-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 11

Chaosas „Neptūne“: klubas – nustebintas, treneris – netekęs žado

Ambicingai į 2017–2018 metų sezono kelionę pasileidęs Klaipėdos „Neptūno“ laivas ėmė skęsti dar nė neįpusėjęs maršruto. Du klaipėdiečių starto penketo žaidėjai paliko uostamiestį ir pribloškė „Neptūno“ vadovybę bei komandos trenerį.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai, kad Klaipėdos „Neptūno“ klubą palieka ir į Vilniaus „Lietuvos rytą“ iškeliauja du ekipos lyderiai – Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, yra netikėti, tačiau, deja, teisingi.

Klubas ir kiti komandos draugai apie tai sužinojo tik šįvakar po rungtynių“, – rašoma oficialiame „Neptūno“ pranešime spaudai.

Sekmadienį A.Butkevičius su M.Girdžiūnu dar padėjo „Neptūnui“ sutriuškinti Utenos „Juventus“ 109:78. Abu žaidėjai Klaipėdos komandai pelnė po 12 taškų ir kartu surinko 31 naudingumo balą.

Tačiau iškart po rungtynių jie informavo, kad persikelia į „Lietuvos rytą“. A.Butkevičius padėjo parašą ant 3,5 metų, M.Girdžiūnas – 2,5 metų sutarties.

„No comments“, – žinute feisbuke dalijosi „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis, prie komentaro pridėjęs iškalbingą dainą pavadinimu „Sudužęs laivas“.

„Facebook“ nuotr./Kazio Maksvyčio komentaras feisbuke
„Facebook“ nuotr./Kazio Maksvyčio komentaras feisbuke

„Neptūno“ organizacija galbūt nesitikėjo tokių pokyčių, bet pati žinojo, kuo klubui gresia didžiuliai įsiskolinimai.

24sek žiniomis, Klaipėdos komanda neatsiskaitė su žaidėjais už praėjusį sezoną ir liko skolinga krepšininkams kelių mėnesių atlyginimą. Neoficialiomis žiniomis, skolos gali siekti šešiaženklę sumą.

Remdamiesi vėluojančiomis algomis, krepšininkai galėjo savavališkai palikti „Neptūno“ komandą.

Į nedėkingiausią situaciją liko pastatytas „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. Jis dar vasarą paliko LKL vicečempionu tapusį Panevėžio „Lietkabelį“ ir sugrįžo į Klaipėdą, bet jo laivas dūžta dar nė neįpusėjus sezonui.

A.Butkevičius ir M.Girdžiūnas ne paskutiniai „Neptūną“ galintys palikti žaidėjai. Už išpirką užsienio klubai iš Klaipėdos gali išsivežti vidurio puolėją Juaną Palaciosą. Tiesa, sutartyje numatyta sąlyga, kad to negalėtų padaryti LKL komandos.

24sek žiniomis, „Neptūnas“ šį sezoną bandė nevėluoti mokėti atlyginimų pagrindiniams žaidėjams, kad šie neišsiskirstytų į kitas komandas. Tiesa, A.Butkevičius ir M.Girdžiūnas pasinaudojo senomis klubo skolomis, kurių „Neptūnas“ neišmokėjo iki šiol.

„Aš ir pats norėčiau iš klubo savininkų išgirsti poziciją apie pastarąsias žinias, – dar po pirmųjų viešų pranešimų apie klubo skolas 24sek pareiškė miesto meras V.Grubliauskas – savivaldybė „Neptūną“ remia 700 tūkst. eurų. – Nenoriu komentuoti, kol pats nežinau situacijos. Tik noriu pasakyti, kad „Neptūną“ laidoti per anksti – išvadas padarykime, kai bus aiškus klubų dalininkų paaiškinimas.“

Pats „Neptūno“ direktorius Artūras Žalys nesiteikė 24sek teikti informacijos apie skolas: „Nemanau, kad turiu pranešti skolų dydį. Nežinau net, iš kur čia man skambina. Tikrai neteiksiu telefonu tokios informacijos.“

Jis dar tik perėmęs pareigas iš buvusio komandos vadovo Algimanto Erciaus teigė, kad „Neptūno“ finansinės problemos yra tik „pletkų lygio“ ir esą tokių turi beveik visos LKL komandos.

Iki sukrėtimo „Neptūnas“ LKL žengė antras, FIBA Čempionų lygoje – trečias. Tačiau dviejų lyderių netektis turėtų gerokai išbalansuoti Klaipėdos ekipą. A.Butkevičius (18,8 naud.) buvo antras naudingiausias žaidėjas visoje LKL, kai M.Girdžiūnas – 14-as rezultatyviausias (vid. 11,7 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius