-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 11

Bręstantys alkoholio reklamos draudimai suvienijo net „Žalgirį“ su „Lietuvos rytu“

Baimė nuo kitų metų netekti pajamų iš alkoholio gamintojų suvienijo net ir aršiausius varžovus krepšinio aikštėse. Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai kartu su Lietuvos krepšinio lyga sukurpė bendrą laišką Seimo nariams, kurių prašo, kad būtų palikta galimybė reklamuoti aludarių prekės ženklus.
Krepšinio sirgaliai prieš Lietuvos ir Makedonijos rinktinių rungtynes
Krepšinio sirgaliai / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos vadovai ir klubų atstovai buvo pakviesti į Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdį trečiadienį.

Tačiau Seimo Sveikatos reikalų komitetas, kuriame pradėti svarstyti nevienareikšmiškai vertinami pasiūlymai, ribojantys alkoholio prieinamumą, trečiadienį priminė apgultą tvirtovę.

Krepšinio atstovai, tarp jų ir LKL prezidentas Remigijus Milašius, negavo galimybės pasisakyti.

Todėl tą pačią dieną LKL vadovai susėdo prie bendro stalo su Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovais. Bendru laišku lyga ir klubai kreipėsi į kelis Seimo narius, kad įstatymo projektas būtų pakeistas.

„Svarbiausia, kad mums nebūtų visiškai uždrausta reklama. Prašome, kad mums būtų leista reklamuoti alkoholio kompanijų prekės ženklus, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas. – Šiuo metu sudaromos nevienodos sąlygos.

Pavyzdžiui, jei į Lietuvą žaisti Eurolygos rungtynių atvažiuoja Stambulo „Anadolu Efes“, Turkijos klubas Kaune galėtų reklamuoti savo rėmėjus aludarius, o „Žalgiris“ – negalėtų“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sveikatos reikalų komiteto posėdis. R.Brazauskas – dešinėje.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sveikatos reikalų komiteto posėdis. R.Brazauskas – dešinėje.

Ne tik lyga, bet septyni LKL klubai tarp savo rėmėjų turi alkoholio kompanijas, kurių indėlis į klubų biudžetus svyruoja nuo 5 iki 25 proc.

Iš dešimties LKL klubų be aludarių paramos verčiasi tik trys komandos: Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Kėdainių „Nevėžis“ ir Alytaus „Dzūkija“.

„Visiškai uždraudus alkoholio reklamą, mūsų klubai turbūt netektų apie pusantro milijono eurų, – skaičiavo R.Brazauskas. – Tikimės, kad ne visi Seimo nariai yra abejingi krepšiniui ir priimdami sprendimus atsižvelgs į galimas pasekmes.

Visiškai uždraudus alkoholio reklamą, mūsų klubai turbūt netektų apie pusantro milijono eurų.

Mes pažymime, kad lyga ir klubai yra atsakingos organizacijos, kurios skatina sveiką gyvenimo būdą. Mes irgi norėtume, kad alkoholio vartojimas mažėtų. Tačiau alkoholio reklamos draudimo įstatymu užkertamas kelias pagrindiniams klubų finansavimo šaltiniams.

Todėl tikimės, kad Seimo nariai dar galės išsakyti savo nuomonę ir bus pateiktas įstatymo pakeitimo projektas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius