacija nėra baigta.

Šiuo metu kainos rinkoje krinta, manau, kad mes dar laimėsime šia prasme. O ar laimėsime žaidimo kokybės prasme, bus matyti sezono metu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algimantas Ercius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algimantas Ercius

„Neptūnas“ yra suplanavęs pusantro milijono eurų biudžetą, kurio didžiąją dalį – apie 700 tūkst. eurų – sudarys Klaipėdos savivaldybės parama.

Praėjusį sezoną, kai „Neptūnui“ dar vadovavo Osvaldas Kurauskas, klubas pradėjo su labiau išpūsta pinigine, bet galiausiai vėl liko skolų.

„Turbūt visi LKL klubai turi uodegų iš praėjusio sezono, skolos veja skolą, bet „Neptūnas“ visada atiduoda skolas. Ta linkme yra dirbama. Tos skolos nėra didelės, artimiausiu metu bus išspręstos“, – tvirtino A.Ercius, pernai viduryje sezono klubo valdybos sprendimu pakeitęs O.Kurauską.

Nauja „Adidas“ pagaminta apranga, bet tomis pačiomis mėlyna ir balta spalvomis, sezoną pasitinkantis „Neptūnas“ vėl kovos dviem frontais.

LKL pirmenybės klaipėdiečiams prasidės rugsėjo 21 dieną maču su „Šiauliais“, o FIBA Čempionų lyga – spalio 10 dieną.

„Tikslai – dar nėra patvirtinti valdybos, bet jie nebus mažesni nei pernai – norime patekti į atkrintamąsias varžybas Čempionų lygoje, o LKL varžybose mūsų tikslas yra medaliai,“ – sakė A.Ercius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius