Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 18

Dviejų žaidėjų rinktinėje dar laukiantis D.Adomaitis išskyrė svarbų naujoką

Karaliaus Mindaugo taurę Vilniaus klubui sugrąžinęs Dainius Adomaitis šėlti iki paryčių negalėjo. Pirmadienį jo laukė kitos svarbios pareigos. Treneris sukvietė Lietuvos krepšinio rinktinę į „Ryto“ areną, kad pradėtų pasirengimą paskutiniam FIBA pasaulio čempionato atrankos langui.
Dainius Adomaitis
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pailsėti spėjau. Visas rytas buvo“, – šypsodamasis kalbėjo sekmadienį Vilniaus „Ryto“ triumfą šventęs D.Adomaitis.

Lietuvos krepšinio rinktinės atmosferą pirmą kartą pajuto du žaidėjai – Dovis Bičkauskis ir iš Italijos atvykęs Egidijus Mockevičius.

D.Adomaitis išskyrė Italijoje po krepšiu dominuojančio E.Mockevičiaus svarbą. Vidurio puolėjo pozicijoje jis laiką dalinsis su buvusiu komandos draugu Martynu Echodu ir Martinu Gebenu.

„Mockė yra didelis žmogus, kuris šiame lange bus mums labai svarbus ir reikalingas tiek prieš olandus, tiek prieš italus“, – apie buvusį auklėtinį Vilniaus klube kalbėjo rinktinės treneris.

Į pirmą treniruotę nespėjo atvykti Rokas Giedraitis ir Adas Juškevičius, bet jie labai greitai prisijungs prie rinktinės, kurioje trūksta dviejų senbuvių.

Palyginus su praėjusiu „langu“ rinktinėje nebus Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio.

Gerai nusiteikęs D.Adomaitis vardijo naujokų privalumus ir penktadienio išbandymą su Nyderlandų rinktine.

– Kaip pirmoji treniruotė praėjo?

– Svarbiausia, kad turėjome dešimt žaidėjų. Rokas jau atskrido, Adas dar atskrenda. Tada jau būsime visi. Kažką pasikartojome, kažką naujiem žaidėjams įvedėm.

– Kaip ši rinktinė skirsis nuo pastarojo „lango“ rinktinės su Jonu Mačiuliu ir Mantu Kalniečiu?

– Bus naujų žmonių, kuriuos pamatysime ir pačiupinėsime tas kelias dienas. Kiekvienas, kuris yra čia, yra vertas savo šanso, o kaip jie jį išnaudos, priklausys nuo jų.

– Ką duos rinktinės debiutantai Egidijus Mockevičius ir Dovis Bičkauskis?

– Mockė yra didelis žmogus, kuris šiame lange bus mums labai svarbus ir reikalingas tiek prieš olandus, tiek prieš italus. Dovis tikrai demonstruoja gerą žaidimą viso šio ir praeito sezono metu. Jis daro pažangą. Tokie žaidėjai verti šanso.

VIDEO: D.Adomaičio mintys po Lietuvos rinktinės treniruotės

– Kokia yra Žygimanto Janavičiaus forma, kuris ilgai nežaidė dėl traumos?

– Labiausiai nustebino, kad jis grįžo labai užtikrintai ir gerai atsistatęs po traumos. Jo gynyba tokia pati gera, kaip ir buvo. Taip pat ir vadovavimas komandai.

– Egidijus Mockevičius demonstruoja solidų žaidimą Italijoje. Kas tai lėmė?

– Jis pateko į komandą, kurioje gauna tikrai daug žaidimo laiko ir jį gerai išnaudoja. Jo rezultatai todėl ir yra gerai.

– Ką žinote apie Nyderlandų rinktinės pasirengimą artėjančioms rungtynėms?

– Žinome, kad keleto žaidėjų nebus, bet pilnos sudėties dar nežinome. Turėsime kelias dienas pasirengti ir atlikti analizę. Jie turi kelis pagrindinius žaidėjus. Manau, kad namuose jie išeis su didelėmis ambicijomis ir norės mus nugalėti. Mes važiuosime su savo tikslu nugalėti.

Vieta Komanda Sužaista Pergalės Pralaimėjimai +/- Taškai
1 Lietuva (P) 10 9 1 175 19
2 Italija 10 7 3 83 17
3 Lenkija 10 6 4 55 16
4 Vengrija 10 5 5 2 15
5 Kroatija 10 4 6 -6 14
6 Olandija 10 3 7 -31 13

Jau penktadienį Lietuvos rinktinė išvykoje susikaus su Nyderlandų rinktine. Po šio susitikimo lietuviai persikels į Klaipėdą, kur vasario 25 dieną pasaulio taurės atrankos turnyrą baigs dvikova su Italijos krepšininkais.

Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą pasaulio čempionate, tad šio „lango“ metu kovos tik dėl pirmosios vietos J grupėje. Ją iškovoti padėtų bent viena pasiekta pergalė. Nyderlandai jau prarado šansus patekti į čempionatą, o Italijai reikia bent vienos pergalės.

Pirmose rungtynėse Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Nyderlandų rinktinę įveikė po dviejų pratęsimų rezultatu 95:93, o italams išvykoje teko nusileisti rezultatu 65:70.

2019 metų pasaulio krepšinio čempionato burtai bus ištraukti kovo 16 dieną Šendžene. Pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

NR. VARDAS, PAVARDĖ POZICIJA
1. Šarūnas Vasiliauskas PG
2. Žygimantas Janavičius PG
3. Dovis Bičkauskis PG/SG
4. Renaldas Seibutis SG
5. Adas Juškevičius SG
6. Arnas Butkevičius PF
7. Rokas Giedraitis SF
8. Eimantas Bendžius SF/PF
9. Gytis Masiulis PF
10. Egidijus Mockevičius C
11. Martinas Gebenas C
12. Martynas Echodas C/PF

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius