-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 10

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris grįžta prie darbo?

Jure Zdovcas netreniravo jokios komandos nuo tada, kai pernai pavasarį su juo atsisveikino Kauno „Žalgiris“. Bet dabar Slovėnijos treneris yra arti susitarimo su darbdaviais iš Turkijos.
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Stambulo „Bešikštas“ klubas yra pažengęs derybose su Jure Zdovcu, – skelbia Eurohoops.

Turkijos komanda pastarąjį sezoną finišavo tik 14 vietoje tarp 16-os ekipų nacionaliniame čempionate vadovaujama kroato Igorio Miličičiaus.

Šis treneris pernai atvedė Lenkijos rinktinę į Europos čempionato ketvirtą vietą, o gruodį prisidėjo prie „Bešiktaš“ vairo.

J.Zdovcas yra Slovėnijos krepšinio legenda, atstovavęs tuometinės Jugoslavijos rinktinei.

Trenerio karjera nebuvo tokia ryški, nors J.Zdovcas vadovavo Slovėnijos rinktinei ir su ja finišavo ketvirtoje vietoje 2009 metų Europos čempionate, o 2012 metais buvo pripažintas geriausiu Europos taurės turnyro treneriu.

Į „Žalgirį“ slovėnas atvyko po sezono Prancūzijos klube „Metropolitans 92“, bet Kaune rado prastai sukomplektuotą komandą, kurioje sezono pradžioje pakeitė atleistą Martiną Schillerį.

Nors su J.Zdovcu „Žalgiris“ laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, Eurolygoje Kauno klubas liko paskutinis, tad buvo pakeistas Kaziu Maksvyčiu, kuriam vadovaujant žalgiriečiai finišavo treti LKL čempionate.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas ir Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas ir Mantas Kalnietis

Šis sezonas visiškai kitoks K.Maksvyčiui ir jo vadovaujamai Kauno komandai, kuri Eurolygoje pasiekė ketvirtfinalį, laimėjo KMT turnyrą, o šį šeštadienį LKL finalo penktosiose rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ kovoja dėl LKL aukso žiedų.

J.Zdovcas šį sezoną netreniravo jokios komandos, bet panašu, kad 56 metų treneris turės progą atnaujinti karjerą Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius