-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 22

D.Adomaitis paaiškino sudėties pasirinkimą ir davė pažadą „atkabintiesiems“

Dainiui Adomaičiui ramiau. Jis jau maždaug žinojo, kaip elgtis, kad per keletą dienų iš susirinkusių žaidėjų sulipdytų komandą. Pirmąjį FIBA pasaulio čempionato „langą“ be klaidų įveikę lietuviai penktadienį Klaipėdoje egzaminuos nežinia kaip lietuviškam testui pasiruošusią Vengriją.
Dainius Adomaitis
Lietuvos rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Vengrija / nuotr. Karolis Bakūnas

Tiek lietuviai, tiek vengrai pirmojo „lango“ metu nugalėjo Kosovą, tačiau štai lenkų barjeras Vengrijai buvo per aukštas.

Labiausiai per pirmas dvi pasaulio čempionato atrankos rungtynes Vengrijos rinktinėje išsiskyrė po 20 taškų rinkęs Krisztianas Wittmannas ir 17,5 taško pelnęs bei po 7 kamuolius atkovojęs Davidas Vojvoda.

D.Adomaičiui nemenkas galvosopis yra ir dar nematytas veidas Vengrijos rinktinės paraiškoje. Jau po pirmojo „lango“ natūralizuotas Darrinas Govensas gali tapti nemaloniu siurprizu.

Įžaidėjo pozicijoje rungtyniaujantis krepšininkas žaidžia Sombathėjaus „Falco-Vulcano“ klube Vengrijoje ir šalies čempionate renka po 17,9 taško, atlieka po 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 4,6 kamuolio.

Lietuvos rinktinės treneris dieną prieš rungtynes pasirinko, kurie gi žaidėjai nebus registruoti penktadienio susitikimui. Stratego sprendimu į aikštę neišbėgs jaunieji Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis, tačiau D.Adomaitis pažadėjo, kad abu krepšininkai gaus šansą pirmadienio akistatoje su Kosovu.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Vengrija

Gynėjai: Adas Juškevičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Mindaugas Girdžiūnas, Žygimantas Janavičius
Puolėjai: Eimantas Bendžius, Rokas Giedraitis, Kšištofas Lavrinovičius, Edgaras Želionis
Centrai: Evaldas Kairys, Vaidas Čepukaitis, Martynas Echodas

– Kodėl už dvyliktuko ribų liko Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis? – žurnalistai paklausė Dainiaus Adomaičio.

– Vienas dalykas yra treniruočių procesas, antras dalykas – priešininkai. Nusprendėme taip, kad pagal priešininkus Echodas labiau tiks šiose rungtynėse. Aišku, man kaip treneriui labiausiai norėtųsi, kad būtų galima registruoti visus 14-ka žaidėjų. Rungtynėse su Kosovu jie tikrai bus registruoti.

– Ko trūko treniruočių procese, kad jiedu būtų patekę į sudėtį?

– Na, yra tik 12 vietų. Galima pasakyti taip – kiti žaidėjai atrodė geriau. Darbo noras ir kokybė mus tenkina ir yra taip, kaip reikia. Sakau, bus kitos rungtynės ir jie gaus savo šansą.

– Kokį įspūdį paliko Echodas ir kuo jis bus reikalingas rungtynėse su Vengrija?

– Pagrindinis dalykas, ko mums reikės, tai jo mobilumo. Jis yra mobilus, agresyvus, prie tos gynybos, kurią norime taikyti, jis yra tas, kuris labiau tiks. Tai žaidėjas, kuris nuo sezono pradžios yra padaręs pažangą. Patys matėt ir Europos taurėje, ir LKL rungtynėse jis išeina maksimaliai nusiteikęs, maksimaliai atsiduoda ir tai – svarbiausia.

nuotr. Karolis Bakūnas/Lietuvos rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Vengrija
nuotr. Karolis Bakūnas/Lietuvos rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Vengrija

– Kuo šis antrasis „langas“ yra lengvesnis, lyginant su pirmuoju, kai reikia per trumpą laiką paruošti komandą?

– Prieš pirmą „langą“ tikrai buvo daugiau klausimų ir mums, ir patiems žaidėjams. Pasiruošimas praėjo tuo geriau, kad viskas vyko truputį sklandžiau, nebuvo klausimų ir nežinomybės. Viskas praėjo sklandžiai, treniruočių procesas buvo toks, kokio norėjome.

– Sakėt, kad norite pačiupinėti jaunimą, kokią pažangą, lyginant su praeitu langu, padarė jauni krepšininkai?

– Treniruočių kiekis yra minimalus, pamatyti pažangą ir ją apibrėžti yra sunku. Matosi vienas dalykas – jų pasitikėjimas. Kaip jie atvažiavo į pirmą stovyklą ir kokie yra dabar, tai pasitikėjimas savimi yra didesnis. Laurynas po tų fantastinių rungtynių prieš „Žalgirį“ įgavo pasitikėjimo. Sakau, aš labiausiai norėčiau įtraukti visus 14 žaidėjų.

nuotr. Karolis Bakūnas/Lietuvos rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Vengrija
nuotr. Karolis Bakūnas/Lietuvos rinktinės treniruotė prieš rungtynes su Vengrija

– Kokia yra Vengrijos komanda ir ko iš jų tikėtis?

– Pavojingiausi yra perimetro žaidėjai. Vojvoda yra lyderis, labiausiai patyręs. Aišku, tą pasiruošimą apsunkina natūralizuotas amerikietis, kuris dar nežaidė rinktinėje ir daugiau spėjame pagal žaidimą klube, koks jis bus rinktinėje.

– Minėjote, kad vengrų stiprybė yra perimetras, tai galbūt jūsų stiprybė daugiau bus po krepšiu?

– Aš turiu omeny, kad jų perimetro žaidėjai yra daugiau sprendėjai puolime, jie turi tikrai gerus žaidėjus ir po krepšiu, kurie yra agresyvūs, gerai lipa ant kamuolių. Galbūt dar vienas iš jų pavojų bus tas, kad jie seniai žaidžia kartu.

– Ko galima tikėtis iš natūralizuoto amerikiečio? Jis toks negirdėtas ir nematytas...

– Tai yra žaidėjas, kuris iš jų galbūt geriausiai gali nuspręsti kažką individualiai ir situacijose vienas prieš vieną, jis priduoda individualaus meistriškumo. Gali ir pats sau susikurt, ir komandai sukurt.

Rungtynės Lietuva – Vengrija vyks penktadienį, pradžia – 19:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius