-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 07 22

Čempionas palieka Vilnių: Mindaugas Girdžiūnas grįžta į Klaipėdą

Vilniaus „Rytą“ palieka ne vieną sezoną sostinėje rungtyniavęs komandos senbuvis. „Ryto“ klubas bendru susitarimu atsisveikino su 33-ejų Mindaugu Girdžiūnu, o šis patraukė į Klaipėdą. Su „Neptūnu“ gynėjas pasirašė dviejų metų sutartį.
Mindaugas Girdžiūnas
Mindaugas Girdžiūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Gynėjas iš Klaipėdos į Vilnių atvyko 2017 m. pabaigoje ir „Ryto“ ekipoje praleido nepilnus 5 sezonus. Su sostinės ekipa M.Girdžiūnas 2019 m. iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę ir 2022 m. tapo Lietuvos čempionu.

„Tikras profesionalas ir pavyzdys kitiems tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Mindaugas yra žaidėjas, turintis gerą darbo etiką ir visą save atiduodantis treniruotėse bei rungtynėse, todėl sakome ačiū už jo indėlį ir šį nemažą laiko tarpą Vilniuje“, – dėkojo „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Praėjusiame „Betsafe–LKL“sezone 188 cm ūgio gynėjas vidutiniškai rinko 8,5 taško, 2 rezultatyvių perdavimų, 1 atkovoto kamuolio ir 7,6 naudingumo balo statistiką.

FIBA Čempionų lygoje lietuvio rodikliai buvo kuklesni. Krepšininkas per 10 sužaistų mačų pelnė po 4,7 taško, atidavė 1,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 2,1 naudingumo balo.

„Mindaugas grįžta namo, – džiaugėsi „Neptūno” sporto direktorius Dainius Vaitelis. – Jis mums įneš daugiau įvairiapusiškumo puolime, patirties ir šaltų nervų reikiamais momentais”.

Klaipėdietis profesionalaus krepšininko kelionę pradėjo uostamiesčio klube 2009 metais, vėliau 2012-2013 m. sezonui persikėlė į „Nevėžio” ekipą.

Į Klaipėdą M.Girdžiūnas vėl sugrįžo 2013 m., o 2014-2015 m. sezone kartu su komanda pirmą kartą klubo istorijoje debiutavo Eurolygoje. Įsibėgėjus 2017-2018 m. sezonui, 188 cm ūgio gynėjas iš uostamiesčio persikėlė į sostinės klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius