Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 27

COVID-19 jaukia Lietuvos krepšinį: viena lyga stabdoma, kitoje nukelta daug rungtynių

Koronavirusas jau nustatyta dvejose Lietuvos krepšinio lygos komandose, o pavojingas virusas neaplenkia ir kitų šalies krepšinio pirmenybių.
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai / L.Šlikaičio nuotr.

Dėl Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandoje užfiksuotų COVID-19 atvejų nukeltos šešerios šios savaitės Nacionalinės krepšinio lygos (NKL – VIKINGLOTTO) rungtynės.

Ketvirtadienį Marijampolės klubas turėjo susitikti su Vilniaus „Perlu Energija“, o šeštadienį – su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“. Visgi šie mačai dėl koronaviruso infekcijos Marijampolės klube neįvyks.

Taip pat nukeltos ir Šilalės „Lūšies“ ir Palangos „Kuršių“ rungtynės, kadangi šios ekipos praėjusią savaitę žaidė su Marijampolės komanda.

Ketvirtadienį „Lūšis“ turėjo žaisti su „Gargždais“, o šeštadienį – su Joniškio „Delikatesu“.

Tuo metu „Kuršiai“ ketvirtadienį turėjo susitikti su Jonavos „CBet“, o šeštadienį kautis su „Gargždais“.

Antradienį ryte buvo paskelbta, kad dėl COVID-19 teigiamo testo „Telšių“ klube nukeliamos šios ekipos rungtynės su Molėtų „Ežerūnu-Atletu“.

Apie nukeltų rungtynių naujas datas bus paskelbta vėliau.

Savo ruožtu Moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionatas apskritai yra stabdomas.

„Sprendimą dviem savaitėms sustabdyti LIDL – MKL lygos čempionatus padiktavo chaotiškos paskutinių dienų situacijos., teigė MKL direktorius Irmantas Birbalas. - Turėjome atvejų, kuomet komandos keliaujančios per visą Lietuvą į suplanuotas rungtynes, paskutinę minutę gaudavo pranešimus, jog varžovų komandose buvo nustatyti užsikrėtimo virusu atvejai, kas sąlygojo rungtynių atšaukimus. Taip pat buvo ir tokių variantų, kai treneriai laukdavo komandos žaidėjų kelionei į rungtynes, o tėvai paprasčiausiai neišleisdavo savo vaikų vykti į kitus miestus žaisti rungtynių, kas vėlgi jaukia visus planus. Tai labai gadina visą procesą, todėl norėdami šiek tiek stabilizuoti situaciją nusprendėme viską sustabdyti. Žinoma, daug kas priklausys ir nuo šiuo metu diktuojamų vyriausybės sprendimų bei nutarimų, tačiau kaip bebūtų liūdna, šalies miestų, patenkančių į raudonąsias zonas, skaičius tik didėja, o tai tikrai nėra palanku mūsų lygos varžybinei veiklai.“

Per artimiausią savaitę lyga planuoja paruošti keletą sezono pratęsimo variantų, kuriuose bus atsižvelgta į potencialias grįžimo į aikštelę datas remiantis LR Vyriausybės nutarimais, taip pat galimybes sezoną pratęsti ir vasaros laikotarpiu, vykdymo sistemų pakeitimus, kurie padėtų „taupyti“ rungtynių savaites, prioritetinių čempionatų išskyrimą bei lankstų finalinių ketvertų grafiką.

„Privalome padaryti pauzę ir nevykdyti rungtynių. Mokyklos, kurioms sąlygos vis dar leidžia, tęsia treniruočių procesus. Kitą savaitę paruošime ir atsiųsime mokyklų tarybai keletą potencialių sezono pratęsimo variantų, tuomet dar kartą susirinksime ir kartu su mokyklų taryba priimsime sprendimus. Suprantame, kad norėtųsi sklandaus čempionato pravedimo, tačiau turime suprasti, kad padėtis yra neeilinė, todėl kartu su mokyklų vadovais turime ieškoti geriausių įmanomų sprendimų variantų. Ir dar kartą norisi pabrėžti, kad pirmoje vietoje vis tiek yra vaikų, trenerių ir aplinkinių sveikata“, – pridūrė I.Birbalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius