Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05

D.Adomaitis kunkuliavo iš pykčio: smogė ir LKL, ir „Lietkabeliui“

Dainius Adomaitis su vos šešiais žaidėjais stojo į kovą Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje ir puikiai sukovojo – 69:73 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. Vis dėlto uostamiesčio ekipos vairininkas buvo itin piktas po susitikimo.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neptūnas“ norėjo nukelti šias rungtynes, nes net septyniems asmenims klube nustatytas COVID-19 virusas, dar keli krepšininkai yra patyrę traumas. Vienas iš žaidėjų smarkiai karščiavo, bet jo testo rezultatas buvo neigiamas.

Ir nors Klaipėdos klubas prašė, to neišgirdo nei „Lietkabelis“, nei LKL bei liepė žaisti.

„Neptūnas“ prieš susitikimą išplatino pranešimą, kuriame viešai piktinosi situacija, netrukus viešą konfliktą pratęsė LKL, atsakiusi į mestus klausimus.

Ir galiausiai D.Adomaitis išstatė kariauną – vos šešis sveikus krepšininkus. Matas Vaitkus mačo metu patyrė traumą – jam surakino nugarą. Martynas Mažeika gavo techninę ir nesportinę pražangas bei buvo išvarytas į rūbinę, tad M.Vaitkus buvo priverstas grįžti į aikštę.

Žygimantas Janavičius žaidė su nuskausminamaisiais, bet pasitempė koją, kurią buvo susižeidęs anksčiau.

„Norėčiau pagirti žaidėjus. Tokio kovingumo, atsidavimo senai buvau nematęs ir buvau labai pasiilgęs. Neabejojau, kad jie tą duos. Bet to viso per didelė kaina, – kalbėjo D.Adomaitis po susitikimo. – Vaitkus pusantro ketvirčio žaidė ant vienos kojos, nes yra traumuotas, Janavičius pasisuko tą pačią koją, kurią buvo nusiskausminęs prieš rungtynes. Nes LKL sakė: „Turite žaidėjų, traumos nesiskaito“. Čia yra kaina, kuri yra per didelė.

Žiūrint į tą situaciją manau, kad joje pralaimėjo visi. Laimėtojo nė vieno nėra. „Lietkabelis“ mano, kad jie laimėjo keturiais taškais? Jie yra didžiausi pralaimėtojai. Tai yra ne krepšinis, tai su krepšiniu nesusiję dalykai.

Tai vertybiniai dalykai, kurie turi būti. Žmogiškumas turi būti visą laiką. Tai aukščiau už bet kokį rezultatą. Tikėjausi, iš šono atrodė, kad COVID-19 situacija krepšinį suvienijo, kad vienas su kitu žmonės nuoširdžiau bendrauja, požiūris keičiasi į gerą, vieningumas yra atsiradęs. Bent man taip atrodė, nuoširdžiai. Man tas labai patiko, bet, deja, realybė yra kitokia.

Tai jokiu būdu nepakeis mano požiūrio į gyvenimą, vertybes. Neįsivaizduoju, kad aš ar klubas, kuriame aš dirbu, pasielgtų panašiai. Tai yra daugiau už sportą, už viską. Tai yra vertybės. Jas turi arba ne. Ir turi jas auginti po truputį. Tikiu, kad mes jas užauginsime, būsime klubas su vertybėmis. Esame kovingi, dabar svarbu sužinoti, kada gali prisijungti pirmi žaidėjai, kurie iškritę dėl COVID.“

D.Adomaitis gyrė ir asistentus, kurie privalėjo skaičiuoti pražangas ir stengtis, kad rungtynes „Neptūnas“ baigtų turėdamas penkis žaidėjus aikštėje.

„Čia dalis krepšinio, asistentai irgi puikų darbą darė, kas liečia nuovargį ar pražangas. Man paprasčiausiai gaila pačios situacijos. Man labai norisi, kad klubiniame krepšinyje lyderis būtų LKL. Jie ir turi būti lyderis, kuris visus vienija ir visiems pasako, kad, jei suserga vienas ar du žaidėjai... Turi būti labai aiškus protokolas, ką turi visos lygos: Ispanija, Prancūzija, Eurolyga. Mes nieko neturim.

Dabar mūsų situacijoje... Manau, jei sekmadienį, kada pasijuto šeši žaidėjai blogai, kai Gailiui nustatė virusą, jei būtume padarę taip, kaip numato protokolai kitose užsienio lygose, kada privalai dvi dienas stabdyti treniruotes ir testuotis, pas mus nebūtų užsikrėtę dar trys žaidėjai. Čia yra kaina. Pažiūrėkite – trys tūkstančiai susirgusių (per dieną Lietuvoje – aut. past.). Tokia realybė, ateina ta banga. Žiūrėkime protingiau“, – kalbėjo treneris.

Ir papasakojo šokiruojančius dalykus, vykusius treniruotėse.

„Mums Želionis per treniruotę pradėjo skųstis širdies skausmais, atsigulė ir pulsometras pradėjo rodyti skaičius neįmanomus. Mes jį išėmėme, Jogėlai tas pats. Vėliau paaiškėjo, kad jie abu su COVID. Tai ar kaina verta tokių dalykų? Norisi LKL lyderystės. Yra nustatai, kad sporto direktorius gali bet kurias rungtynes, kas liečia COVID, nukelti. Yra gerų pavyzdžių, ačiū Utenai, Žydrūnui Urbonui, kuris sakė: „Taip, suprantu. Patys buvome tokioje situacijoje.“ Ir tik dėl to nukėlė, nes Utena sutiko. Jonavoje du atvejai, pas mus yra septyni, „Žalgiris“ sutiko nukelti rungtynes, nes tai normalu. „Žalgiris“ turi lengvą tvarkaraštį? Na... „Šiauliai“ sutinka su „Žalgiriu“ sužaisti, sveikintinas dalykas, taip ir turi būti. Mes turime vienas kitam padėti ir konkuruoti aikštelėje. Taip man atrodo, gal labai naiviai kalbu, nežinau“, – sakė „Neptūno“ vairininkas.

M.Vaitkus žaidė ir rodė charakterį, bet D.Adomaitis pasikartojo, kad dėl tokio aukojimosi žaidėjas vėliau gali iškristi iš rikiuotės labai ilgam.

„Gal tada reikėjo žaisti 4 prieš 5? Ar per televiziją tokias rungtynes nori žiūrovai pamatyti. Daugiau klausimų nei atsakymų. Žinote, kam reikia užduoti tuos klausimus“, – nukirto D.Adomaitis.

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas po rungtynių sveikino varžovus ir savo ekipos pasirodymą vadino gėdingu.

„Jie parodė, kaip reikia kovoti už klubą“, – „Neptūno“ ekipą gyrė varžovų strategas.

„Pradėjome žaisti kaip prieš jaunimo komandą. Gėdinga. Visi sveikinimai „Neptūno“ žaidėjams ir treneriui Adomaičiui“, – pridūrė serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius