-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

CSKA įteikė keistą dovaną A.Saboniui ir stebėjosi taisyklę laužančiais „Žalgirio“ sirgaliais

Iš pradžių prasta žinia aikštėje, paskui gera už aikštės ribų. Taip ši savaitė klostosi Eurolygos čempionui Maskvos CSKA klubui, antradienį viešėjusiam Kaune.
CSKA sirgaliai
CSKA sirgaliai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Eurolygos rungtynėse antradienį „Žalgiris“ likęs be dvi technines pražangas gavusio trenerio Šarūno Jasikevičiaus savo aikštėje 79:74 parbloškė Maskvos CSKA komandą ir nustebino ne tik savo sirgalius, bet ir Rusijos spaudą.

Šis mačas nebekėlė tiek šurmulio Rusijoje, kaip prieš tris dešimtmečius ar Eurolygos istorijos pradžioje, kai prisiminimai apie „Žalgirio“ pergales SSRS finaluose dar buvo ryškūs.

Nuo 2000 metų Eurolygoje CSKA buvo nugalėjusi Kauno klubą visus 17 kartų, galbūt todėl ir dėmesio rungtynėms Kaune nebuvo daug.

Didžiausias Rusijos sporto dienraštis „Sport-express“ neskyrė nė eilutės šiai Lietuvos ir Rusijos čempionų akistatai nei antradienio, nei trečiadienio numeriuose.

Kituose portaluose krepšinis Kaune nebuvo pamirštas ir jie skelbė rusams įdomias detales.

Olimpiniai čempionai Modestas Paulauskas ir Arvydas Sabonis – abu prieš mačą iš Andrejaus Vatutino rankų gavo dovanų knygas „Tėvynės krepšinio legendos“ – CSKA klubo prezidentas ir dauguma jo tėvynainių lietuvius iki šiol laiko SSRS krepšinio atstovais.

Į „Žalgirio“ areną su žmona Edita atvyko ir buvęs CSKA krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, padėjęs CSKA klubui tapti Eurolygos čempionu 2008 metais.

matchtv.ru stebėjosi dar prieš rungtynių pradžią. Žinutėje pavadinimu „10 tūkst. lietuvių sirgalių dainuoja himną ir aplenkia Eurolygos taisykles“ portalas rašė, kad dar 2011 metais Eurolyga uždraudė oficialius himnus prieš rungtynes: „Bet tai nesustabdė lietuvių. Jie dabar visada dainuoja himną choru. Daro įspūdį dar labiau nei su muzika. Ir taip jau šešeri metai kiekviename mače.“

Rungtynes aprašinėjęs „championat.ru“ dėstė, jog jau antrojo kėlinio pabaigoje CSKA galėjo pabėgti ir įgyti dviženklę persvarą, juo labiau kad rinkti taškus padėjo ir Š.Jasikevičiaus pirmoji techninė pražanga.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Kariškiai susigrąžino 7 taškų persvarą, kai techninę gavo treneris Jasikevičius, – rašė CSKA klubo interneto svetainė. – Bet ramaus gyvenimo nebuvo. Šeimininkai kabinosi, svečiai klydo, o po vienos klaidos snaiperis Milaknis gavo galimybę savo firminiam tritaškiui.“

Rusijos spauda akcentavo, kad „Žalgirio“ pergalė buvo netikėta.

„Lietuviškas pyktis. „Žalgiris“ pirmą kartą įveikė CSKA Eurolygoje“, – skelbė championat.ru. „Netikėtas kariškių pralaimėjimas Kaune: CSKA pralaimėjo „Žalgiriui“, – savo skaitytojams pranešė r-sport.ru

„Jau trečiadienį „Real“ ir „Olympiakos“ turi šansų pavyti ir dalytis pirmąją vietą su CSKA“, – įspėjo championat.ru.

Trečiadienį Rusijos spauda skelbė ir kitą žinią.

„Izvestija“ pranešė, jog CSKA klubui suteikta teisė rengti 2018–2019 m. Eurolygos finalo ketverto kovas. Tuo metu, kai dėl valstybės vykdytos dopingo programos Rusija viena nuo kitos netenka teisės rengti svarbias sporto varžybas, Jordi Bertomeu vadovaujama Eurolyga nusprendė lemiamas kovas surengti Maskvoje. Rusijos sostinėje Eurolygos finalo ketverto turnyras jau vyko 2005 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius