Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 26

Buvusią komandą tritaškiais skriaudęs „Wolves“ snaiperis sukritikavo „Rytą“: „Nepagarba“

Arnas Beručka išaugo Vilniaus „Ryto“ sistemoje, bet šeštadienį „Wolves“ snaiperis savo tritaškiais paskandino savo buvusią komandą „Betsafe-LKL“ rungtynėse.

Arnas Beručka liepsnojo taikliais metimais per Vilniaus derbį.

26 metų krepšininkas „Wolves“ komandai pelnė 20 taškų, pataikęs 6 iš 7 tritaškių, kurie krito į Vilniaus „Ryto“ krepšį.

Būtent „Ryto“ jaunimo ir pagrindinei komandai atstovavo 195 cm ūgio žaidėjas karjeros pradžioje, bet šeštadienį jis daug prisidėjo, kad „Wolves“ nugalėtų „Rytą“ „Betsafe-LKL“ karštose rungtynėse „Avia Solutions Group“ arenoje 84:74.

A.Beručkos tritaškiai padėjo „Wolves“ susikurti persvarą rungtynių pradžioje, o ir paskui jis tolimais metimais baudė savo buvusią ekipą.

Vieną iš savo tritaškių jis skyrė „Ryto“ sirgaliui Pauliui Ambrazevičiui, su kuriuo krepšininkas tarsi įsivėlė į atskirą kovą.

Kai A.Beručka buvo nublokuotas rungtynių pabaigoje, jau „Ryto“ sirgalius triumfuodamas rodė „stogo“ ženklą, bet vėlgi – po kelių sekundžių „Wolves“ žaidėjo tritaškis tildė P.Ambrazevičių ir visą „Ryto“ sirgalių minią.

„Arnas yra geras žaidėjas, šiandien jis mus baudė, – gerą A.Beručkos žaidimą įvertino „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas. – Ir baudė iš tokių situacijų, kai mes žinojome, kad reikia priartėti ir leisti jam veržtis, bet to nepadarėme, o jis pataikė.“

A.Beručka šį sezoną renka po 8,8 taško LKL varžybose, bet šeštadienį ne tik pelnė daugiau nei dukart daugiau taškų, bet ir atkovojo svarbų kamuolį paskutinę minutę, kai „Rytas“ dar bandė kabintis, atsilikęs 6 taškais.

„Pastarąsias kelerias rungtynes jaučiuosi labai gerai, tikiuosi, kad pavyks tai išlaikyti“, – po rungtynių sakė „Wolves“ krepšininkas.

Po karjeros etapo ir Molėtų „Ežerūne“, ir Slovakijos lygoje, ir Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ krepšininkas šeštadienį traukė dėmesį į save, taip stebindamas net savo komandos draugus.

„Beručka tiek daug žurnalistų dar nematęs. Pasvalyje tiek nebuvo“, – traukė per dantį kiti „Wolves“ krepšininkai, kai po rungtynių komandos persirengimo kambaryje A.Beručka ramiai atsakė į kelis klausimus apie rungtynes ir buvusios komandos akibrokštą artimiesiems.

– Arnai, šįvakar sužaidėte kaip per gimtadienį – kuo tai paaiškintumėte?

– Nežinau, esu tikras vilnietis, praėjęs mūsų varžovų visą mokyklą, visą piramidę. Gal, kai žaidžiau Pasvalyje, taip nebūdavo, bet „Wolves“ yra rimta komanda, tad man kiekvienas mačas prieš „Rytą“ yra šiek tiek kitoks. Gal šiek tiek labiau principinis, nors stengiuosi tai per daug neparodyti ir telktis į įvykius aikštėje. Kas pastaruoju metu visai neprastai pavyksta.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - "Wolves"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - "Wolves"

– Kas buvo svarbiausi veiksniai, nulėmę „Wolves“ pergalę?

– Neblogai kontroliavome gynybą. Iš savo tam tikrų klaidų leidome jiems pelnyti lengvai 10-12 taškų, jei ne tai – rezultatas būtų dar kitoks. Bet rungtynės buvo įdomios, turėjo patikti visam Vilniui.

– Didelė takoskyra buvo tarp tritaškių metimų – „Wolves“ pataikė beveik 50 proc. (12 iš 25, 48 proc.), o „Rytas“ tik 15 proc. (4 iš 27). Kaip tai galima paaiškinti?

– Nežinau, gal „Rytas“ jautė spaudimą, nes žaidė prie beveik gausaus palaikymo. Mes tokios įtampos nejautėme, žinojome, kad taip ir bus, kad rungtynėse nesame šeimininkai. Buvome pasirengę psichologiškai. Bet rungtynių su „Rytu“ dar bus, tikiuosi, kad ir kitos bus tokios įdomios.

– Po vieno pataikyto tritaškio rodėte pirštu į Paulių Ambrazevičių. Kas vyko tarp jūsų?

– Nieko, tiesiog „Ryto“ ambasadorius pernelyg daug šneka rungtynėse, bet nieko nebuvo. Nieko asmeniško.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - "Wolves"
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus "Rytas" - "Wolves"

– Ar klubo vadovai ėmėsi papildomų motyvacijos priemonių prieš šias rungtynes?

– Mums šie du mėnesiai ypač svarbūs. Kai kurie žaidėjai iškrito dėl traumų, visi kalbėjo, kaip dabar bus, bet atrodome gerai. Turime 13-14 žaidėjų, kažkam iškritus, – yra kas juos pakeičia. O motyvacija? Viskas priklausė nuo mūsų, ar sustabdysime „Ryto“ stipriąsias puses. Šiandien pasisekė.

– Ar pergalė turės kiek nors įtakos mūšyje dėl Vilniaus širdžių?

– Aš labai abejoju, ar mes paimsime „Ryto“ faną. Jis serga už komandą 20 metų, aš ir pats užaugau su šia komanda, praėjau visą piramidę. Sirgaliai yra ištikimi, bet Vilnius yra didelis, gal milijonas žmonių. Jei „Rytas“ surenka 10 tūkst. į savo rungtynes arenoje, tai yra dar labai daug, kuriuos mes galime prisivilioti.

– Kaip jautėtės šįvakar, kai klubo šeimininkų valdomoje arenoje dauguma sirgalių buvo už „Rytą“?

– Mes žinojome, kad taip bus. Matėme, kur „Rytas“ mūsų šeimos narius pasodino – labai nesmagiai. Bet tai nenustebino.

VIDEO: ASG arenoje – „Ryto“ sirgalių skanduotė

– Kur sėdėjo jūsų šeimos nariai?

– Ten, kur nėra net kėdžių. Aukštai, aukštai, už „Ryto“ krepšio. Manau, kad tai nebuvo gražu.

– Ar matėte, kas vyko po rungtynių?

– Ne, o kas?

– „B tribūnos“ sirgaliai veržėsi į „Wolves“ VIP ložę.

– Tiesiog nepagarba. Nepagarba mūsų sirgaliams, kurių nebuvo daug, nes „Rytas“ formaliai buvo rungtynių šeimininku. Sakyčiau – nepagarba.

VIDEO: Po „Ryto“ ir „Wolves“ rungtynių – sirgalių konfliktas su VIP svečiais.

– Kokie jūsų santykiai su „Rytu“ po visų karjeros posūkių?

– Viskas gerai. Daug žmonių dar dirba „Ryte“ ir iš tų laikų, kai aš pats ten buvau. Santykiai liko geri, aš nesu tas, kuris pešasi socialiniuose tinkluose. Aš laikausi ramiai, stengiuosi neišsišokti, o kiekvieną dieną įrodinėti (savo darbu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius