Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 18

D.Maskoliūną pradžiugino žinia apie M.Kalnietį: „Sekmadienį jau pasijungs“

Darius Maskoliūnas dar prieš dvi paras sėdėjo lėktuve pakeliui iš Barselonos, o penktadienio vakarą jau mindžikavo prie šoninės linijos per pirmąsias Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškas rungtynes šią vasarą. Vos į Lietuvą pargrįžusiam strategui iš karto teko Dominikos Respublikos testas, kurį Lietuvos rinktinė išsprendė užtikrintai, o po rungtynių treneris pradžiugino žinia dėl traumos padarinius dar jaučiančio Manto Kalniečio.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Beveik 30 laipsnių karštis ir per darbo savaitę susikaupęs nuovargis nugalėjo lietuvių norą po kelerių metų pertraukos gyvai išvysti ryškiausias šalies krepšinio žvaigždes.

Nors į „Žalgirio“ areną galėjo patekti iki 2 tūkstančių sirgalių, Nemuno saloje buvo vėsu ne tik dėl oro kondicionierių, bet ir dėl tuščių tribūnų, neįkaitinusių atmosferos svečiams iš tolimojo Karibų regiono.

Labiausiai šiose rungtynėse „degė“ Dominikos Respublikos krepšio tinklelis, negailestingai čaižomas taiklių lietuvių metimų.

Rimtesnio pasipriešinimo varžovų aikštės pusėje nesutikę lietuviai per visas rungtynes pataikė net 31 dvitaškį iš 39 ir vien baudos aikštelėje pelnė 54 taškus, o labiausiai joje dominavo lietuviškosios NBA žvaigždės – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Tiesa, gynybinių skylių netrūko ir kitoje aikštės pusėje. Per pirmuosius du kėlinius Dominikos Respublikos žaidėjai sumetė net šešis tritaškius ir laikėsi kovoje.

Situacija kardinaliai pasikeitė po ilgosios pertraukos. Aukštesnę pavarą pajungę lietuviai koja nuspaudė akseleratoriaus pedalą ir nurūko į priekį triuškinama persvara, per trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinį praleisdami viso labo 21 tašką.

„Sunku kažką labai daug komentuoti. Tai pirmos rungtynės, turėjome tik dvi treniruotes, bet, kaip visi sako, rungtynės visada geriau negu treniruotės, nes daugiau dalykų pasimato, – apie rungtynes pasakojo Darius Maskoliūnas. – Šiandien pamatėme tikrai nemažai. Buvo ir pozityvo, buvo ir daug broko, negatyvo. Bet tai absoliučiai normalu.

Didžiausias pozityvas, kad visi žaidėjai yra čia ir visi (triskart nusispjauna per petį – aut. past.) yra sveiki.

Kaip Jonas [Valančiūnas] paminėjo, neturėjo daug atostogų, neturėjo laiko išeiti iš formos, tad nereikėjo ir stipraus įėjimo į formą.

Momentais atrodome neblogai, bet dar turime kažkiek laiko, porą kontrolinių rungtynių, bandysime, kad tai atrodytų dar geriau.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Stratego teigimu, didžiausias pozityvas šiose rungtynėse buvo jo auklėtinių energija, o kalbėdamas plačiau D.Maskoliūnas įvertino žaidėjų norą rinktis į nacionalinės komandos stovyklą.

„Mano akimis didžiausias pozityvas, kad nepaisant trumpų atostogų, trumpo poilsio, visi žaidėjai susirinko, visi užsivedę, visi nori. Čia tradicijos nuo nepamenamų laikų, kad rinktinėje visą laiką tas noras yra, tas mane labiausiai džiugina.

Čia tradicijos nuo nepamenamų laikų, kad rinktinėje visą laiką tas noras yra, tas mane labiausiai džiugina.

Šiandien kažką išskirtinio man sunku būtų pasakyti. Sakyčiau, kad gal gera energija, ypatingai antroje rungtynių pusėje. Tas noras bėgti į priekį.

Jeigu pastebėjote, žaidėme gynybą, kuri su dviem dideliais žmonėmis nėra priimtina, bet mes norėjome ją pasibandyti ir momentais ji atrodė neblogai.

Pozityvų paieškosime daugiau padarę vaizdo analizę. Stengsimės vyrams kuo daugiau rodyti, kadangi trumpas pasirengimo laikas, tai per visas video sesijas jie patys daugiau pamato, įsitikina, įtiki, ką mes jiems norime akcentuoti“, – kalbėjo D.Maskoliūnas.

Pirmajame draugiškame mače Lietuvos rinktinės strategas neatsakė į vieną svarbiausių klausimų, kuriuos kelia šalies krepšinio gerbėjai – ar D.Sabonis ir J.Valančiūnas gali žaisti aikštėje vienu metu?

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Domantas Sabonis

NBA krepšininkai dalinosi laiką vidurio puolėjo pozicijoje ir bent jau kol kas ant parketo vienu metu nepasirodė.

Tačiau tai nereiškia, jog tai neįvyks kituose susitikimuose.

„Korekcijų visą laiką gali įvykti. Puikiai suprantate, kad mes turėjome tik dvi treniruotes. Mes ir per vieną poziciją dar stringame deriniuose, nors stengiamės, kad būtų kuo paprasčiau, nenorėjome apkrauti, kad žaidėjams būtų lengviau atsiminti. Tad Domui stengėmės neapkrauti smegenų ir nestūmėme į ketvirtą poziciją, kad žinotų tos pozicijos derinius.

Matome, kaip mūsų būsimi priešininkai žais. Dviem dideliais, stipriais, aukščiausio lygio žaidėjais, kokie yra Domas ir Jonas, žaisdami palengvintume priešininkams gynybą prieš juos, nes baudos aikštelės gali būti per mažai. O vienas prieš vieną prieš juos be pagalbų atstovėti praktiškai neįsivaizduoju, kas galėtų“, – tikino D.Maskoliūnas.

Strategas po rungtynių pradžiugino su žinia, jog traumos padarinius dar jaučiantis Mantas Kalnietis jau sekmadienį sugrįš į komandines treniruotes.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

„Mantas dirba individualiai su Justu (Justiniu Grainiu – aut. past.) ir prižiūrimas mūsų medikų. Jau šiandien žymiai geriau jautėsi, daug darė, pilna jėga tam tikrus pratimus atliko. Rytoj laisva diena, jam procedūros, o kiek su juo teko kalbėtis, jis sekmadienį jau pasijungs. Neaišku, kiek dar galės, ar galės šimtu procentų, bet jis jau dalyvaus vakarinėje treniruotėje kartu su komanda“, – atskleidė treneris.

Tiesa, mače prieš Dominikos Respubliką M.Kalniečio pasigesti nebuvo priežasčių, mat nuostabiai Lietuvos rinktinės atakoms dirigavo Rokas Jokubaitis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Startiniame penkete rungtynes pradėjęs įžaidėjas pirmavo nacionalinėje komandoje pagal rezultatyvius perdavimus – jų atliko šešis, – ir sustatė Lietuvos rinktinės žaidimą taip, kaip norėjo D.Maskoliūnas.

„Rokas sezono metu nedaug žaidė pagrindiniu įžaidėju, per pirmą antrą poziciją buvo mėtomas, bet čia mes matome jį kaip tikrą pirmą numerį. Kol kas jis atrodo labai gerai“, – 20-metį krepšininką pagyrė strategas.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 22-ąją. Draugiškame mače „Žalgirio“ arenoje jos varžove bus Rusija.

Birželio 24-ąją lietuviai dar sykį žais prieš Dominikos Respubliką, o olimpinės atrankos startas bus duotas birželio 29 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius