-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 10

D.Maskoliūnas: apie dvi bemieges naktis ir kodėl „Barcelona“, o ne „Žalgiris“

Darius Maskoliūnas po pasibaigusio sezono turėjo priimti itin sunkų sprendimą. Darbą Lietuvos rinktinėje ir Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe sėkmingai galėjęs derinti specialistas, laikinąją sostinę palikus Šarūnui Jasikevičiui, atsidūrė pasirinkimo kryžkelėje: stoti prie „Žalgirio“ vairo ar vykti su Šaru į „Barcelona“ ekipą. D.Maskoliūnas pasirinko pastarąjį variantą.

49-rių treneris penktadienio popietę atvyko į Palangą, kur rengs stovyklą Lietuvos rinktinei. Vyrai šią vasarą nesiruoš jokioms oficialioms kovoms, bet D.Maskoliūnas su Lietuvos krepšinio federacija nusprendė sustiprinti tarpusavio ryšius aikštėje padėti žaidėjams palaikyti formą.

Dar visai neseniai intensyviai D.Maskoliūnas bendravo su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu, kuris kvietė trenerį vadovauti komandai po Šaro išvykimo.

„Yra daug niuansų, kuriuos jis turi apsvarstyti“, – sakė P.Motiejūnas dar prieš D.Maskoliūno apsisprendimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

O sprendimas pačiam treneriui buvo nelengvas. Negalėjo D.Maskoliūnas pasakyti, kiek toli buvo pažengusios derybos su Lietuvos čempionų klubu.

„Mes buvome sutikę iškart po to, kai buvo paskelbta apie Šarūno išėjimą į „Barcelona“ komandą. Susitikome su Pauliumi Motiejūnu, nemažai pasikalbėjome, daug ką aptarėme, man buvo paliktas laikas apsigalvoti ir priėmiau sprendimą tokį, kokį priėmiau“, – sakė D.Maskoliūnas.

Bet kas vis dėlto nusvėrė svarstykles Katalonijos kryptimi?

„Daug buvo dedamųjų. Vienas iš tokių svarių svertų yra tai, kad aš čia stoviu, nes būtų buvusi kitokia situacija ir kitokie sprendimai. Daug galvojimo buvo, dvi nemigo naktys, buvo svarstymo, ką geriau rinktis, ką geriau daryti.

Bet nemeluosiu, norėjosi prisiliesti prie paties aukščiausio kalibro klubo, aukščiausio kalibro žaidėjų. Vėlgi, tęsti darbus su treneriu, draugu, su kuriuo mums kartu gerai dirbasi ir gerai sekasi. Tikrai vertinu, kokį man respectą parodė „Žalgirio“ klubas. Esu labai dėkingas už galimybę ir manau, kad viskas yra gerai. Gal kažkada ateityje, jei užsitarnausiu“, – išdėstė „Barcelona“ trenerių štabo narys.

Norėjosi prisiliesti prie paties aukščiausio kalibro klubo, aukščiausio kalibro žaidėjų

Kaip pasakojo D.Maskoliūnas, derybose su nauja darboviete iškart buvo keliamas ir darbo rinktinėje klausimas. Kadangi nacionalinių komandų atrankų langai ir Eurolygos sezonas kertas, treneriui teks palikti „Barcelona“ ekipą ir dalį laiko praleisti su rinktine.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Darius Maskoliūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Darius Maskoliūnas

„Šitas klausimas iškeltas ir pasikalbėjome su dabar jau „Barcos“ vyr. treneriu ir sakė, kad viskas gerai“, – juokėsi D.Maskoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius