-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 04

D.Adomaitis paaiškino „bjaurų“ sprendimą atsisveikinti su trimis rinktinės kandidatais

Lietuvą nuo Suomijos skyrė 20 taškų skirtumas, bet Dainius Adomaitis nenutūpė į savo kėdę. Jis nepailsdamas mosavo rankomis ir dirigavo rinktinės žaidimui. Pasiruošimo pasaulio čempionatui etape nacionalinės komandos strategas negali atsipalaiduoti net ir pirmaujant triuškinančiu skirtumu. Visas 40 minučių rinktinei dar reikia šlifuoti aprūdijusį krepšinį ir tikrinti 18 kandidatų žaidimą. Tiesa, jų sąrašas trumpėja iki 15 pavardžių. Po pergalės prieš suomius 80:60 D.Adomaitis paaiškino ir savo sprendimą pasakyti „ačiū ir sudie“ Adui Juškevičiui, Gyčiui Masiuliui bei Martynui Echodui.
Dainius Adomaitis
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dainius Adomaitis sekmadienį Klaipėdoje matė nemažai dar nesuprantamų dalykų.

Mantas Kalnietis po driblingo ankstyvoje atakos stadijoje paleido neparuoštą tritaškį per rankas, kuris nė nelietė lanko. Kapitonas atsiprašė, o strategas rankų mostais ramino savo įžaidėją ir visą komandą.

Kitoje aikštės pusėje suomiai įsismarkavo lietuvių baudos aikštelėje, kai šie pasyviai neprasižengdami leido svečiams rinkti lengvus taškus.

Kiek padvejojęs, D.Adomaitis stabdė žaidimą prašydamas minutės pertraukėlės, kai jo auklėtinius užšaldė suomių gynyba ir artinosi prie šeimininkų trapiu skirtumu.

Šiai rinktinei dar reikės laiko įsibėgėti ir demonstruoti kokybišką krepšinį. Su Suomija prireikė dviejų kėlinių.

Vos tik trečiajame aikštėje pasirodė penketas su Luku Lekavičiumi, Mariumi Grigoniu, Arnu Butkevičiumi, Mindaugu Kuzminsku ir Domantu Saboniu, Lietuva kaip cunamis nunešė Klaipėdos svečius.

Arnas Butkevičius ir Mindaugas Kuzminskas išrašė dvigubą blokų sąskaitą per vieną ataką. Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas lankstė „Švyturio“ arenos krepšį dėjimais, nušveisdami tas susitikimo pradžioje susikaupusias rūdis.

Lietuva nukovė Suomiją 80:60, o iškart po susitikimo Lietuvos krepšinio federacija išplatino pranešimą, kuriame padėkojo už darbą Gyčiui Masiuliui, Adui Juškevičiui bei Martynui Echodui. Visi jie nerungtyniavo prieš suomius.

Tai yra mūsų visų trenerių sprendimas. Visada treneriui šie sprendimai patys sunkiausi ir bjauriausi.

„Ačiū fanams, kurie užpildė areną ir davė fantastinį palaikymą. Jautėsi dopingas, kuris davė energijos žaidėjams, – spaudos konferencijoje kalbą nuo aistruolių pradėjo Dainius Adomaitis. – Faktas, kad noro tikrai daug. Pastangų daug. Čia yra geriausias dalykas šiai dienai. O kas liečia pačią kokybę, tai gynyboje prie keitimųsi, kur norėjome keistis ir kur norėjome nesikeisti, buvo klaidų. Bet tai yra normalu.

Puolime klydome situacijose, kur po geros gynybos turime paversti taškais. Kitas dalykas – išpildymas ir jo kokybė. Kažkur perskubame, neišlaukiame, kažkur kažkas pavėluoja. Bet tai yra normalu. Labiausiai džiuginantis dalykas yra žaidėjų noras, atsidavimas. Kaip matėte, trečio ketvirčio pradžioje žingsnis į priekį gynyboje buvo geras dalykas.“

– Atsisveikinote su Adu Juškevičiumi, Gyčiu Masiuliu ir Martynu Echodu. Ko pritrūko šiems žaidėjams?

– Tai yra mūsų visų trenerių sprendimas. Visada treneriui šie sprendimai patys sunkiausi ir bjauriausi. Tie žaidėjai, kurie atvažiuoja į rinktinę, dirba fantastiškai, jų pastangos maksimalios.

Bet žiūrint į bendrą paveikslą, kokį norime turėti, kai prisijungė Domas ir prisijungs JV, lieka komandoje tie, kuriuos matome.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adas Juškevičius

– Atrodo, dėl vietos antroje pozicijoje konkuravo Adas Juškevičius ir Rokas Giedraitis. Ar tai reiškia, kad matote Roką šiame vaidmenyje?

– Taip, mes norime turėti vieną tikrai išreikštą snaiperį-metiką. Rokas toks yra. Jis tą darė ir Berlyne. Planuojame daug žaisti su JV ir Domu, todėl Rokas 2-3 pozicijose labai tinkamas.

– Kas nutiko Mantui Kalniečiui, kuris nebaigė rungtynių?

– Dėl didelio noro suspazmavo raumenį. Daktarai sakė, viskas tvarkoj.

– Tai buvo pirmas mačas Domantui Saboniui. Kaip sekėsi jį įvesti į žaidimą?

– Norėjome, kad jis žaistų centru ir norėjome pažiūrėti keletą situacijų, kai jis rungtyniaus penktoje pozicijoje.

Su juo turėjome tik vieną treniruotę kartu. Kartais išėjo nemažai vėlavimo tam tikrose situacijose arba broko perdavimuose. Tačiau tokioje pasiruošimo stadijoje tai normalu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Domantas Sabonis

– Penktu numeriu daug bandėte ir Paulių Jankūną. Kaip jam sekėsi išpildyti tas užduotis?

– Turėsime prisitaikyti prie priešininkų, o kartais norėsime su Pauliumi nubausti varžovus. Turime dalį žaidimo, kurį planuojame su juo žaisti. Šiandien buvo tos rungtynės.

– Kokį įspūdį kol kas palieka Arno Butkevičiaus žaidimas?

– Labai gerą. Manau, labai svarbu, kad tie roliniai žaidėjai, kurie išeina trumpam, daro skirtumą. Jie turi įnešti indėlį, ar tai būtų gynyba, ar puolimas.

Arnas kol kas abejose rungtynėse išpildė savo vaidmenį puikiai.

VIDEO: Dėl vietos Lietuvos rinktinėje kovojantis Arnas Butkevičius: „Mėgaujuosi kiekviena minute“
VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: „Dar nejaučiame kojų, trūksta kvapo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius